<Home

Kraamzorg

Je bent al een paar weken zwanger. Het wordt nu ook tijd om je te verdiepen in kraamzorg. Want hoe vind je een kraamverzorgende waar je je goed bij voelt? Bij Kraamzorg Het Groene Kruis regelen we dat, zodat jullie een onbezorgde kraamtijd tegemoet gaan.

Wat doet een kraamverzorgster?

Laten we beginnen bij het begin, want wat doet een kraamverzorgende nu eigenlijk en waarom heb je zo iemand nodig? Dit begint eigenlijk al bij de geboorte. Tijdens de bevalling assisteert de kraamverzorgende de verloskundige of huisarts. Na de bevalling helpt ze jullie de eerste dagen met dagelijkse bezigheden en leert ze jou en je eventuele partner hoe jullie de baby – of baby’s natuurlijk – zelfstandig kunt verzorgen.

Ben je benieuwd naar wat een van onze kraamverzorgsters voor jou kan doen? Neem dan contact met ons op. Direct inschrijven kan natuurlijk ook.

Naast onze fysieke kraamzorg, bieden we je ook digitale kraamzorg in de vorm van onze kraamzorg app.

Voor na de bevalling hebben we ook een handige belinstructie kraambed voor je waarin je kunt lezen wat ‘normaal’  is en wanneer we je aanraden actie te ondernemen. Deze belinstructie is er in het NederlandsEngelsArabisch en Turks.

Via deze website vind je begrijpelijke informatie over kraamzorg in beeld en video

Kraamzorg: ontwikkelingsgerichte zorg

Bij Kraamzorg Het Groene Kruis werken we met ontwikkelingsgerichte zorg. Dit betekent dat we de zorg die onze kraamverzorgsters geven precies afstemmen op de lichaamssignalen die jouw baby afgeeft. Zo proberen we de overgang van de baarmoeder naar het leven daarbuiten kleiner te maken. Er zijn verschillende tekenen waaruit wij kunnen aflezen of jouw baby zich prettig voelt. Hij of zij kan dit immers nog niet zelf aangeven.

Eigen bijdrage kraamzorg

Maar dat is vast niet gratis, horen we je denken. En dat klopt, maar gelukkig wordt het in Nederland door de zorgverzekeraar vergoed. Kraamzorg Het Groene Kruis heeft een contract met alle zorgverzekeraars, je kunt dus altijd bij ons terecht.

Omdat deze zorg onder de basisverzekering valt, geldt een wettelijke eigen bijdrage. Dit geldt alleen voor de zorg na de bevalling.

Aantal uren kraamzorg

De kraamverzorgster beslist samen met je huisarts of verloskundige en met jullie hoeveel uur kraamzorg je nodig hebt. Hier is een landelijk protocol voor opgesteld, op basis van drie momenten. Alleen als er sprake is van bijzondere omstandigheden (denk bijvoorbeeld aan een keizersnede, complicaties tijdens de bevalling etc.) kunnen hier meer uren bijkomen.

Checklist babyuitzet

Zowel voor de kraamverzorgster als voor jou is het fijn als je ruim voor de uitgerekende datum al alles in huis hebt voor wanneer de baby komt. Omdat er rond die tijd heel veel op je af komt, hebben wij vast een handige Checklist babyuitzet voor je gemaakt. Hierin zie je precies wat je allemaal nodig hebt tijdens de eerste week. Je downloadt hem helemaal gratis.

Onze kraamverzorgsters

Wel zo fijn, toch? Een ervaren persoon die je voor, tijdens en na de bevalling bijstaat en op weg helpt? Kraamzorg Het Groene Kruis is een begrip in Groningen, Friesland en Drenthe en dat is niet voor niets. Dankzij onze goede contacten met zorgverzekeraars kun je altijd bij ons terecht. Daarnaast werken wij nauw samen met verloskundigen en hebben wij een eigen Borstvoeding Expertisecentrum.

Partner

Als partner speel je natuurlijk ook een zeer belangrijke rol tijdens de zwangerschap en de kraamtijd. We hebben een aantal handige tips voor jou als partner op een rijtje gezet.

Kraamzorg eenvoudig uitgelegd

Voor anderstaligen, laaggeletterden en gezinnen in kwetsbare situaties zijn er vijf animaties beschikbaar die gaan over zwangerschap en gezondheid, het geboortezorgsysteem in Nederland en sociale ondersteuning. De animaties zijn er ook in de talen Engels, Pools, Arabisch en Turks. De animaties kun je vinden op de website van Kennisnet Geboortezorg.

 

Kraamzorg

 

De zomervakantie in het Noorden is ook begonnen! 🌞⛱️🍧
Dit vieren we met een leuke winactie!

We verloten een leuk pakketje met o.a. een zomerslaapzakje van @jolleinofficial 🎁

Wat moet je doen om te winnen?
* Volg ons op Instagram: @kraamzorghgk
* Like dit bericht
* Tag 2 anderen die deze winactie ook moeten zien!
* Vertel ons in de reacties wat je het leukste vindt/lijkt om te doen in de zomer met je kindje(s)!

Meedoen kan tot zondag 4 augustus. De winnaar maken we bekend via Instagram!

Fijne zomer allemaal!

#zomervakantie #noorden #zomer #winactie #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis🤩
...

Voorlichtingen over borstvoeding: ook in de zomer!🤱🌞

Ook in de augustusmaand organiseren wij gratis voorlichtingen over het geven van borstvoeding in de eerste dagen na de geboorte van je baby. Deze avonden worden verzorgd door een borstvoedingscoach van Kraamzorg Het Groene Kruis.

Dus heb je in de zomer je agenda stukken leger en een gaatje vrij? En staat het volgen van een borstvoedingsvoorlichting nog op je `to do` lijst. Check dan vooral onze agenda voor alle data en locaties. En ook handig: er zijn niet alleen fysieke maar ook digitale voorlichtingen

We willen jou en je partner van harte uitnodigen om deel te nemen aan de voorlichting, waarbij we je tips geven om de start van de borstvoeding zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De informatiebijeenkomst over borstvoeding kun je het beste bezoeken in de periode van je zevende tot en met je negende zwangerschapsmaand.

Meer weten: check onze agenda. Je kunt je ook direct opgeven via de website:
https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/activiteiten/

#voorlichting #borstvoeding #kraamzorghetgroenekruis
...

"Een kanjer om trots op te zijn als organisatie"

"Wij, Erwin, Marianne & Kian, willen Debby bedanken voor haar fijne ondersteuning die zij ons geboden heeft in de kraamweek na de geboorte van onze dochter en zusje Viën. We hadden veel aan alle informatie en fijne tips, de hulp bij de borstvoeding, het omkijken naar onze zoon Kian waarmee ze ging knutselen en kletsen, de baby, gezellige gesprekken samen en ook de hulp in de huishouding die zij ons gegeven heeft. Een kanjer om trots op te zijn als organisatie! Zoveel liefde en kennis waarmee zij ons zeker weer wat geleerd heeft of de kennis weer opgefrist heeft. Wij genieten nog na van deze fijne dagen samen!"

Dankjewel voor deze mooie review en de lieve complimenten voor kraamtopper Debby!

#ervaring #kraamzorg #kraamverzorgster #kraamweek #dochter #zusje #geboorte #baby #meisje #kraamzorghetgroenekruis #tevredenklant
...

ERVARING💝🌞💚

"Op 17 juni zijn wij de trotse ouders geworden van Jolene Maeve. Daarbij werden onze jongens Jaxen en Maysen nog trotsere grote broers. Josefien heeft ons een zeer prettige kraamweek bezorgd waarin er heel erg goed voor ons allemaal gezorgd is en we enorm verwend zijn. We kijken terug op een hele fijne week en gaan mede dankzij Josefien met veel vertrouwen de toekomst tegemoet. Josefien, nogmaals ontzettend bedankt voor alles!

Met lieve groetjes,
Jorrit, Phyllis, Jaxen, Maysen en Jolene."

Wat fijn dat jullie kunnen terugkijken op een mooie kraamweek, veel geluk!

#kraamweek #kraamzorg #baby #kraamzorghetgroenekruis #geboorte #kraamverzorgende #kraamtijd #meisje #zusje #klantervaring
...

 

Referenties

De samenwerking tussen de verloskundige en de kraamverzorgende was goed. Ze kennen elkaar en dat merk je. Wij waren daarnaast ontzettend gelukkig met onze kraamverzorgende. Zij voelde ons goed aan. Een heel doortastend type. Ondanks dat zij haar programma had, was er uitgebreid tijd voor mij, onze dochter en mijn vragen…

Wat onze klanten zeggen

 • Viën

  “Wij, Erwin, Marianne & Kian, willen Debby bedanken voor haar fijne ondersteuning die zij...”

  - Trotse ouders van Viën

 • Hendrik

  “Einde van onze kraamweek. We kijken terug op een hele leuke, gezellige en leerzame...”

  - Trotse ouders van Hendrik

 • Niels

  “15 juni zijn wij trotse ouders geworden van Niels. ' S morgens geboren na...”

  - Trotse ouders van Niels