Dag en nacht bereikbaar op 050 - 366 64 22
Mijn kraamzorg
<Home

BBL plaatsen kraamverzorgende

Wij starten vanaf begin september met een nieuwe BBL-groep! Is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf september bieden wij:

20 BBL-plaatsen Kraamverzorgende
beschikbaar voor de 15 maanden branche erkende opleiding Kraamzorg bij het ROC Menso Alting

Werken als kraamverzorgende
Een kraamverzorgende zorgt ervoor dat de kraamperiode zo optimaal mogelijk verloopt. Dit betekent dat zij de verloskundige assisteert bij de bevalling in de thuissituatie, in het ziekenhuis of verloskundig centrum. Tijdens de kraamperiode verzorgt zij de kraamvrouw en de baby, geeft zij informatie, observeert en adviseert. Tevens ondersteunt zij het gezin bij het ontvangen van kraamvisite, huishoudelijk werk en de opvang van andere kinderen.

Werken en leren tegelijk
Bij Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg heb je de mogelijkheid om via een BBL-route een toekomst op te bouwen. Bij het volgen van een BBL-opleiding ben je in dienst van Kraamzorg Het Groene Kruis of Isis Kraamzorg als leerling-kraamverzorgende. Je werkt in de praktijk en volgt daarnaast het theoretisch gedeelte van de opleiding via het ROC Menso Alting. De opleiding start begin september 2022 en het traject duurt 15 maanden waarbij de verwachting is dat je in de loop van het tweede deel van de opleiding stand-alone aan de slag kan met begeleiding op afstand.

Stage
Voor de duur van de opleiding word je op basis van een leer-arbeidsovereenkomst aangesteld bij Kraamzorg Het Groene Kruis of Isis Kraamzorg. Dit traject zal bestaan uit 610 praktijkuren en 200 studie-uren op jaarbasis. Gedurende dit traject word je uitstekend begeleid en ondersteund door onze ervaren medewerkers. Tijdens de opleiding ontvang je conform de CAO kraamzorg een leerling-salaris ingeschaald op FWG 20 aanloop 0 wat staat voor een bruto maandsalaris van € 1.797,94 bij een fulltime dienstverband. Jouw salaris zal uitbetaald worden op basis van een 24-urige werkweek en komt daarmee ongeveer neer op €950,- netto per maand. De opleidingskosten zijn voor eigen rekening en dit komt ongeveer neer op €2400,- incl. studiematerialen.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een vmbo diploma of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo;
 • Je bent minimaal 21 jaar;
 • Je beschikt over een dosis energie en bent klaar om 15 maanden hard te werken;
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid om op onregelmatige tijden te werken;
 • Je beschikt over een rijbewijs B en een auto;
 • Een pré als je woonachtig bent in Friesland.

Solliciteren
Kan jij je helemaal vinden in het profiel en ben jij net zo enthousiast als wij? Solliciteer dan snel en stuur je cv en motivatiebrief via de knop ‘Solliciteer’ hieronder. De selectiegesprekken vinden plaats in week 29. Het arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats in week 30.

Wil je meer weten over het dit BBL-traject? Neem dan contact op met het ROC Menso Alting, fp.buist@rocmensoalting.nl. Voor andere vragen neem je contact op met Dina Vegter, praktijkopleider kraamzorg, via het telefoonnummer 06-10979167 (bij geen gehoor graag Dina haar voicemail inspreken, dan belt ze terug) of stuur een e-mail naar dina.vegter@isiskraamzorg.nl.

Hopelijk tot snel!

Solliciteer

Wat onze klanten zeggen

 • Noa

  “Opnieuw een superfijne ervaring met Kraamzorg Het Groene Kruis! Op 20 juni is onze...”

  - Trotse ouders van Noa

 • Sam

  “Op 8-6-22 zijn wij bevallen van onze zoon Sam. Na 2 nachtjes in het...”

  - Trotse ouders van Sam

 • Mylo

  “Hierbij willen wij heel graag onze lieve kraamverzorgster Marylin nogmaals bedanken! Wij hebben een...”

  - Trotse ouders van Mylo

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen