Spoed? Bevallingslijn 050-3666428
<Home

Kraamzorg

Je bent al een flink aantal weken zwanger en de bevalling komt steeds dichterbij, spannend! Nu wordt het tijd om je te verdiepen in kraamzorg. Want hoe vind je een kraamverzorgende waar je je goed bij voelt? Bij Kraamzorg Het Groene Kruis regelen we dat voor je, zodat jij een onbezorgde kraamtijd tegemoet gaat.

Wat doet een kraamverzorgster?

Laten we beginnen bij het begin, want wat doet een kraamverzorgster nu eigenlijk en waarom heb je zo iemand nodig? Dit begint eigenlijk al bij de geboorte. Tijdens de bevalling assisteert zij – of hij natuurlijk, want een kraamverzorgende kan net zo goed een man zijn – de verloskundige of huisarts. Na de bevalling helpt de kraamverzorgster jou de eerste dagen met dagelijkse bezigheden en leert ze jou hoe jij je baby – of baby’s natuurlijk – zelfstandig kunt verzorgen.

Ontwikkelingsgerichte zorg

Bij Kraamzorg Het Groene Kruis werken we met ontwikkelingsgerichte zorg. Dit betekent dat we de zorg die onze kraamverzorgsters geven precies afstemmen op de lichaamssignalen die jouw baby afgeeft. Zo proberen we de overgang van de baarmoeder naar het leven daarbuiten kleiner te maken. Er zijn verschillende tekenen waaruit wij kunnen aflezen of jouw baby zich prettig voelt. Hij of zij kan dit immers nog niet zelf aangeven.

Eigen bijdrage kraamzorg

Maar dat is vast niet gratis, horen we je denken. En dat klopt, maar gelukkig wordt het in Nederland door de zorgverzekeraar vergoed. Kraamzorg Het Groene Kruis heeft een contract met alle zorgverzekeraars, je kunt dus altijd bij ons terecht.

Omdat deze zorg onder de basisverzekering valt, geldt een wettelijke eigen bijdrage. In 2018 is dit € 4,30 per uur. Dit geldt alleen voor de zorg na de bevalling. Hoe dat precies zit, lees je op deze pagina over eigen bijdrage kraamzorg.

Aantal uren kraamzorg

De kraamverzorgster beslist samen met je huisarts of verloskundige en met jou hoeveel uur kraamzorg je nodig hebt. Hier is een landelijk protocol voor opgesteld, op basis van drie momenten. Alleen als er sprake is van bijzondere omstandigheden kunnen hier meer uren bijkomen.

Checklist babyuitzet

Zowel voor de kraamverzorgster als voor jou is het fijn als je ruim voor de uitgerekende datum al alles in huis hebt voor wanneer de baby komt. Omdat er rond die tijd heel veel op je af komt, hebben wij vast een handige Checklist babyuitzet voor je gemaakt. Hierin zie je precies wat je allemaal nodig hebt tijdens de eerste week. Je downloadt hem helemaal gratis.

Onze kraamverzorgsters

Wel zo fijn, toch? Een ervaren persoon die je voor, tijdens en na de bevalling bijstaat en op weg helpt? Kraamzorg Het Groene Kruis is een begrip in Groningen, Friesland en Drenthe en dat is niet voor niets. Dankzij onze goede contacten met zorgverzekeraars kun je altijd bij ons terecht. Daarnaast werken wij nauw samen met verloskundigen en hebben wij een eigen Borstvoeding Expertisecentrum.

Ben je benieuwd naar wat een van onze kraamverzorgsters voor jou kan doen? Neem dan direct contact met ons op.

Zwangerschapsmail

Wij bieden een leuke extra service: de Zwangerschapsmail. Via deze wekelijkse mail die vanaf week 9 in de zwangerschap start, ontvang je de belangrijkste informatie rondom jouw zwangerschap.

Referenties

De samenwerking tussen de verloskundige en de kraamverzorgende was goed. Ze kennen elkaar en dat merk je. Wij waren daarnaast ontzettend gelukkig met onze kraamverzorgende. Zij voelde ons goed aan. Een heel doortastend type. Ondanks dat zij haar programma had, was er uitgebreid tijd voor mij, onze dochter en mijn vragen…

Wat onze klanten zeggen

 • Ilse

  “Nadat we 9 dagen in het ziekenhuis moesten blijven was het heerlijk thuiskomen met...”

  - Trotse ouders van Ilse

 • Cela

  “We zagen kraamzorg eigenlijk niet zo zitten… Maar toen kwam Karina van Kraamzorg Het...”

  - Trotse ouders van Cela

 • Yentl

  “Wat hebben wij genoten van de eerste week van onze lieve kleine meid Yentl....”

  - Trotse ouders van Yentl

Ontdek onze cursussen

Bekijk alle cursussen