<Home

Wat kost kraamzorg?

Wie betaalt kraamzorg?
In Nederland worden de kosten voor kraamzorg vergoed vanuit de basisverzekering. Kraamzorg Het Groene Kruis heeft een contract met alle zorgverzekeraars dus het maakt niet uit bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent. Maar wat kost een kraamzorg? Er geldt een eigen wettelijke bijdrage per uur. Deze bijdrage geldt voor de kraamzorg na de bevalling.

Je hoeft zelf niks te regelen met de zorgverzekeraar om de kosten van de kraamzorg vergoed te krijgen. Wij regelen dit allemaal met je zorgverzekeraar zodat jij je in alle rust kunt voorbereiden op de bevalling en de tijd daarna.

KRAAMZORG AANVRAGEN

Krijg je ook kraamzorg als je niet verzekerd bent?
In Nederland moet je in ieder geval een basis zorgverzekering hebben om de kosten van de kraamzorg vergoed te krijgen.

Wat kost kraamzorg

Uren kraamzorg
Standaard heb je recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over acht dagen. Dit zit in de basisverzekering. In sommige bijzondere gevallen, krijg je meer kraamzorguren. Bijvoorbeeld als je een meerling verwacht.

Wat kost kraamzorg?
Uren kraamzorg bijkopen
Uiteraard is het mogelijk om meer kraamzorguren bij te kopen. De kosten van deze kraamzorguren zijn voor eigen rekening en vallen niet onder de vergoeding van je verzekering, tenzij je een medische indicatie (verwijzing/bewijs van een arts) hebt uiteraard. Deze extra uren voor de kraamzorg kun je voor de bevalling al regelen. Maar mocht je, nadat je vaste uren kraamzorg ‘op’  zijn, graag extra uren willen, bel ons dan direct, dan regelen we dit voor je. Voor deze extra uren geldt een bepaald tarief per uur.

Wat kost een kraamhulp: meer informatie
Wil je meer informatie over de vergoeding van de kraamzorg, extra uren, wat kost kraamzorg na adoptie, verzekering etc., neem dan gerust contact met ons op, we geven je graag alle informatie die je nodig hebt.

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan