<Blog

Voor het eerst met je kindje naar buiten: tips

13-06-2017

We hebben inmiddels een paar prachtige zomerse dagen achter de rug. Heerlijke temperaturen, blauwe luchten en een heerlijk zonnetje. De meest gunstige omstandigheden om met je pasgeboren baby voor het eerst naar buiten te gaan. Echter hoe ga je dit doen? Welke kleertjes trek je je baby aan? Moet het een jasje aan? Heeft het extra warmte nodig? Hoeveel dekentjes heeft het nodig? Allemaal vragen die je hebt als je voor het eerst met je baby naar buiten gaat. We geven je alvast een aantal tips:

 • Bedenk dat het onder de kap van een kinderwagen erg heet kan worden door de warmte van de zon. Zorg daarom voor voldoende ventilatie door de kap naar beneden te doen. Zorg voor schaduw met behulp van bijvoorbeeld een parasol, maar probeer vooral zoveel mogelijk uit de zon te blijven.
 • Gebruik geen kruik in de kinderwagen als je gaat wandelen. Door de bewegingen kan de kruik tegen de baby komen te liggen, waardoor er een kans bestaat dat de baby zich brandt aan de kruik. Ook heeft heet water bij schudden de neiging om meer volume aan te nemen, waardoor de dop extra onder druk komt te staan.
 • Of de baby extra kleding aan moet hebben, heeft heel veel te maken met de buitentemperatuur. Trek de baby één laagje meer aan dan wat jezelf draagt. Dit kan een jasje zijn, maar dit kan ook een dekentje zijn.
 • Het materiaal, waar de kleding en het dekentje van is gemaakt, is bij voorkeur van katoen. Katoen ademt en neemt vocht op. Synthetisch materiaal voelt over het algemeen broeierig aan, neemt geen vocht op en ademt niet.
 • Een baby kan nog niet zweten en kan daardoor heel slecht zijn of haar warmte kwijt. Het is daarom goed om regelmatig even in het nekje van de baby te voelen of het te warm of te koud is.
 • Bij extreme hitte kun je beter in de schaduw blijven of in een koele ruimte in huis.
 • De babyhuid is nog te teer om echt rechtstreeks in de zon te zijn. Vermijd dit zoveel mogelijk en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge factor (minimaal 30).
 • In een autostoeltje zit een baby wat meer ingezakt, waardoor het minder goed de warmte kwijt kan raken. Laat een baby daarom niet langer dan noodzakelijk in een autostoeltje zitten.
 • Een baby krijgt vaak uitslag wanneer het te warm is geweest. Je ziet dan kleine pukkeltjes die oppervlakkig rood zijn. Schrik er niet van, uiteindelijk verdwijnt het vanzelf.

Met al deze tips gaat het vast en zeker helemaal goed komen. Geniet samen met je kindje van het heerlijke zomerweer! We wensen jullie een fantastische zomer toe.

Wat onze klanten zeggen

 • Colin

  “Wij willen graag onze kraamverzorgster Truus bedanken. Dankzij haar hebben we een hele fijne kraamweek gehad! Ze heeft ons...”

 • Saar

  “ Via deze weg willen wij opnieuw onze lieve kraamverzorgster Janneke bedanken. In 2020 heeft Janneke ons ondersteund bij...”

 • Lynn

  “Op 4 januari is onze dochter Lynn thuis geboren. Janet, de kraamverzorgster, was erbij. Ze was een hele fijne...”

Ontdek onze cursussen