<Home

Wat kost kraamzorg?

In Nederland worden de kosten voor kraamzorgvergoed vanuit de basisverzekering. Kraamzorg Het Groene Kruis heeft een contract met alle zorgverzekeraars dus het maakt niet uit bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent. Maar wat kost kraamzorg? Er geldt een eigen wettelijke bijdrage per uur. Deze bijdrage geldt voor de kraamzorg na de bevalling.

Je hoeft zelf niks te regelen met de zorgverzekeraar om de kosten van de kraamzorg vergoed te krijgen. Wij regelen dit allemaal met je zorgverzekeraar zodat jij je in alle rust kunt voorbereiden op de bevalling en de tijd daarna.

Wat kost kraamzorg?-zwangere met echo foto

Uren kraamzorg
Standaard heb je recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over acht dagen. Dit zit in de basisverzekering. In sommige bijzondere gevallen, krijg je meer kraamzorguren. Bijvoorbeeld als je een meerling verwacht.

 

Wat kost kraamzorg?
Uren kraamzorg bijkopen
Uiteraard is het mogelijk om meer kraamzorguren bij te kopen. De kosten van deze kraamzorguren zijn voor eigen rekening en vallen niet onder de vergoeding van je verzekering, tenzij je een medische indicatie (verwijzing/bewijs van een arts) hebt uiteraard. Deze extra uren voor de kraamzorg kun je voor de bevalling al regelen. Maar mocht je, nadat je vaste uren kraamzorg ‘op’  zijn, graag extra uren willen, bel ons dan direct, dan regelen we dit voor je. Voor deze extra uren geldt een bepaald tarief per uur.

Meer informatie over onze kraamzorg
Wil je meer informatie over de vergoeding van de kraamzorg, extra uren, verzekering etc., neem dan gerust contact met ons op, we geven je graag alle informatie die je nodig hebt.

Wat onze klanten zeggen

 • Diaz

  “Wij zijn 10-07-2019 gelukkige ouders geworden van Diaz. Ze doet het goed. Ze mag...”

  - Trotse ouders van Diaz

 • Jenthe

  “Wat hebben wij weer een geweldige week gehad dankzij een kanjer van een kraamverzorgster!...”

  - Trotse ouders van Jenthe

 • Benjamin

  “Voor de tweede keer hadden we weer een fantastische kraamverzorgster bij ons thuis. We...”

  - Trotse ouders van Benjamin

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen