<Home

Kraamzorg

Je bent al een paar weken zwanger. Het wordt nu ook tijd om je te verdiepen in kraamzorg. Want hoe vind je een kraamverzorgende waar je je goed bij voelt? Bij Kraamzorg Het Groene Kruis regelen we dat, zodat jullie een onbezorgde kraamtijd tegemoet gaan.

Wat doet een kraamverzorgster?

Laten we beginnen bij het begin, want wat doet een kraamverzorgende nu eigenlijk en waarom heb je zo iemand nodig? Dit begint eigenlijk al bij de geboorte. Tijdens de bevalling assisteert de kraamverzorgende de verloskundige of huisarts. Na de bevalling helpt ze jullie de eerste dagen met dagelijkse bezigheden en leert ze jou en je eventuele partner hoe jullie de baby – of baby’s natuurlijk – zelfstandig kunt verzorgen.

Ben je benieuwd naar wat een van onze kraamverzorgsters voor jou kan doen? Neem dan contact met ons op. Direct inschrijven kan natuurlijk ook.

Naast onze fysieke kraamzorg, bieden we je ook digitale kraamzorg in de vorm van onze kraamzorg app.

Voor na de bevalling hebben we ook een handige belinstructie kraambed voor je waarin je kunt lezen wat ‘normaal’  is en wanneer we je aanraden actie te ondernemen. Deze belinstructie is er in het NederlandsEngelsArabisch en Turks.

Via deze website vind je begrijpelijke informatie over kraamzorg in beeld en video

Kraamzorg: ontwikkelingsgerichte zorg

Bij Kraamzorg Het Groene Kruis werken we met ontwikkelingsgerichte zorg. Dit betekent dat we de zorg die onze kraamverzorgsters geven precies afstemmen op de lichaamssignalen die jouw baby afgeeft. Zo proberen we de overgang van de baarmoeder naar het leven daarbuiten kleiner te maken. Er zijn verschillende tekenen waaruit wij kunnen aflezen of jouw baby zich prettig voelt. Hij of zij kan dit immers nog niet zelf aangeven.

Eigen bijdrage kraamzorg

Maar dat is vast niet gratis, horen we je denken. En dat klopt, maar gelukkig wordt het in Nederland door de zorgverzekeraar vergoed. Kraamzorg Het Groene Kruis heeft een contract met alle zorgverzekeraars, je kunt dus altijd bij ons terecht.

Omdat deze zorg onder de basisverzekering valt, geldt een wettelijke eigen bijdrage. Dit geldt alleen voor de zorg na de bevalling.

Aantal uren kraamzorg

De kraamverzorgster beslist samen met je huisarts of verloskundige en met jullie hoeveel uur kraamzorg je nodig hebt. Hier is een landelijk protocol voor opgesteld, op basis van drie momenten. Alleen als er sprake is van bijzondere omstandigheden (denk bijvoorbeeld aan een keizersnede, complicaties tijdens de bevalling etc.) kunnen hier meer uren bijkomen.

Checklist babyuitzet

Zowel voor de kraamverzorgster als voor jou is het fijn als je ruim voor de uitgerekende datum al alles in huis hebt voor wanneer de baby komt. Omdat er rond die tijd heel veel op je af komt, hebben wij vast een handige Checklist babyuitzet voor je gemaakt. Hierin zie je precies wat je allemaal nodig hebt tijdens de eerste week. Je downloadt hem helemaal gratis.

Onze kraamverzorgsters

Wel zo fijn, toch? Een ervaren persoon die je voor, tijdens en na de bevalling bijstaat en op weg helpt? Kraamzorg Het Groene Kruis is een begrip in Groningen, Friesland en Drenthe en dat is niet voor niets. Dankzij onze goede contacten met zorgverzekeraars kun je altijd bij ons terecht. Daarnaast werken wij nauw samen met verloskundigen en hebben wij een eigen Borstvoeding Expertisecentrum.

Partner

Als partner speel je natuurlijk ook een zeer belangrijke rol tijdens de zwangerschap en de kraamtijd. We hebben een aantal handige tips voor jou als partner op een rijtje gezet.

 

Kraamzorg

 

Een ervaring!

"Wij zijn op 29-03-2024 weer troste ouders en troste grote broer geworden! Van jasmijn. Wij willen Jolien en Jojanneke nogmaals bedanken voor de goede zorg en hulp. Wij gaan heerlijk genieten als een gezin van 4".

Bedankt voor het delen van jullie waardevolle ervaring, veel geluk gewenst! 🥰

#ervaring #klant #kraamzorg #kraamweek #kraamzorghetgroenekruis
...

Baby Lukah! 🥰

"Voor de 2e keer mogen genieten van een geweldige kraamweek. Bij beide zoontjes hebben we Marian als kraamverzorgster gehad en we hadden niet anders gewild. We kijken terug op een fijne tijd en zijn daar erg dankbaar voor. Een fijne kraamweek is zo waardevol. We hebben Het Groene Kruis als heel fijne organisatie ervaren, van intake tot de kraamweek zelf".

Bedankt voor het delen van jullie ervaring en prachtige foto! Veel geluk gewenst.

#ervaring #delen #kraamweek #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

🤩ERVARING🥰

"Ik zou graag onze kraamverzorgster Marian even in het zonnetje willen zetten. Ze heeft hier voor de 2e keer gekraamd en we hebben weer een enorm fijne week gehad met haar. Wanneer je de fijnste kraamverzorgster hebt die je kan wensen. Bij beide kids heeft Marian hier mogen kramen en WE hadden nooit anders gewild. Dit keer mocht ze samen met stagiaire Susan de kraamweek verzorgen. We hebben genoten van de tijd samen.❤️ Dankjewel voor alle zorg en liefde. Dikke knuffel van Eric, Rosalie, Manuel en Lukah."

#ervaring #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis #kraamweek #tevredenklant #kraamverzorgster
...

Over 1 week is het zover, hét familie even van het Noorden; @huisjeboompjebabyevent

We verwelkomen je graag bij onze stand op het Zorg & Informatieplein. We hebben daar onder andere een leuke winactie voor je!

Tip: koop je ticket van tevoren want aan de deur betaal je €2,- meer! Ps. kids t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. 🎟️

Heb jij je ticket al gescoord? https://huisjeboompjebabyevent.nl/tickets/

#huisjeboompjebabyevent #martiniplaza #zwangerschap #babybeurs #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis #winactie
...

 

Referenties

De samenwerking tussen de verloskundige en de kraamverzorgende was goed. Ze kennen elkaar en dat merk je. Wij waren daarnaast ontzettend gelukkig met onze kraamverzorgende. Zij voelde ons goed aan. Een heel doortastend type. Ondanks dat zij haar programma had, was er uitgebreid tijd voor mij, onze dochter en mijn vragen…

Wat onze klanten zeggen

 • Marlon

  “Op 1 april 2024 is onze lieve Marlon James geboren. Dit is ons eerste...”

  - Trotse ouders van Marlon

 • Finley

  “Vanaf de bevalling/geboorte in het ziekenhuis heeft Alida ons super goed ondersteund! Wij vonden...”

  - Trotse ouders van Finley

 • Lukah

  “Voor de tweede keer mogen genieten van een geweldige kraamweek. Bij beide zoontjes hebben...”

  - Trotse ouders van Lukah