<Kraamzorg

Tarieven kraamzorg

Kraamzorg wordt in Nederland door de zorgverzekeraar vergoed en je mag zelf je kraamzorgorganisatie kiezen. Als je je bij ons aanmeldt, zorgen wij ervoor dat alles geregeld wordt met je zorgverzekeraar. Kraamzorg Het Groene Kruis heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Iedereen kan dus bij ons terecht voor kraamzorg.

Kraamzorg valt onder de basisverzekering. In deze basisverzekering geldt in 2017 een wettelijke eigen bijdrage van € 4,30 per uur voor kraamzorg. Deze eigen bijdrage geldt alleen voor kraamzorg na de bevalling. In 2016 was de eigen bijdrage op alle kraamzorguren van toepassing. Dus ook voor kraamzorguren die de kraamverzorgende besteedde aan het assisteren van de verloskundige tijdens de bevalling (thuis, poliklinisch of in een geboortecentrum); de zogenaamde ‘partusassistentie’. Met ingang van 1 januari 2017 is de eigen bijdrage voor de uren partusassistentie vervallen.

Voor meer informatie over jouw eigen polisvoorwaarden raden we je aan contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Tarieven bijkoopuren kraamzorg

Als je buiten de vastgestelde uren behoefte hebt aan meer kraamzorg, dan kun je extra uren kraamzorg bij ons kopen. Deze uren betaal je zelf en worden niet vergoed door de verzekering. Je kan bijvoorbeeld voor de bevalling al regelen dat er extra uren worden ingepland, maar ook na de bevalling is één telefoontje genoeg om extra uren te kopen. Het tarief van deze uren is € 37,50 per uur.

Voor het kopen van extra uren of voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice (050) 366 64 22.

Wat onze klanten zeggen

 • 10
  Jasmijn & Olivia

  “We hebben een leuke kraamweek gehad met Saskia en Diëtte na de geboorte van...”

  - Trotse ouders van Jasmijn & Olivia

 • 10
  Sofia

  “We hebben een fantastische kraamweek gehad met kraamverzorgster José. Ze heeft goed voor ons...”

  - Trotse ouders van Sofia

 • 10
  Noor

  “Wij willen kraamverzorgster Rieneke bedanken voor de fijne kraamweek. Wij hadden de eerste dagen...”

  - Trotse ouders van Noor

Ontdek onze cursussen

Bekijk alle cursussen