<Kosten en vergoeding

O Wee! Zwangerschapscursus

O Wee! De allerleukste zwangerschapscursus voor jou en je partner

De O Wee! zwangerschapscursus helpt je bij de voorbereiding op je bevalling en de komst van jullie kindje. Tijdens de cursus oefen je technieken als ontspannen en ademhaling. Dit helpt je straks bij je bevalling. Ook leer je van alles wat met je zwangerschap te maken heeft.

De zwangerschapscursus O Wee! bestaat uit zes lessen: vijf tijdens de zwangerschap en de zesde een aantal weken nadat je bent bevallen.

Zwangerschapscursus van zes lessen

In de eerste les maak je kennis met de andere dames van je groep. Daarnaast bespreekt de docent de invloeden van de zwangerschap op het lichaam, ongemakken die je ervaart en maakt ze een begin met tips rondom een goede houding en oefeningen.

In de tweede les gaat ze hiermee verder en is er ook aandacht voor ademhaling en ontspanning.

Vanaf de derde les is je partner welkom. Tijdens de derde en de vierde les wordt de bevalling besproken. Hoe verloopt deze, maar ook zaken als pijnbestrijding en medisch ingrijpen komen aan bod. Verder is er aandacht voor wat je kunt verwachten ná de bevalling, tips voor de partner en praktische oefeningen van ademhaling en massage. Op een aantal locaties verzorgt de verloskundige de derde les.

Lees ook: symptomen begin bevalling

In les vijf komt de kraamverzorgende langs. Deze avond bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel geeft zij informatie over kraamzorg en aan de hand van stellingen praten we over de voeding van de baby: borst- en kunstvoeding. De tweede helft van de avond is er een ‘partner forum’, onder leiding van de kraamverzorgende. Aan de hand van stellingen is er tijd voor vragen van partners. Intussen gaan de aanstaande moeders met de docent verder in op een onderwerp dat is blijven liggen of extra aandacht verdient.

De zesde les is na de bevalling, zonder je baby, zodat je even tijd voor jezelf hebt. Met je medecursisten en de docent praat je na over de bevalling. De ervaring leert dat deze avonden erg veel herkenning oproepen en zo een leuke afsluiting van de cursus vormen.

Cursuslocaties en tarieven O Wee!

De zwangerschapscursus wordt op veel locaties in de provincie Groningen gegeven, op verschillende avonden. Kijk voor exacte locaties, data en tijdstippen onder agenda.

Klanten van Kraamzorg Het Groene Kruis betalen € 85,- voor de cursus (inclusief materialen en consumptie). Niet-klanten betalen € 125,- voor de cursus.

Aanmelden voor de cursus

Je kunt je opgeven via onze klantenservice. Zij zijn tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 050 – 36 66 422. Aanmelden kan ook via het aanmeldingsformulier dat je vindt in de agenda bij elke cursus.

 

Cursuslocaties

  • Groningen (Beijum)
  • Groningen (De Wijert)
  • Hoogezand
  • Stadskanaal
  • Veendam
  • Winschoten
  • Nuis

Kosten

€ 85,-

Niet Klanten betalen € 125,-

Bekijk cursusdata
Waar en wanneer?
Bekijk alle activiteiten

Ontdek onze andere cursussen

Bekijk alle cursussen