Spoed? Bevallingslijn 050-3666428
<Extra’s

Team Goud

Als je verloskundige zorg krijgt van de Verloskundige Stadspraktijk (VSP) kun je voor de geboortezorg kiezen van team GOUD. Dat is een team van kraamverzorgenden van De Kraamvogel, Kraamzorg Het Groene Kruis en de verloskundigen van VSP. Zij werken intensief samen om jou de beste begeleiding, ondersteuning en voorlichting te geven tijdens je zwangerschap, rondom je bevalling en in je kraamtijd. Met team GOUD krijg je je eigen geboorteteam dat goed op elkaar is ingespeeld. De verloskundigen en de kraamverzorgenden volgen samen scholingen, waar ze elkaar en elkaars werkwijzen goed leren kennen. Via een beveiligd systeem wisselen ze informatie uit, zodat jouw wensen en behoeften bij iedereen scherp in beeld zijn. Ze maken de zorg persoonlijk en op maat door die af te stemmen op jouw behoefte.

Zó werkt GOUD

Tijdens één van je eerste afspraken met de verloskundige van de VSP, bespreek je de kraamzorgmogelijkheden. Op dat moment kun je aangeven dat je voor team GOUD gaat.

Vervolgens maak je de keuze voor Kraamzorg Het Groene Kruis of De Kraamvogel. Vanaf dat moment staat jouw geboortezorgteam voor je klaar. Je kunt per e-mail bij ze terecht met al je vragen en zij informeren jou over alles wat tijdens je zwangerschap van belang is om te weten of te doen.

De intaker van jouw kraamzorgorganisatie komt je rond je zesde zwangerschapsmaand thuis bezoeken. Zij maakt dan, in overleg met de verloskundige en op basis van jouw wensen, een bevalplan waarin alle afspraken over je bevalling en je kraamperiode zijn vastgelegd. Aan het einde van de kraamtijd draagt het team het geboortezorgdossier gezamenlijk over aan de Jeugdgezondheidszorg (JGZ).

Extra: Centering Pregnancy

Ook als klant van team GOUD kun je gebruik maken van Centering Pregnancy. Dat zijn tien consulten met een aantal zwangere vrouwen in dezelfde zwangerschapsfase waarbij je begeleid wordt door een vaste kraamverzorgende en je verloskundige. Tijdens de consulten is er veel tijd voor het bespreken van onderwerpen en vragen die jou bezighouden, waardoor je nog beter geïnformeerd bent over alle aspecten van je zwangerschap en bevalling.

Ga jij ook voor team GOUD?

Meld je dan aan bij de Verloskundige Stadspraktijk via www.verloskundigestadspraktijk.nl of neem telefonisch contact op: 050 – 361 05 00. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. De meerwaarde is de goede samenwerking tussen verloskundige en kraamverzorgende.

Wat onze klanten zeggen

 • Ilse

  “Nadat we 9 dagen in het ziekenhuis moesten blijven was het heerlijk thuiskomen met...”

  - Trotse ouders van Ilse

 • Cela

  “We zagen kraamzorg eigenlijk niet zo zitten… Maar toen kwam Karina van Kraamzorg Het...”

  - Trotse ouders van Cela

 • Yentl

  “Wat hebben wij genoten van de eerste week van onze lieve kleine meid Yentl....”

  - Trotse ouders van Yentl

Ontdek onze cursussen

Bekijk alle cursussen