<Home

Vacature leden Cliëntenraad

Heb jij onlangs of in het verleden gebruik gemaakt van de zorg- en dienstverlening van Kraamzorg Het Groene Kruis?  En wil je graag meedenken als het gaat om ontwikkelingen/verbeteringen van onze dienstverlening?  Dan komen we graag met jou in contact!

We zoeken namelijk:

Leden voor een nieuw te vormen gezamenlijke Cliëntenraad voor Kraamzorg Het Groene Kruis

Het gaat om twee leden.

Wat houdt het werk precies in?

 • De leden van de cliëntenraad praten en denken mee over onderwerpen en verbeteringen van de dienstverlening van onze drie organisaties: Kraamzorg Het Groene Kruis, BabythuisZorg en Isis Kraamzorg. Op die manier kunnen we onze zorgverlening nog meer afstemmen op de behoeften van onze klanten. Onderwerpen waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld: digitalisering van onze dienstverlening, wensen en behoeften van kraamgezinnen en actuele thema’s die op dat moment in de kraamzorg spelen.
 • Je vergadert met de andere leden en de directie gezamenlijk, met een agenda waarin de organisaties apart benoemd worden. De vergaderingen zullen eens per kwartaal plaatsvinden en waar mogelijk online gehouden worden.
 • Vanuit de organisatie is er een ambtelijk secretaris beschikbaar

Wat vragen wij?

 • Je bent ongeveer drie uur beschikbaar per kwartaal. Dat is overlegtijd, inclusief voorbereiding van de overleggen
 • Je hebt directe ervaring met de zorg- en dienstverlening van Kraamzorg Het Groene Kruis
 • Je bent betrokken met en hebt kennis van de doelgroep en onze organisaties
 • Je beschikt over goede sociale (samenwerken in teamverband) en communicatieve vaardigheden (luisteren, verwoorden van standpunten, respectvol kunnen optreden)
 • Specifieke kennis op een bepaald terrein is een pré (afhankelijk van de taakverdeling in de raad). Denk bijvoorbeeld aan beleidsmatige ervaring op het gebied van kwaliteit- en veiligheid, en kraamzorg/WMO.

Wat bieden wij?
Het betreft een onbezoldigde functie. De leden ontvangen een vrijwilligersvergoeding van €50,- per vergadering en daarnaast een reiskostenvergoeding (indien van toepassing) van 0,19 ct per km.

Enthousiast geworden?
Stuur dan je motivatie en CV naar info@kraamzorghetgroenekruis.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Etta Aslander (bestuurssecretaris) op 050-3666437.

Wat onze klanten zeggen

 • Loïs

  “Maandag 5 juli is onze dochter Loïs geboren. Tijdens onze kraamweek hebben we de...”

  - Trotse ouders van Loïs

 • Ainaz

  “Beste Silvia, Bedankt voor al je goede zorgen, tips en meedenken deze week. We...”

  - Trotse ouders van Ainaz

 • Skylar Xam

  “Op het moment van bellen was er niet direct een kraamverzorgster ter beschikking....”

  - Trotse ouders van Skylar Xam

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen