Spoed? Bevallingslijn 050-3666428
<Kosten en vergoeding

Centering Pregnancy in het ziekenhuis

Centering Pregnancy voor zwangeren onder controle in het ziekenhuis   

Wanneer je zwanger bent en onder controle van het ziekenhuis staat, kun je ook Centering Pregnancy volgen. Het gaat hier om een voor het Noorden unieke samenwerking tussen UMCG en Kraamzorg Het Groene Kruis.

Centering Pregnancy is een nieuwe vorm van zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap en wordt al langer gebruikt in de rest van het land,
met goede resultaten.

Bij Centering Pregnancy krijg je gelijk met acht tot tien andere vrouwen de zwangerschapscontrole. Deze vrouwen zijn ongeveer even ver in de zwangerschap. De groep komt tijdens de zwangerschap negen keer bij elkaar, en nog één keer na de bevalling. Een bijeenkomst duurt twee uur en start met de controle van je bloeddruk en het luisteren naar de hartslag van je baby. Daarna volgt een 1-op-1 controle door de verloskundige. Vervolgens is er ruimte voor het uitwisselen van informatie en ervaringen. Dit gaat aan de hand van een thema of een onderwerp dat vanuit de groep komt. Tijdens de bijeenkomsten zie je altijd dezelfde verloskundige en dezelfde kraamverzorgster. Partners zijn welkom bij de medische controle en het themagedeelte.

Aanmelden voor Centering Pregnancy kan bij de doktersassistente in het UMCG, afdeling Obstetrie.

Op de foto het ‘Centering Pregnancy’ team. Van links naar rechts: Yvonne Jans-kraamverzorgster, Sylvia Damme – verloskundige, Karin Bos – kraamverzorgster, Ingrid Peters – verloskundige. Niet op de foto: Marije Bennema – verloskundige. 

Cursuslocaties

  • UMCG Groningen
Waar en wanneer?
Bekijk alle activiteiten

Ontdek onze andere cursussen

Bekijk alle cursussen