<Nieuws

Noordelijke kraamzorgorganisaties tekenen samenwerkingsconvenant

10-04-2018

Kraamzorgorganisaties in de regio Friesland, Groningen en Drenthe hebben vandaag een convenant getekend. Het convenant heeft als doel om één regionaal aanspreekpunt te zijn voor andere disciplines in de geboortezorgketen (waaronder verloskundigen en ziekenhuizen) en stakeholders zoals gemeenten en jeugdgezondheidszorg. Hierdoor kunnen de deelnemers nog beter kwalitatief hoogwaardige zorg bieden aan ouders en hun pasgeboren kind.

Aanleiding van het initiatief is de invoering van de integrale geboortezorg: een toenemende samenwerking tussen kraamzorgorganisaties, verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen. Door de krachten te bundelen en gezamenlijk standpunten in te nemen over zorginhoudelijke zaken rondom zwangerschap en bevalling, wil het Kraamzorg Samenwerkingsverband (KSV) in het Noorden haar positie in de regionale geboorteketen versterken en een volwaardig gesprekspartner zijn.

Lindy van Breda Vriesman, voorzitter van het samenwerkingsverband:
“Met dit convenant bevestigen de deelnemende partijen dat kraamzorg een onmisbare schakel is in de zorg. Er is geen andere zorgverlener die zo dicht bij de cliënt staat als de kraamverzorgende bij de moeder en haar pasgeboren kind. Zij houdt hun gezondheid in de gaten en helpt de kersverse ouders op weg naar zelfstandig ouderschap. Preventie speelt daarbij een grote rol: een veilige start in de kraamtijd voorkomt dure zorg op een later moment.”

Organisaties
De volgende organisaties hebben het convenant ondertekend: Kraamzorg Het Groene Kruis, Isis Kraamzorg, Zorgburo De Driehoek BV, Kraamzorg Monique Boer, Kraamcentrum Assen e.o., De Kraamvogel N.O. BV, Kraam Zeker, Kraamzorg De Drie Provinciën, Kraamzorg Janny en Paulien, KraamZus BV, Kraamzorg Zuidwolde, Kraamthuis Friesland en de Coöperatie Kraamzorggroep U.A.

Wat onze klanten zeggen

  • Morres Noud

    “Bevalling in het ziekenhuis gehad. We mochten op dezelfde dag 's avonds naar huis. Op het moment van naar...”

  • Danee

    “Op 25 september is ons derde kindje, Danee, geboren. Ze proberen rekening met je wensen te houden, wat zeer...”

  • Julan

    “Wij hebben nu voor de 3e keer kraamzorg van het groene kruis gehad & voor de 3e keer dezelfde...”

Ontdek onze cursussen