<Home

Kraamzorg na adoptie

Kraamzorg Het Groene Kruis geeft ook kraamzorg na adoptie. Net als een geboorte, is een adoptie een hele speciale en emotionele gebeurtenis met een vaak lang voortraject. Er is geen bevalling geweest, maar je bent wel ineens moeder(s)/vader(s) geworden. Ineens heb je de zorg over jouw/jullie kindje en zit je vaak met veel praktische vragen rond de verzorging van je/jullie kindje.

Kraamzorg na adoptie: wat houdt dat in?
Onze kraamverzorgende geeft praktische tips over de verzorging van het kindje. Denk bijvoorbeeld aan advies over voeding, in bad doen, slapen etc. De kraamverzorgende helpt je/jullie op weg waarna jullie na de kraamperiode vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Ook de medische controles van je/jullie kindje en het doen van een aantal huishoudelijke werkzaamheden, behoren tot de taken van jullie kraamverzorgende. Geef jullie wensen aan en we zorgen ervoor dat jullie een kraamweek krijgen, afgestemd op jouw/jullie specifieke situatie.

Uren kraamzorg na adoptie
In een ‘normale’ situatie, krijg  49 uren kraamzorg als je borstvoeding geeft en 45 uren als je kunstvoeding geeft. Deze uren vallen onder je basis zorgverzekering. De uren kraamzorg na adoptie echter, vallen helaas niet binnen het basispakket. In de meeste gevallen krijg je bij een aanvullende zorgverzekering wel uren vergoed. Veel verzekeringen stellen echter eisen aan de leeftijd van je/jullie kindje en geven een maximaal aantal uren. Deze voorwaarden kunnen per verzekeraard verschillen. Je zorgverzekeraar kan je hier verder over informeren.

Over Kraamzorg Het Groene Kruis
Wil je meer weten over onze organisatie, wat wij doen, waar wij voor staan en wat wij voor jou kunnen betekenen, check dan onze ‘over ons’ pagina. Hopelijk kunnen we je/jullie binnenkort als klant begroeten!

Kraamzorg na adoptie

Wat onze klanten zeggen

 • Marlon

  “Op 1 april 2024 is onze lieve Marlon James geboren. Dit is ons eerste...”

  - Trotse ouders van Marlon

 • Finley

  “Vanaf de bevalling/geboorte in het ziekenhuis heeft Alida ons super goed ondersteund! Wij vonden...”

  - Trotse ouders van Finley

 • Lukah

  “Voor de tweede keer mogen genieten van een geweldige kraamweek. Bij beide zoontjes hebben...”

  - Trotse ouders van Lukah