<Nieuws

Centering Pregnancy nu ook voor zwangeren in de tweede lijn

21-02-2017

Zwangeren die onder controle van het ziekenhuis staan, kunnen vanaf nu ook Centering Pregnancy volgen. Het gaat hier om een voor het Noorden unieke samenwerking tussen UMCG en Kraamzorg Het Groene Kruis. Centering Pregnancy is een nieuwe vorm van zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap en wordt al langer gebruikt in de rest van het land, met goede resultaten.

 

 

 

 

Bij Centering Pregnancy krijgt de zwangere gelijk met acht tot tien andere vrouwen de zwangerschapscontrole. Deze vrouwen zijn ongeveer even ver in de zwangerschap. De groep komt tijdens de zwangerschap negen keer bij elkaar, en nog één keer na de bevalling. Een bijeenkomst duurt twee uur en start met de controles van de bloeddruk van de zwangere en het luisteren naar de hartslag van de baby. Daarna volgt een 1-op-1 controle door de verloskundige. Vervolgens is er ruimte voor het uitwisselen van informatie en ervaringen. Dit gaat aan de hand van een thema of een onderwerp dat vanuit de groep komt. Tijdens de bijeenkomsten zien de zwangeren altijd dezelfde verloskundige en dezelfde kraamverzorgende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto het ‘Centering Pregnancy’ team. Van links naar rechts: Yvonne Jans-kraamverzorgster, Sylvia Damme – verloskundige, Karin Bos – kraamverzorgster, Ingrid Peters – verloskundige. Niet op de foto: Marije Bennema – verloskundige. 

 

Wat onze klanten zeggen

  • Noud

    “Bij deze willen wij onze kraamverzorgster Anita nogmaals bedanken! Wat een ontzettend fijne kraamverzorgster ben jij geweest tijdens onze...”

  • Loïs

    “Maandag 5 juli is onze dochter Loïs geboren. Tijdens onze kraamweek hebben we de zorg van Marian gehad, zij...”

  • Ainaz

    “Beste Silvia, Bedankt voor al je goede zorgen, tips en meedenken deze week. We vonden het gezellig en zijn...”

Ontdek onze cursussen