<Nieuws

Centering Pregnancy nu ook voor zwangeren in de tweede lijn

21-02-2017

Zwangeren die onder controle van het ziekenhuis staan, kunnen vanaf nu ook Centering Pregnancy volgen. Het gaat hier om een voor het Noorden unieke samenwerking tussen UMCG en Kraamzorg Het Groene Kruis. Centering Pregnancy is een nieuwe vorm van zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap en wordt al langer gebruikt in de rest van het land, met goede resultaten.

 

 

 

 

Bij Centering Pregnancy krijgt de zwangere gelijk met acht tot tien andere vrouwen de zwangerschapscontrole. Deze vrouwen zijn ongeveer even ver in de zwangerschap. De groep komt tijdens de zwangerschap negen keer bij elkaar, en nog één keer na de bevalling. Een bijeenkomst duurt twee uur en start met de controles van de bloeddruk van de zwangere en het luisteren naar de hartslag van de baby. Daarna volgt een 1-op-1 controle door de verloskundige. Vervolgens is er ruimte voor het uitwisselen van informatie en ervaringen. Dit gaat aan de hand van een thema of een onderwerp dat vanuit de groep komt. Tijdens de bijeenkomsten zien de zwangeren altijd dezelfde verloskundige en dezelfde kraamverzorgende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto het ‘Centering Pregnancy’ team. Van links naar rechts: Yvonne Jans-kraamverzorgster, Sylvia Damme – verloskundige, Karin Bos – kraamverzorgster, Ingrid Peters – verloskundige. Niet op de foto: Marije Bennema – verloskundige. 

 

Wat onze klanten zeggen

  • Jade

    “Via deze weg willen wij onze kraamverzorgster Anita bedanken! Onze dochter Jade is op 3 januari in de ochtend...”

  • Floris-Jan

    “Wij zijn zeer tevreden over de kraamzorg. Wat een leuke en kundige vrouw was er voor ons en vooral...”

  • Mila-Jane

    “Wij hebben een super week gehad met onze kraamverzorgende. De kleine meid groeide niet erg snel en er werd...”

Ontdek onze cursussen