<Over ons

Cliëntenraad

Kraamzorg Het Groene Kruis laat zich adviseren door een Cliëntenraad. Onze Cliëntenraad bestaat uit zes ouders die kraamzorg  hebben gehad. Zij weten hoe waardevol kraamzorg is en zetten zich in voor het belang van kraamzorg. De raad geeft advies over nieuwe ontwikkelingen, beleid, communicatie, kwaliteit van onze zorg etc. Alles waar jij als klant mee te maken krijgt.  Opmerkingen, feedback of tips zijn ook altijd welkom. De cliëntenraad komt graag met je in contact! Opmerkingen, tips en adviezen over onze zorg zijn welkom. Je kunt een mail sturen naar: info@kraamzorghetgroenekruis.nl

Hieronder stellen de leden van de cliëntenraad zich aan je voor:

Farida Allali

Mijn naam is Farida Allali. Ik woon samen met man en dochters Nour, Rana en Sara in Drachten. Ik ben leerkracht op een NT2 basisschool. Na mijn bevalling heb ik kennis mogen maken met de Kraamzorg. Erg tevreden over de kraamzorg die ik heb mogen ontvangen. Toen ik hoorde dat er een vacature was voor de Cliëntenraad, werd ik enthousiast en dacht ik dit is iets voor mij. Ik denk in oplossingen, praat graag mee over verbeteringen en vraagstukken die op tafel komen.

 

Kasper Talens

Ik woon samen met mijn vrouw Michelle en mijn dochter Jasmijn. De reden dat ik heel graag aansluit bij deze Cliëntenraad is dat ik het belangrijk vind om de stem van de partner binnen de kraamzorg te laten horen. Dit doe ik het liefste via een positief kritische invalshoek met een gezonde dosis humor. Althans, dat laatste vind ik vooral zelf. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als loopbaanadviseur in het MBO, speel ik klarinet in een harmonieorkest in Groningen, sleutel ik graag aan mijn 25-jaar oude Honda Scoopy (waar ik graag verre reizen mee maak) en voel ik mij vooral schuldig dat ik te weinig sport.

Lydia Koning

Mijn naam is Lydia Koning, ik ben 28 jaar. Samen met mijn man en ons zoontje van 1 jaar woon ik in Grootegast. Tijdens mijn zwangerschap en met name na de geboorte heb ik ontzettend veel gehad aan de begeleiding van de kraamzorg. We hebben als gezin door de goede zorg een erg fijne start gehad. Hierdoor realiseerde ik me nog meer hoe waardevol het is dat we in Nederland kraamzorg mogen ontvangen. Ik vind het dan ook erg mooi om samen met de andere leden mee te kunnen denken over kansen, ontwikkelingen en uitdagingen binnen de organisatie en dat ik mij mag buigen over allerlei kwesties. Hiermee hoop ik er aan bij te dragen dat ouders na mij net zo een fijne ervaring met de kraamzorg krijgen als dat ik heb gehad.


Métisse Smit

Mijn naam is Métisse Smit, ik ben 37 jaar oud en woon met mijn vriend, zoon en dochter in Groningen. Ik heb na mijn zwangerschappen gebruik gemaakt van kraamzorg en heb daarbij ontdekt dat kraamzorg ontzettend waardevol is in een hele bijzondere en heftige periode in je leven; het krijgen van een kindje. Toen ik de oproep voor leden van de Cliëntenraad zag heb ik dan ook niet lang getwijfeld en me aangemeld. Ik hoop de achterban goed te kunnen vertegenwoordigen en er samen met de andere leden voor te zorgen dat de dienstverlening van Het Groene Kruis nóg beter wordt.

 

Nelleke Spoelstra

Samen met mijn man Arjen en mijn dochters Channah en Netanya woon ik in Veendam. Ik ben momenteel werkzaam als Tolk Nederlandse Gebarentaal. Mijn moeder, die kraamverzorgende is, wees mij op de vacature die open stond bij de Cliëntenraad. Omdat ik na de geboortes van mijn dochters ontzettend veel aan onze kraamverzorgsters heb gehad draag ik op deze manier graag mijn steentje bij in het verbeteren van de kraamzorg zodat andere ouders hier hopelijk net zo van kunnen genieten!

 


Aafke Cornelisse

Mijn naam is Aafke Cornelisse, ik woon samen met mijn man Gerrit en onze twee dochters Benthe en Niene in Marum. Tot tweemaal toe heb ik zelf kraamzorg mogen ontvangen. Het is bijna vanzelfsprekend dat je als (nieuwe) ouders kraamzorg ontvangt. Toch besef je pas achteraf hoe waardevol het is dat er een deskundige met jou meekijkt tijdens deze belangrijke eerste dagen samen met je kind. Ik heb zelf mogen ervaren hoe waardevol een fijne kraamtijd is en gun dat ook andere ouders. Om optimale zorg tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd te kunnen geven is de inbreng van cliënten onmisbaar. Als lid van de Cliëntenraad is het voor mij een uitdaging om op positief kritische wijze mee te denken over de verschillende vraagstukken die aan bod komen.

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan