<Kraamzorg

Tarieven kraamzorg

Kraamzorg wordt in Nederland door de zorgverzekeraar vergoed en je mag zelf je kraamzorgorganisatie kiezen. Als je je bij ons aanmeldt, zorgen wij ervoor dat alles geregeld wordt met je zorgverzekeraar. Kraamzorg Het Groene Kruis heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Iedereen kan dus bij ons terecht voor kraamzorg.

Kraamzorg valt onder de basisverzekering. In deze basisverzekering geldt in 2017 een wettelijke eigen bijdrage van € 4,30 per uur voor kraamzorg. Deze eigen bijdrage geldt alleen voor kraamzorg na de bevalling. In 2016 was de eigen bijdrage op alle kraamzorguren van toepassing. Dus ook voor kraamzorguren die de kraamverzorgende besteedde aan het assisteren van de verloskundige tijdens de bevalling (thuis, poliklinisch of in een geboortecentrum); de zogenaamde ‘partusassistentie’. Met ingang van 1 januari 2017 is de eigen bijdrage voor de uren partusassistentie vervallen.

Voor meer informatie over jouw eigen polisvoorwaarden raden we je aan contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Tarieven bijkoopuren kraamzorg

Als je buiten de vastgestelde uren behoefte hebt aan meer kraamzorg, dan kun je extra uren kraamzorg bij ons kopen. Deze uren betaal je zelf en worden niet vergoed door de verzekering. Je kan bijvoorbeeld voor de bevalling al regelen dat er extra uren worden ingepland, maar ook na de bevalling is één telefoontje genoeg om extra uren te kopen. Het tarief van deze uren is € 37,50 per uur.

Voor het kopen van extra uren of voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice (050) 366 64 22.

Wat onze klanten zeggen

 • 10
  Soraya

  “We willen graag Marianne bedanken voor de gezellige kraamtijd. Ze heeft ons goed geholpen...”

  - Trotse ouders van Soraya

 • 10
  Cato & Guusje

  “Van koppel naar een gezin met twee meisjes! Dankzij de fantastische ondersteuning van Gea...”

  - Trotse ouders van Cato & Guusje

 • 10
  Lisanne

  “Voor de tweede keer kwam Margriet bij ons kramen. Het was weer een leuke...”

  - Trotse ouders van Lisanne

Ontdek onze cursussen

Bekijk alle cursussen