<Blog

Ruw washandje

20-02-2014

scrubwashandVorig jaar vertelde een goede vriendin van mij dat ze zwanger was van de eerste. “Gefeliciteerd, wat leuk!” reageerde ik. “Heb je de kraamzorg al geregeld?” Ik werkte toen al geruime tijd als communicatieadviseur voor Kraamzorg Het Groene Kruis en raadde haar onze kraamzorg natuurlijk van harte aan. “Ik weet het nog niet”, zei ze, “ik ben me nog aan het orienteren”.  Een paar weken later vertelde ze me, lichtelijk beschroomd,  dat ze voor een van onze concurrenten had gekozen. Prima, maar ik wou toch wel weten waarom. “Ik heb bij Kraamzorg Het Groene Kruis het idee dat er een ouderwetse zuster met een ruw katoenen washandje mijn onderlijf te lijf gaat…”, bekende ze. Ik schaterlachte haar vooroordelen weg: dan kende ze onze kraamverzorgenden inderdaad nog niet!  Maar goed, ze had haar keus gemaakt en uiteraard respecteerde ik die. Neemt niet weg dat ik natuurlijk nieuwsgierig was naar de kraamzorg van de concurrent waarvoor ze gekozen had.

Ik kwam op dag drie van de kraamtijd. Ik belde aan en de deur zwaaide open. Een ‘ouderwetse zuster’ heette me hartelijk welkom en smeerde een beschuit met muisjes  voor me. Toen ze daar in de keuken mee bezig was zei mijn vriendin tegen me: “Ze is echt hartstikke aardig hoor. En ze helpt me ook goed. Maar het is niet de kraamverzorgende die ik voor ogen had toen ik voor deze organisatie koos. Het is dat onze washandjes zacht uit de droger komen, maar anders….!” Ik moest er hartelijk om lachen. “Maar weet je wat het ergste is? Mijn vriendin uit mijn zwangerschapsgroepje die twee weken geleden is bevallen, had een kraamverzorgende van jullie organisatie. Een leuke spring-in-‘t-veld, die het hele huishouden in een handomdraai deed en waar ze ontzettend veel van geleerd en mee gelachen heeft. En de andere twee kinderen in het gezin waren stapelgek met haar! Ik merk dat ik daar nu best een beetje jaloers op ben.”

Tja, gedane zaken nemen geen keer…  “Je moet gewoon beter naar me luisteren,” zei ik plagend, “Kraamzorg Het Groene Kruis bevalt gewoon het allerbest!”

Inge Klinkert – communicatieadviseur Kraamzorg HGK

Wat onze klanten zeggen

  • Yuna

    “Wij zijn 13 oktober trotse ouders geworden van onze Yuna. Wat staat de wereld dan op zijn kop. Dankzij...”

  • Amela

    “Wij hebben een ontzettend fijne en goede kraamweek gehad met onze kraamverzorgster Agnes en Chantal. Zowel mama, baby en...”

  • Morres Noud

    “Bevalling in het ziekenhuis gehad. We mochten op dezelfde dag 's avonds naar huis. Op het moment van naar...”

Ontdek onze cursussen