<Home

Vacature kraamverzorgenden ter versterking van onze regioteams

Kraamverzorgende gezocht!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste kraamverzorgende of Verzorgende IG-er die een uitdaging niet uit de weg gaat! Ben jij een echte aanpakker en word jij er vrolijk van een gezin te ondersteunen en te begeleiden in een bijzondere en kwetsbare periode? Lees dan snel verder!

Een dag van een kraamverzorgende
Elke dag van een kraamverzorgende ziet er anders uit. Jij bevindt je steeds in een nieuw gezin in de meest bijzondere tijd van hun leven waar jij acht tot tien dagen verblijft. Zo kan het zelfs zo zijn dat jij aanwezig bent bij de bevalling waar jij de verloskundige assisteert; thuis of in het ziekenhuis. Vervolgens richt jij je op de kraamtijd waarbij je de kraamvrouw en de baby verzorgt. Het is jouw taak het gezin te informeren en adviseren over de verzorging van de baby. Omdat elk gezin anders is, stem jij de zorg die je levert af op de wensen van het gezin. Daarnaast heb je een belangrijke signalerende en observerende functie en verricht je huishoudelijke taken. Kortom: jij zorgt ervoor dat ouders onbezorgd kunnen genieten van hun kraamtijd!

BabythuisZorg
Naast kraamzorg bieden wij ook BabythuisZorg. BabythuisZorg is uniek in Nederland en richt zich op het eerste levensjaar van de pasgeborene. Zo bieden wij met BabythuisZorg ook na de kraamtijd de allerbeste zorg in kwetsbare gezinnen waar volledige zelfredzaamheid om wat voor reden dan ook nog geen realiteit is. Als je hier enthousiast van wordt, kan je ook hier een rol in spelen!

En waar ga ik dat dan doen?
Kraamzorg Het Groene Kruis is al meer dan 100 jaar de kraamzorgspecialist van het noorden. Ons doel binnen elk kraamgezin is een onbezorgde kraamtijd.

Wie ben jij?

 • Jij wordt er blij van elke keer op zoek te gaan naar de wensen en behoeften van de klant en weet je hierop aan te passen;
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doet er alles aan om een onbezorgde kraamtijd na te streven;
 • Je vindt het fijn zelfstandig te werken en kunt goed communiceren met andere collega’s en zorgverleners;
 • Je bent in het bezit van het diploma kraamverzorgende of Verzorgende IG;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en een eigen auto.

Wat je van ons kunt verwachten
De kwaliteit van onze kraamverzorgenden staat voorop! Daarom zorgen wij voor een inwerkperiode op maat en bieden wij allerlei vormen van bijscholing aan zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Indien gewenst kan je ook een speciaal samengestelde scholing volgen voor BabythuisZorg. Omdat je zelfstandig werkt vindt er regelmatig overleg met jouw collega’s plaats zodat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen en op de hoogte blijft van ontwikkelingen binnen de organisatie. Ook kun je bij ons andere rollen in het team vervullen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van voorlichtingen of het begeleiden van stagiaires.

Samen met jou kijken we naar de best passende contractgrootte. De werktijden bepaal jij samen met het planbureau. Wij bieden de mogelijkheid om op rooster te werken en in duobanen. Omdat wij geloven dat rust ook belangrijk is, krijg je bij ons de gelegenheid om drie weken zomervakantie op te nemen. In eerste instantie bieden wij jou een tijdelijk contract aan waarbij de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld middels de cao-kraamzorg. Als kraamverzorgende word je ingedeeld in FWG 35, wat staat voor een bruto fulltime salaris van maximaal €2.798,52 per maand. Daarnaast is er een onregelmatigheidstoeslag van 40 procent en zijn er wachtgeldvergoedingen.

En nu?
Beginnen jouw vingers te jeuken om ons te helpen de gezinnen in het noorden te laten genieten van een onbezorgde (kraam)tijd? Stuur dan snel jouw CV en motivatiebrief naar poo@kraamzorghetgroenekruis.nl. Wil jij eerst checken of werken voor Kraamzorg Het Groene Kruis écht zo leuk is of heb jij andere vragen? Neem dan contact met ons op  050-366 64 22 en vraag naar een manager kraamzorg.

Hopelijk tot snel!

 

 

Wat onze klanten zeggen

 • Aleyna

  “Graag wil ik Natasja even in het zonnetje zetten voor de geweldige zorg en...”

  - Trotse ouders van Aleyna

 • Fleur

  “Graag willen wij onze kraamverzorgster Annemarie bedanken! Vorig jaar is Annemarie bij onze 1e...”

  - Trotse ouders van Fleur

 • Tyrza

  “Heerlijke tijd met Marieke gehad. Prima verzorgd en tussendoor lekker kletsen. Wij kijken terug...”

  - Trotse ouders van Tyrza

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen