<Home

Vacature kraamverzorgenden Zwolle

Wij zijn op zoek naar enthousiaste kraamverzorgenden of verzorgenden IG-er die een uitdaging niet uit de weg gaan! Ben jij een echte aanpakker en word jij er vrolijk van een gezin te ondersteunen en te begeleiden in een bijzondere en kwetsbare periode? Lees dan snel verder!

Een dag van een kraamverzorgende
Elke dag van een kraamverzorgende ziet er anders uit. Jij bevindt je steeds in een nieuw gezin in de meest bijzondere tijd van hun leven waar jij acht tot tien dagen verblijft. Zo kan het zelfs zo zijn dat jij aanwezig bent bij de bevalling waar jij de verloskundige assisteert; thuis of in het ziekenhuis. Vervolgens richt jij je op de kraamtijd waarbij je de kraamvrouw en de baby verzorgt. Het is jouw taak het gezin te informeren en adviseren over de verzorging van de baby. Omdat elk gezin anders is, stem jij de zorg die je levert af op de wensen van het gezin. Daarnaast heb je een belangrijke signalerende en observerende functie en verricht je huishoudelijke taken. Kortom: jij zorgt ervoor dat ouders onbezorgd kunnen genieten van hun kraamtijd!

BabythuisZorg
Naast kraamzorg bieden wij ook BabythuisZorg. BabythuisZorg is uniek in Nederland en richt zich op het eerste levensjaar van de pasgeborene. Zo bieden wij met BabythuisZorg ook na de kraamtijd de allerbeste zorg in kwetsbare gezinnen waar volledige zelfredzaamheid om wat voor reden dan ook nog geen realiteit is. Als je hier enthousiast van wordt kan je ook hier een rol inspelen!

En waar ga ik dat dan doen?
Bij Kraamzorg Het Groene Kruis voel jij je thuis. Wij vinden het belangrijk dat jij je gehoord en gezien voelt en zijn een organisatie met korte lijnen. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen zodat jij de beste zorg kan bieden aan de gezinnen. Bij Kraamzorg Het Groene Kruis werken professionele kraamverzorgenden die niets liever willen dan kraamgezinnen een fijne kraamtijd te bezorgen. Tijdens de zwangerschap bereiden we aanstaande ouders voor op de kraamtijd en het ouderschap. Ook assisteren we bij de bevalling. Als de baby er is, zorgen wij voor een warme en ontspannen start voor de kraamvrouw en het gezin. We brengen balans in elke situatie. Verder hebben wij in de regio Zwolle nauwe banden met verloskundigenpraktijken, waarbij je als team zoveel mogelijk samenwerkt met dezelfde verloskundigen.

Wat je van ons kunt verwachten?
De kwaliteit van onze kraamverzorgenden staat voorop! Daarom zorgen wij voor een inwerkperiode op maat en bieden wij allerlei vormen van bijscholing aan zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Indien gewenst kan je ook een speciaal samengestelde scholing volgen voor BabythuisZorg. Omdat je zelfstandig werkt vindt er regelmatig overleg met jouw collega’s plaats zodat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen en op de hoogte blijft van ontwikkelingen binnen de organisatie. Ook kun je bij ons andere rollen in het team vervullen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van voorlichtingen of het begeleiden van stagiaires. Daarnaast zijn er volop ontwikkelingsmogelijkheden. Je kan je je ontwikkelen als intaker, borstvoedingscoach, e-consulent, digicoach en werkbegeleider.

Samen met jou kijken we naar de best passende contractgrootte. De werktijden bepaal jij samen met het planbureau. Wij bieden de mogelijkheid om op rooster te werken en in duobanen. Omdat wij geloven dat rust ook belangrijk is, krijg je bij ons de gelegenheid om drie weken zomervakantie op te nemen. In eerste instantie bieden wij jou een tijdelijk contract aan waarbij de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld middels de cao-kraamzorg. Als kraamverzorgende word je ingedeeld in FWG 35, wat staat voor een bruto fulltime salaris van maximaal € 3.413,87 per maand. Daarnaast is er een onregelmatigheidstoeslag van 40 procent en zijn er wachtgeldvergoedingen.

 Wie ben jij?

 •     Jij wordt er blij van elke keer op zoek te moeten naar de wensen en behoeften van de klant en weet je hiernaar aan te passen.
 •     Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doet er alles aan om deze onbezorgde kraamtijd na te streven.
 •     Het onregelmatig werken is iets wat bij jou past en goed te combineren is met jouw privéleven.
 •     Je vindt het fijn zelfstandig te werken en kunt daarin goed communiceren met andere collega’s en zorgverleners.
 •    Je bent in het bezit van het diploma kraamverzorgende of verzorgende IG.
 •    Je bent in het bezit van een rijbewijs en een eigen auto.

En nu?

Beginnen jouw vingers te jeuken om ons te helpen de gezinnen in regio Zwolle te laten genieten van een onbezorgde (kraam)tijd? Solliciteer dan direct via de link ‘solliciteren’ hieronder. Wil jij eerst checken of werken voor Kraamzorg Het Groene Kruis écht zo leuk is of heb jij andere vragen? Neem dan contact met ons op via 050-366 64 22 en vraag naar een manager kraamzorg.

Hopelijk tot snel!

Solliciteren

Wat onze klanten zeggen

 • Viën

  “Wij, Erwin, Marianne & Kian, willen Debby bedanken voor haar fijne ondersteuning die zij...”

  - Trotse ouders van Viën

 • Hendrik

  “Einde van onze kraamweek. We kijken terug op een hele leuke, gezellige en leerzame...”

  - Trotse ouders van Hendrik

 • Niels

  “15 juni zijn wij trotse ouders geworden van Niels. ' S morgens geboren na...”

  - Trotse ouders van Niels