<Home

Kraamzorg

Je bent al een paar weken zwanger. Het wordt nu ook tijd om je te verdiepen in kraamzorg. Want hoe vind je een kraamverzorgende waar je je goed bij voelt? Bij Kraamzorg Het Groene Kruis regelen we dat, zodat jullie een onbezorgde kraamtijd tegemoet gaan.

Wat doet een kraamverzorgster?

Laten we beginnen bij het begin, want wat doet een kraamverzorgende nu eigenlijk en waarom heb je zo iemand nodig? Dit begint eigenlijk al bij de geboorte. Tijdens de bevalling assisteert de kraamverzorgende de verloskundige of huisarts. Na de bevalling helpt ze jullie de eerste dagen met dagelijkse bezigheden en leert ze jou en je eventuele partner hoe jullie de baby – of baby’s natuurlijk – zelfstandig kunt verzorgen.

Ben je benieuwd naar wat een van onze kraamverzorgsters voor jou kan doen? Neem dan contact met ons op. Direct inschrijven kan natuurlijk ook.

Voor na de bevalling hebben we ook een handige belinstructie kraambed voor je waarin je kunt lezen wat ‘normaal’  is en wanneer we je aanraden actie te ondernemen. Deze belinstructie is er in het NederlandsEngelsArabisch en Turks.

Via deze website vind je begrijpelijke informatie over kraamzorg in beeld en video

Kraamzorg: ontwikkelingsgerichte zorg

Bij Kraamzorg Het Groene Kruis werken we met ontwikkelingsgerichte zorg. Dit betekent dat we de zorg die onze kraamverzorgsters geven precies afstemmen op de lichaamssignalen die jouw baby afgeeft. Zo proberen we de overgang van de baarmoeder naar het leven daarbuiten kleiner te maken. Er zijn verschillende tekenen waaruit wij kunnen aflezen of jouw baby zich prettig voelt. Hij of zij kan dit immers nog niet zelf aangeven.

Eigen bijdrage kraamzorg

Maar dat is vast niet gratis, horen we je denken. En dat klopt, maar gelukkig wordt het in Nederland door de zorgverzekeraar vergoed. Kraamzorg Het Groene Kruis heeft een contract met alle zorgverzekeraars, je kunt dus altijd bij ons terecht.

Omdat deze zorg onder de basisverzekering valt, geldt een wettelijke eigen bijdrage. Dit geldt alleen voor de zorg na de bevalling.

Aantal uren kraamzorg

De kraamverzorgster beslist samen met je huisarts of verloskundige en met jullie hoeveel uur kraamzorg je nodig hebt. Hier is een landelijk protocol voor opgesteld, op basis van drie momenten. Alleen als er sprake is van bijzondere omstandigheden (denk bijvoorbeeld aan een keizersnede, complicaties tijdens de bevalling etc.) kunnen hier meer uren bijkomen.

Checklist babyuitzet

Zowel voor de kraamverzorgster als voor jou is het fijn als je ruim voor de uitgerekende datum al alles in huis hebt voor wanneer de baby komt. Omdat er rond die tijd heel veel op je af komt, hebben wij vast een handige Checklist babyuitzet voor je gemaakt. Hierin zie je precies wat je allemaal nodig hebt tijdens de eerste week. Je downloadt hem helemaal gratis.

Onze kraamverzorgsters

Wel zo fijn, toch? Een ervaren persoon die je voor, tijdens en na de bevalling bijstaat en op weg helpt? Kraamzorg Het Groene Kruis is een begrip in Groningen, Friesland en Drenthe en dat is niet voor niets. Dankzij onze goede contacten met zorgverzekeraars kun je altijd bij ons terecht. Daarnaast werken wij nauw samen met verloskundigen en hebben wij een eigen Borstvoeding Expertisecentrum.

Partner

Als partner speel je natuurlijk ook een zeer belangrijke rol tijdens de zwangerschap en de kraamtijd. We hebben een aantal handige tips voor jou als partner op een rijtje gezet.

 

Kraamzorg

 

Morgen zijn er nog plekjes vrij! 🤩

Wil je morgen 26 september nog deelnemen aan de gratis borstvoedingsvoorlichting, dat kan! We hebben nog een paar plekjes vrij.

Tijdens deze interactieve avond staan vooral de eerste dagen centraal; hoe maak je een goede start met de borstvoeding, thuis of in het ziekenhuis? De voorlichtingsavond wordt gegeven door een borstvoedingscoach van Kraamzorg Het Groene Kruis en vindt plaats in de praktijk in Veendam.

Geef je snel op via: www.kraamzorghetgroenekruis.nl/activiteit/borstvoedingvoorlichting-veendam-26-september/

#borstvoeding #borstvoedingsvoorlichting #kraamzorghetgroenekruis #verloskundigenpraktijkveendam
...

Ervaring! 💌

"Graag zouden we angelique in het zonnetje willen zetten We hebben een fantastische kraamweek gehad, je bent onzettend lief, zorgzaam, behulpzaam en gezellig. Je hebt ons vertrouwen gegeven in de zorg voor Charlotte en alle informatie duidelijk uitgelegd. Je bent echt een heel fijn mens, we hadden ons niet beter kunnen wensen❤️"

Wat een mooie, waardevolle complimenten. Heel erg bedankt voor het delen en veel geluk met jullie gezinnetje!

#klantervaring #bedankt #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

Wij zijn er bij! Bolle Buiken Markt 2023 - Babyplanet Groningen 🤩

Zien we jou op zaterdag 30 september bij @babyplanetnl Groningen? Locatie: Protonstraat 12B, 9743 AL Groningen

Alvast weten wat er allemaal te doen is? 👀 Kijk op: www.babyplanet.nl/blog/bolle-buiken-markt.html
Wij zijn er om je alles te vertellen over kraamzorg en natuurlijk hebben we een leuke winactie! 🍀

#bollebuikenmarkt #zwanger #ouders #babyplanetnl #groningen #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

Wil jij kraamverzorgende worden? Dit is je kans! 🥰

In november start er een nieuwe BBL-groep voor Kraamzorg Het Groene Kruis. Kom bij ons werken en leren!
De vacature voor kraamverzorgende in opleiding staat nog open, dus solliciteer snel! www.kraamzorghetgroenekruis.nl/vacature-kraamverzorgende-in-opleiding-bbl-leerwerkplek/

Eerst eens een kijkje nemen bij onze organisatie en kennismaken? We hebben op 5 oktober een informatiebijeenkomst en sollicteren kan na afloop zonder brief! De beschuit met muisjes staat voor je klaar! 💚
www.kraamtoppers.nl/2023/09/13/kom-je-op-5-oktober-een-beschuitje-eten/

#vacature #opleiding #BBL #kraamverzorgende #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

 

Referenties

De samenwerking tussen de verloskundige en de kraamverzorgende was goed. Ze kennen elkaar en dat merk je. Wij waren daarnaast ontzettend gelukkig met onze kraamverzorgende. Zij voelde ons goed aan. Een heel doortastend type. Ondanks dat zij haar programma had, was er uitgebreid tijd voor mij, onze dochter en mijn vragen…

Wat onze klanten zeggen

 • Owen

  “Onze kraam topper! Wij waren erg blij met Corine, ze heeft ons het zelfvertrouwen...”

  - Trotse ouders van Owen

 • Vigo

  “Door Celinah heb ik een heerlijke, rustige en ontspannen kraamweek gehad. Ze gaf ons...”

  - Trotse ouders van Vigo

 • Brian Jason

  “Wij kijken terug op een zeer fijne kraamweek door onze kraamverzorgster Marylin. Ze heeft...”

  - Trotse ouders van Brian Jason

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen