<Nieuws

Warme overdracht van ziekenhuis naar thuis

14-07-2016

Binnen de Martini Geboorte Groep hebben Kraamzorg Het Groene Kruis, het Martini Ziekenhuis en zeven verloskundigenpraktijken als eerste in Noord-Nederland de handen ineen geslagen en sinds juli 2016 een warme overdracht van ziekenhuis naar thuis ingevoerd. Op 1 juli 2017 is ook ziekenhuis Tjongerschans gestart met de warme overdracht. Wij zien meerwaarde in een warme overdracht rondom het ontslag van jou en je kindje. Tijdens het ontslagmoment uit het ziekenhuis komt er veel informatie op je af en er moeten praktische zaken geregeld worden. Bij een warme overdracht komt onze kraamverzorgende rond het tijdstip van ontslag in het ziekenhuis. Zij kan dan alvast kennismaken met jou en je partner en ze krijgt een goed beeld van de uitgangssituatie.

De overdracht tussen de verpleegkundige van het ziekenhuis en je kraamverzorgende vindt plaats aan het bed, in aanwezigheid van jou, je baby en je partner. Hierdoor kunnen jullie participeren tijdens het gesprek en worden onduidelijkheden of vragen op deze manier ondervangen. Onze kraamverzorgende helpt jullie met de laatste voorbereiding en helpt jullie veilig op weg naar huis.

De warme overdracht betekent:

 • kennismaken met je kraamverzorgende in het ziekenhuis;
 • betrokken worden bij de informatieoverdracht;
 • volledige overdracht met interactie en ruimte voor wensen;
 • de zorg thuis sluit aan op de zorg van het Martini Ziekenhuis;
 • goed voorbereid en veilig naar huis;
 • geen extra kosten.

Alle klanten die in het Martini Ziekenhuis of Tjongerschans bevallen en zorg van Kraamzorg Het Groene Kruis hebben, komen in aanmerking voor de warme overdracht. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. 

Tijdens het intakegesprek rond de 26e week van je zwangerschap vertelt onze intaker je meer over de warme overdracht. Heb je tot of na die tijd vragen? Bel of mail onze klantenservice via (050) 366 64 22 of klantenservice@kraamzorghetgroenekruis.nl.

Wat onze klanten zeggen

 • 0
  Rick

  “Bij deze wil ik Femmy bedanken. voor de fijne tijd die we gehad hebben. ...”

 • 0
  Quinten

  “Wauw!! De 2e keer kraamzorg via jullie.. en weer was het geweldig! Ik had dezelfde kraamverzorgende als 4 jaar...”

 • 0
  Noah Mason

  “Onze kraamverzorgster Bianca was geweldig! Wij willen haar heel erg bedanken voor de fijne/gezellige maar vooral leerzame kraamweek! Wij...”

Ontdek onze cursussen