<Nieuws

Lindy van Breda Vriesman krijgt Hematon-waarderingsprijs 2015

07-11-2015

De Hematon-waarderingsprijs 2015 is toegekend aan onze bestuurder Lindy van Breda Vriesman. Zij werd voor de prijs genomineerd door medewerker  Inge Klinkert, die sinds 1 maart van dit jaar na een stamceltransplantatie aan het re-integreren is.

Hematon is de patiëntenorganisatie van (ex)patiënten die te maken hebben (gehad) met o.a. leukemie. Elk jaar kunnen patiënten iemand die belangrijk is geweest tijdens hun ziekte en herstel, nomineren voor de Hematon-waarderingsprijs. Lindy heeft de prijs gekregen voor de manier waarop zij Inge heeft ondersteund tijdens haar re-integratie.

Overspoeld met lieve kaartjes
Inge Klinkert werd in juni 2014 getroffen door acute leukemie. Zij schrijft in haar voordracht: “Toen ik een week in het ziekenhuis lag, stuurde Lindy me een nieuw jaarcontract toe, wetend dat ik heel lang uit de running zou zijn. En afgelopen juni verlengde ze mijn contract opnieuw, terwijl ik toen nog niet eens op halve kracht werkte. Ik vind dat fantastisch.” Lindy riep haar medewerkers op om Inge langdurig te steunen in de moeilijke maanden van haar ziekte. Mét resultaat: “Ik ben een half jaar lang overspoeld met lieve kaartjes. Hartverwarmend!”

Voorbeeld
Inge stelt het op prijs dat Lindy nooit druk heeft uitgeoefend en haar alle ruimte heeft gegeven om in haar eigen tempo terug te komen. “Ze remde me soms juist af.” Voor de jury van de Hematon-waarderingsprijs is Lindy van Breda Vriesman hiermee een voorbeeld voor andere werkgevers. “Lindy heeft eraan bijgedragen dat mijn re-integratieproces goed verloopt,” zegt Inge. “ Haar zorg en medeleven zijn oprecht. Ze is een superbaas met het hart op de goede plek!”

03 Persfoto Lindy van Breda Vriesman HematonprijsLindy van Breda Vriesman van Kraamzorg Het Groene Kruis ontvangt uit handen van bestuursleden Jan Boonstra (midden) en Derk de Groot (rechts) de Hematon-waarderingsprijs 2015. Foto: Jan Buwalda

Wat onze klanten zeggen

  • Morres Noud

    “Bevalling in het ziekenhuis gehad. We mochten op dezelfde dag 's avonds naar huis. Op het moment van naar...”

  • Danee

    “Op 25 september is ons derde kindje, Danee, geboren. Ze proberen rekening met je wensen te houden, wat zeer...”

  • Julan

    “Wij hebben nu voor de 3e keer kraamzorg van het groene kruis gehad & voor de 3e keer dezelfde...”

Ontdek onze cursussen