<Home

15 BBL-plaatsen Kraamverzorgende

Wij starten vanaf september met een nieuwe BBL-groep! Is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf september bieden wij:

15 BBL-plaatsen Kraamverzorgende

beschikbaar voor de 2-jarige verkorte opleiding IG/MZ  met uitstroom kraamzorg bij het ROC Menso Alting College

Werken als kraamverzorgende
Een kraamverzorgende zorgt ervoor dat de kraamperiode zo optimaal mogelijk verloopt. Dit betekent dat zij de verloskundige assisteert bij de bevalling in de thuissituatie, in het ziekenhuis of verloskundig centrum. Tijdens de kraamperiode verzorgt zij de kraamvrouw en de baby, geeft zij informatie, observeert en adviseert. Tevens ondersteunt zij het gezin bij het ontvangen van kraamvisite, huishoudelijk werk en de opvang van andere kinderen.

Werken en leren tegelijk
Bij Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg heb je de mogelijkheid om via een BBL-route een toekomst op te  bouwen. Bij het volgen van een BBL-opleiding ben je in dienst van Kraamzorg Het Groene Kruis als leerling-kraamverzorgende. Je werkt in de praktijk en volgt daarnaast het theoretisch gedeelte van de opleiding via het ROC Menso Alting College. De opleiding start op september 2021 en het traject duurt 2 jaar waarbij de verwachting is dat je bij 13 maanden stand-alone aan de slag kan.

Stage
Voor de duur van de opleiding word je op basis van een leer-arbeidsovereenkomst aangesteld bij Kraamzorg Het Groene Kruis of Isis Kraamzorg. Dit traject zal bestaan uit 610 praktijkuren en 200 studie-uren op jaarbasis. Gedurende dit traject word je uitstekend begeleid en ondersteund door onze ervaren medewerkers. Tijdens de opleiding ontvang je conform de CAO kraamzorg een leerling-salaris ingeschaald op FWG 20 aanloop 0 wat staat voor een bruto maandsalaris van € 1.797,94 bij een fulltime dienstverband. Jouw salaris zal uitbetaald worden op basis van een 20-urige werkweek en komt daarmee ongeveer neer op €800,- netto per maand. De opleidingskosten zijn voor eigen rekening en dit komt ongeveer neer op €1900,-.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een vmbo diploma of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo.
 • Je bent minimaal 21 jaar;
 • Je beschikt over een dosis energie en bent klaar om twee jaar hard te werken;
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid om op onregelmatige tijden te werken;
 • Je beschikt over een rijbewijs B en een auto.

Solliciteren
Kan jij je helemaal vinden in het profiel en ben jij net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan snel en stuur je cv en motivatiebrief uiterlijk 16 mei naar poo@kraamzorghetgroenekruis.nl. Wil je meer weten over het BBL-traject? Kijk dan op https://www.mensoaltinggroningen.nl/opleidingsaanbod/zorg-welzijn/maatschappelijke-zorg-verzorgende-ig-mvz-niveau-3. Hier vind je  informatie over  de volledige opleiding. Voor andere vragen neem je contact op met Dina Vegter, praktijkopleider, via het telefoonnummer 06-10979167 of stuur een e-mail naar dina.vegter@isiskraamzorg.nl.

Hopelijk tot snel!

Wat onze klanten zeggen

 • Senn

  “Na een nachtje ziekenhuis mochten wij naar huis. Het was even afwachten wie er...”

  - Trotse ouders van Senn

 • Fien

  “Wat hebben wij het getroffen tijdens onze kraamweek. Op 6 april is onze dochter...”

  - Trotse ouders van Fien

 • Adriana

  “We hebben een super mooie week gehad. Door de goede zorgen van Astrid, hebben...”

  - Trotse ouders van Adriana

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen