<Blog

Consult lactatiekundige

20-09-2016

Kies je voor borstvoeding, dan ben je bij Kraamzorg Het Groene Kruis aan het juiste adres. Vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum bieden we lactatiekundige begeleiding in de kraamtijd of daarna.

Borstvoeding geven loopt voor iedereen anders. Loop je tegen problemen aan waardoor je gaat twijfelen over de borstvoeding? Dan kan het een uitkomst zijn als er een lactatiekundige met je meekijkt. Dat kan met een los consult.

De lactatiekundige van het Borstvoeding Expertisecentrum komt bij je thuis of ontvangt je in de consultruimte in het kantoor van Kraamzorg Het Groene Kruis. Tijdens dit consult bespreek je de situatie en kan de lactatiekundige jou en je kindje observeren tijdens een voeding. Na het bezoek is er begeleiding mogelijk in de vorm die jij wenst. Je kunt hiervoor een keuze maken uit ons keuzemenu consulten. Meer informatie hierover lees je op onze website.

Ervaringsverhaal

Een consult kan je helpen om voor een langere periode met plezier te blijven voeden! Zo liet Ella ons weten zeer tevreden te zijn over de begeleiding van onze lactatiekundige Rinkje:

“Vanaf dag één had ik problemen met de borstvoeding. Het voeden deed zeer. Misschien speelde een candidainfectie vertelde mijn kraamverzorgster. Ik twijfelde of ik niet gewoon gevoelig was. Twee dagen later was het duidelijk en kreeg ik medicatie. Het ging echter niet over. Er werd nog verkeerde medicatie voorgeschreven en de pijn werd ondraaglijk.

Contact gehad met een lactatiekundige in het ziekenhuis in Assen. Daar kon ik echter maar beperkt terecht met mijn vragen.

Na zeven dagen zat ik op aanraden van mijn tweede kraamverzorgster bij Rinkje op het spreekuur. We hadden een afspraak twee uur nadat we gebeld hadden. Het gesprek was zeer prettig en we waren nu in goede handen. Dat gevoel hadden we. En hebben we al die tijd gehouden.

Het heeft nog zeven weken geduurd, voordat de infectie volledig weg was bij mijzelf en mijn kindje en we met alle medicatie en voorschriften konden stoppen. Al die tijd ben ik zeer goed begeleid door Rinkje. Mentaal en lichamelijk hebben we er zeer veel aan gehad . Ik kon altijd terecht met mijn vragen en zorgen. Ik werd snel terug gebeld en er was altijd tijd. We hadden niet veel mensen die ons in deze strijd steunden, maar we wilden het erg graag. We zijn Rinkje zeer dankbaar. Zonder haar was het zeker niet gelukt. Nu is ons kindje inmiddels drie maanden en drinkt uitstekend. Ik heb geen pijn meer en ben erg blij dat ik borstvoeding kan geven. Er was veel onbegrip en dan is het zo fijn om iemand te hebben die je hierin steunt en begeleid.”

Wat onze klanten zeggen

  • Colin

    “Wij willen graag onze kraamverzorgster Truus bedanken. Dankzij haar hebben we een hele fijne kraamweek gehad! Ze heeft ons...”

  • Saar

    “ Via deze weg willen wij opnieuw onze lieve kraamverzorgster Janneke bedanken. In 2020 heeft Janneke ons ondersteund bij...”

  • Lynn

    “Op 4 januari is onze dochter Lynn thuis geboren. Janet, de kraamverzorgster, was erbij. Ze was een hele fijne...”

Ontdek onze cursussen