<Nieuws

Kraamzorg Het Groene Kruis, Isis Kraamzorg en De ZorgZaak slaan handen ineen

01-11-2018

Kraamzorgorganisaties Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg hebben de samenwerking gezocht met thuiszorgorganisatie De ZorgZaak om de zorg bij hulpvragen na de kraambedperiode beter te borgen. Deze samenwerking richt zich in eerste instantie op de regio Hoogeveen. Op 1 november hebben de partijen het samenwerkingscontract ondertekend.

Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis kraamzorg zijn kraamzorgorganisaties die ook zorg na de kraambedperiode willen bieden. Zij richten zich daarbij op kinderen tussen de 0 en 1 jaar. Ook na de kraambedperiode, is er vaak behoefte aan langere inzet van de deskundigheid van de kraamverzorgende (bijvoorbeeld na ziekenhuisopname na vroeggeboorte, psychiatrische problematiek bij moeder of partner etc.).

Samenwerking
Vanuit deze vraag hebben de kraamzorgorganisaties de samenwerking gezocht met de ZorgZaak. De ZorgZaak heeft jarenlange ervaring in de thuisbegeleiding van mensen met uiteenlopende hulpvragen. Met name tijdens een kraamperiode is de specifieke deskundigheid die een kraamverzorgende kan leveren dan gewenst.

Zorg bieden
Wanneer de kraamverzorgende een tijdelijke of structurele behoefte aan extra noodzakelijke begeleiding bij het gezin constateert, informeert zij het gezin over mogelijkheden van de ZorgZaak en stelt een gesprek met iemand van de ZorgZaak voor. Op deze manier kunnen de organisaties hun krachten bundelen om de gezinnen de zorg te bieden die ze na de kraamperiode nodig hebben.

Op de foto: Mevr. L. van Breda Vriesman (Bestuurder Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg) en Dhr. R.S. Slot (directeur De ZorgZaak) ondertekenen het samenwerkingscontract.

Ondertekening samenwerking ZorgZaak en Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg

Wat onze klanten zeggen

  • Luke Willem

    ““Hele fijne kraamperiode gehad. Debbie draaide heel fijn mee in onze toch wel wat bijzondere gezinssituatie en bovenal, voor...”

  • Lieke

    “7-1- 2023 werd David geboren en kwam Nicolien bij ons kramen

    Nu 16-3-2024 werd Lieke geboren en...”

  • Sergio

    “Hele gezellige en leuke week gehad met Alida en Annelijn!...”

Ontdek onze cursussen