<Home

BabythuisZorg

Naast kraamzorg bieden medewerkers van Kraamzorg Het Groene Kruis ook BabythuisZorg. Deze vorm van zorg kan worden ingezet als je na de kraamtijd nog niet volledig in staat bent om zelf voor je baby te zorgen. Voor het inzetten van BabythuisZorg is een indicatie nodig van je huisarts, JGZ of een welzijnsorganisatie.

De medewerker van BabythuisZorg signaleert en biedt structuur aan jou en je gezin. Ze kan je ondersteunen als je even niet lekker in je vel zit, als je lichamelijk niet in staat bent om goed voor je baby te zorgen of als er andere heftige gebeurtenissen zijn in je omgeving, waardoor je hulp nodig hebt. De medewerker is er als klankbord en zorgt ervoor dat je baby zich goed kan hechten.

Onze hulp is tijdelijk. Alles is erop gericht om je zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken. We ondersteunen je zoveel mogelijk en als het nodig is, schakelen we (in overleg) andere hulpverleners voor je in. De medewerker van BabythuisZorg verricht geen medische handelingen.

Het werkgebied van BabythuisZorg bestaat uit de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Bij BabythuisZorg werken medewerkers van Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Je kunt BabythuisZorg ontvangen als je na je kraamperiode nog even wat extra hulp nodig hebt. Maar ook los van de kraamperiode kunnen wij je ondersteuning geven.

BabythuisZorg aanvragen

BabythuisZorg kan aangevraagd worden door professionals. Wil je als professional BabythuisZorg aanvragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 050 366 6400 of info@babythuiszorg.nl. Onze medewerkers zullen je vragen om een aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier kun je hieronder downloaden. We vragen je om dit formulier digitaal in te vullen: Aanvraagformulier BabythuisZorg

Lees hier de algemene voorwaarden van BabythuisZorg.

Wij zoeken leden voor de cliëntenraad.

Wat onze klanten zeggen

 • Zoë

  “Wij willen Anita onwijs bedanken voor de zorgzame en lieve kraamtijd. Na een hele...”

  - Trotse ouders van Zoë

 • Lieke

  “Een heftige maar bijzondere kraamweek. Gelukkig een hele goede match met onze kraamverzorgster.

  - Trotse ouders van Lieke

 • Dawson en Caleb

  “De eerste tweeling voor ons maar ook voor onze kraamverzorgende. Maar dankzij haar was...”

  - Trotse ouders van Dawson en Caleb

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen