<Nieuws

Isis Kraamzorg in nieuwe handen

18-11-2015

Isis Kraamzorg gaat per 1 januari 2016 over naar de holding Geboortezorg Noord-Nederland van het Martini Ziekenhuis. Daartoe is afgelopen maandag, 16 november 2015, een voorlopig contract getekend. Klanten van Isis Kraamzorg blijven verzekerd van goede zorg. De intentie is dat alle kraamverzorgenden van Isis Kraamzorg hun baan behouden.logo

Het Martini Ziekenhuis is al aandeelhouder van Kraamzorg Het Groene Kruis. Isis Kraamzorg is nu nog onderdeel van de KwadrantGroep. Het ziekenhuis richt de holding op waarin beide organisaties ondergebracht worden. Lindy van Breda Vriesman, huidig bestuurder van Kraamzorg Het Groene Kruis, zal beide kraamzorgorganisaties als onafhankelijke labels gaan besturen.

Marja Salverda, huidig interim directeur van Isis Kraamzorg, is blij met de overgang naar de holding van het Martini Ziekenhuis. “In deze tijd is er enige schaalgrootte in de kraamzorg nodig om ook in de toekomst goede kraamzorg te kunnen blijven bieden aan gezinnen in Friesland. Binnen de KwadrantGroep ontstaat op deze wijze meer ruimte om zich te kunnen focussen op onze kernkwaliteit ‘wonen, zorg en welzijn voor ouderen, thuis en op locaties.” Van Breda Vriesman: “Ik vind het belangrijk dat er in Friesland en de rest van Noord-Nederland een kraamzorgorganisatie als Isis Kraamzorg blijft bestaan. Isis Kraamzorg heeft onder andere één op één zorg hoog in het vaandel staan en wil het beste voor moeder en kind. Het motto van Isis Kraamzorg is: ‘Uitblinkers in bijzonder’ en ze werkt nauw samen met verloskundigen en ziekenhuizen in de regio. Deze speerpunten maakten dat wij het onderhandelingsproces zijn ingegaan, met dit mooie resultaat tot gevolg.”

Eigen kerngebieden
Isis Kraamzorg en Kraamzorg Het Groene Kruis blijven twee verschillende labels, die elk een eigen kerngebied hebben. Dat vraagt per label een unieke focus. “Ik verwacht dat Isis Kraamzorg in de toekomst haar belangrijke positie in de regio kan gaan versterken,” zegt Van Breda Vriesman. “Zo zullen de kraamverzorgenden in zelfstandige teams gaan werken en wordt onderzocht hoe de ondersteuning op kantoor voor hen efficiënt georganiseerd zal worden.”

Wat onze klanten zeggen

 • Semm

  “Wij mochten kraamzorg ontvangen van Tjitske, wat een engel! Wij hadden ons geen betere kraamtijd kunnen wensen en kijken...”

 • Lotte

  “Met onze eerste kraamverzorgster hadden we niet zo’n goede klik. Maar dat heeft Kraamzorg Het Groene Kruis goed opgelost...”

 • Naleya

  “Maandag 2 mei is ons wondertje geboren en diezelfde dag maakten wij kennis met Lisa.

  Best spannend om...”

Ontdek onze cursussen