Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 050-3666428
<Kraamzorg

Eigen bijdrage kraamzorg

In Nederland wordt zorg tijdens de kraamtijd vergoed door de basisverzekering, het maakt dus niet uit bij welke zorgverzekeraar je zit. Daarnaast mag je zelf een organisatie kiezen. Er geldt echter wel een wettelijke eigen bijdrage kraamzorg per uur. In dit artikel lees je precies hoe dat zit en hoeveel je moet betalen.

Eigen bijdrage kraamzorg

Tarieven eigen bijdrage kraamzorg per uur

Een kraamverzorgster valt dus onder de basisverzekering. In deze basisverzekering geldt in 2018 een wettelijke eigen bijdrage van € 4,30 per uur voor kraamzorg. Deze eigen bijdrage geldt alleen voor de zorg na de bevalling. Met ingang van 1 januari 2019 wordt de eigen bijdrage verhoogd naar € 4,40 per uur voor kraamzorg.

Contract met alle zorgverzekeraars

Kraamzorg Het Groene Kruis heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Iedereen kan dus bij ons terecht, wij vinden graag een passende kraamverzorgster voor je. Als je je bij ons aanmeldt, zorgen wij ervoor dat alles geregeld wordt met je zorgverzekeraar. Je hoeft zelf dus niets te doen om een vergoeding te krijgen.

Aantal uren kraamzorg

Voor je bevalling bespreekt jouw kraamverzorgster samen met je verloskundige of huisarts hoeveel uren kraamzorg er in jouw kraamtijd nodig zijn. Op basis van bijzondere omstandigheden kunnen hier uiteindelijk meer uren bijkomen.

Tarieven bijkoopuren

Als je buiten de vastgestelde uren en afgezien van bijzondere omstandigheden behoefte hebt aan meer kraamzorg, dan kun je extra uren kraamzorg bij ons kopen. Deze uren betaal je zelf en worden niet vergoed door de verzekering. Je kan bijvoorbeeld voor de bevalling al regelen dat er extra uren worden ingepland, maar ook na de bevalling is één telefoontje genoeg om extra uren te kopen. Het tarief van deze uren is € 45,00 per uur.

Meer informatie

Voor het kopen van extra uren bij Kraamzorg Het Groene Kruis of voor meer informatie over de eigen bijdrage kraamzorg kun je contact opnemen met ons. Wil je meer weten over jouw eigen polisvoorwaarden? Dan raden we je aan contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Wat onze klanten zeggen

 • Naomi

  “Wij willen onze kraamverzorgster Caty ontzettend bedanken voor de fijne kraamweek, alle goede zorgen,...”

  - Trotse ouders van Naomi

 • Tycho

  “Op 15 november is onze zoon Tycho na een super snelle bevalling geboren. Toen...”

  - Trotse ouders van Tycho

 • Colin

  “Bedankt voor jullie goede zorgen tijdens onze kraamtijd! Zowel voor de kleine Colin als...”

  - Trotse ouders van Colin

Ontdek onze cursussen

Bekijk alle cursussen