<Blog

Borstvoeden in de bioscoop

29-09-2013

Vandaag zijn we vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum aanwezig geweest in de borstvoedingsbios in Pathé, Groningen.

De borstvoedingsbios was een eenmalig initiatief van Cinemum in het kader van de wereld borstvoeding week (WBW) welke elk jaar in Nederland in week 40 (deze week dus!) gehouden wordt.

Idee van de WBW is om borstvoeding en het belang ervan, breed onder de aandacht te brengen.

Vanmorgen dus borstvoeden in de bioscoop! Tijdens de film (“Smoorverliefd” stond vandaag op het programma) was het licht niet helemaal gedempt, was het volume lager dan gewoonlijk in de bioscoop en was de zaal gevuld met moeders, een paar vaders en een heleboel baby’s. Sommigen tevreden drinkend aan de borst, anderen gezellig kruipend over de bioscoopvloer, een enkeling huilde nu en dan, maar doordat er allemaal ouders met baby’s waren was het geen enkel probleem en kon je ook rustig even rondlopen met je kindje. Geen enkele reden om je opgelaten of ongemakkelijk te voelen. Als bezoeker wordt je misschien af en toe wat afgeleid van de film maar de vertederende aanblik van al die baby’s maakt dat helemaal weer goed.

Voor en na de film was er een infomarkt, waar moeders informatie konden krijgen over borstvoeding (logisch!), maar ook over bijvoorbeeld het dragen van je kindje. Er werden boeken en babykleding te koop aangeboden. Het was gezellig druk, moeders kwamen niet alleen voor de stands, maar kletsten ook gezellig met elkaar en wisselden ervaringen uit.

Bovendien ontving iedere bezoeker een mooie (linnen) goodiebag gevuld met nuttige en aangename (chocola!) dingen.

Nu is er niet elke week een borstvoedingsbios, maar wel elke week een cinemumvoorstelling, ook in Groningen. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Wat onze klanten zeggen

 • 0
  Ilse

  “Nadat we 9 dagen in het ziekenhuis moesten blijven was het heerlijk thuiskomen met als kraamverzorgende mijn tante Ingrid!...”

 • 0
  Cela

  “We zagen kraamzorg eigenlijk niet zo zitten… Maar toen kwam Karina van Kraamzorg Het Groene Kruis. We hebben niet...”

 • 0
  Yentl

  “Wat hebben wij genoten van de eerste week van onze lieve kleine meid Yentl. En wat hebben wij mogen...”

Ontdek onze cursussen