<Borstvoeding Expertisecentrum

Kolfverhuur en kolfverkoop

Dagelijks tussen 9:00 uur en 17:00 uur  zijn wij bereikbaar voor algemene informatie over verhuur en verkoop van kolven en hulpmiddelen en de uitleg over de hulpmiddelen. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 050 – 366 64 26.

Verhuur kolf
Vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum is het huren van de ARDO Carum kolf mogelijk. Afhalen en terugbrengen van de kolf kan zeven dagen per week, na telefonisch overleg.

Kosten van verhuur kolf
Het huren van een kolf kost € 2,75 per dag. De dubbelzijdige (persoonlijke) afkolfset, welke altijd gekocht moet worden wanneer er een kolf gehuurd wordt, kost € 40,00. Wanneer je de huurkolf niet meer nodig hebt, maar nog wel wilt kunnen kolven in de toekomst, dan heb je de optie om met deze afkolfset een handkolf dan wel een elektrische kolf (enkel- of dubbelzijdig) te maken. Je kunt daarvoor bij ons een Amaryll kombikit (handkolf) of een conversieset (elektrische kolf) aanschaffen.

Kolfverkoop
Bij het Borstvoeding Expertisecentrum kun je terecht voor het kopen van een ARDO kolf. Er zijn meerdere modellen op voorraad aanwezig. Het afhalen van een kolf kan zeven dagen per week, na telefonisch overleg. De Ardo kolven hebben een garantieduur van 400 uur kolftijd. Wanneer je een kolf bij het Borstvoeding Expertisecentrum hebt gekocht en er mochten zich problemen voordoen, ook dan kun je terugvallen op ons. Je mag de kolf naar ons kantoor brengen. Hier kunnen we de kolf doormeten en indien nodig bieden we de kolf ter beoordeling/reparatie bij Ardo Medical aan. Wij sturen deze kosteloos voor je op en je mag je gedurende deze periode gebruik maken van een leenkolf, zodat je door kan gaan met kolven.

Samenwerking met verloskundigen
We verhuren vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum zeven dagen per week de ARDO Carum kolf. Verder hebben we een samenwerking rond kolfverhuur met de verloskundigenpraktijken Midden-Groningen, Veendam, De Wieg, De Parel en Artemis (bij Artemis kun je een kolf huren op werkdagen tussen 8.00 en 13.00 uur).

Na telefonisch overleg met de praktijk, kan hier een kolf worden gehuurd. De betaling gaat via een eenmalige machtiging. Ook andere ARDO-producten kunnen via de verloskundigenpraktijken Midden-Groningen, Veendam De Wieg en Artemis worden aangeschaft. Hiervoor gelden de prijzen die hieronder staan.

Bestellen
Wil je iets bestellen? Dan kun je dit per email doorgeven: lactatiekundige@kraamzorghetgroenekruis.nl of telefonisch: 050 – 366 64 22. Bestelde artikelen kunnen opgehaald worden op ons kantoor in Groningen. Betalen kan via de pin of automatische incasso.  Hieronder vind je de kolfproducten die verkrijgbaar zijn bij ons:


Alyssa dubbelzijdige draagbare en hands-free borstkolf €215,00

De Ardo Alyssa Hands-Free is een hoge kwaliteit, draagbare, elektrische borstkolf. De zachte cups worden direct in de beha gedragen, waardoor je comfortabel en handsfree kunt kolven. Compact en voorzien van een draagbaar koord, gemakkelijk te vervoeren voor optimale mobiliteit tijdens gebruik.

 • Memory Plus functie
 • Automatische Power Pumping
 • Te bedienen via de MyArdo app
 • Zuigkracht en zuigritme kunnen afzonderlijk worden ingesteld
 • Werkt op accu en netstroom
 • Gesloten systeem met hygienebarriere
 • Klein en compact

Kijk voor meer informatie ook eens dit filmpje over de Alyssa dubbelzijdige draagbare en hands-free borstkolf 

Alyssa dubbelzijdige draagbare en hands-free borstkolf €215,00

Reserveonderdelen Alyssa Handsfree

A Conversieset € 150,-
B USB kabel met Adapter € 25,-
C Slang per stuk 4,75 en slang adapter per stuk € 4,-
D Siliconen inzet stukken 19 mm € 9,50,-
E Melk opvang cups € 55,-
F Kolf koord zodat je de kolf kunt omhangen € 12,-
Borstschelp 27 mm € 20,-

Reserveonderdelen Alyssa Handsfree

Alyssa Double €189,00

De Alyssa Double is ’s werelds eerste borstkolf met een automatisch Power Pumping-programma. Je kunt de kolfsessies opslaan, de borstkolf via de MyArdoApp bedienen en dankzij de geïntegreerde batterij de flexibiliteit om overal en altijd te kolven. De Alyssa kolf kan zowel enkel als dubbelzijdige gebruikt worden. Het is een compacte , gebruiksvriendelijke en innovatieve borstkolf:

 • Memory Plus functie
 • Automatische Power Pumping
 • Te bedienen via de MyArdo app
 • Zuigkracht en zuigritme kunnen afzonderlijk worden ingesteld
 • Werkt op accu en netstroom
 • Gesloten systeem met hygienebarriere
 •  Klein en compact

Kijk voor meer informatie ook eens dit filmpje over de Alyssa Double

Alyssa Double €189,00 Alyssa Double €189,00

Reserveonderdelen Alyssa Double

Slangadapter € 3,75
Vacuumfilter € 6,50
Siliconen slang € 4,75
Ventiel € 3,50

Reserveonderdelen Alyssa Double

Huur ARDO Carum kolf

De professionele borstkolf
De professionele twee fasen borstkolf, waarmee je individueel zelf het vacuüm en zuigritme kan instellen. Omdat jij uniek bent en elk moment anders is. Met de sensitiviteits module voor zere en gevoelige tepels.

Bij het huren van een kolf, schaf je altijd je eigen persoonlijke dubbelzijdige afkolfset aan. Je hebt de keuze tussen twee verschillen afkolfsets.

Huur ARDO Carum kolf

Afkolfsets

Traditionele afkolfset: € 40,-

 


Hands-free afkolfset:
€ 55,-

Lichtgewicht, comfortabel en handig

De draagbare afkolfset is comfortabel verborgen in een voedingsbeha, zodat je discreter en onopvallender kunt kolven dan met de traditionele afkolfsets. De moedermelk opvangcups zijn licht van gewicht, passen in de meeste voedingsbeha’s en hebben een inhoud van maximaal 180 ml. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor moeders die grote hoeveelheden moedermelk produceren. De borstschelpen zijn gemaakt van aangename, zachte siliconen en zorgen voor een comfortabele ervaring bij het afkolven.

Wanneer je de huurkolf niet meer nodig hebt, maar nog wel wilt kunnen kolven in de toekomst, dan heb je de optie om met zowel de traditionele als de hands-free afkolfset een elektrische kolf (enkel- of dubbelzijdig) te maken. Je kunt daarvoor bij ons een conversieset (elektrische kolf) aanschaffen.

 

Afkolfsets Afkolfsets

Conversie-set Alyssa €150,00

Wanneer je de traditionele afkolfset aangeschaft hebt, bestaat er de mogelijkheid om met de Amaryll kombikit (handgreep) van je afkolfset een handkolf te maken. Zie hieronder.

Conversie-set Alyssa €150,00

Amaryll KombiKit (handgreep) €20,00

Met deze kit transformeer je de Ardo Pumpset naar de Ardo Amaryll handkolf met weinig kosten en moeite.

Amaryll KombiKit (handgreep) €20,00

Amaryll Start €30,00

Individuele handkolf
Handkolf voor zacht afkolven.

Amaryll Start €30,00

Optiflow borstmassage inzetstuk (2 stuks) €17,00

Afkolven, op een zachte en efficiënte manier
Dit actieve borstmassage inzetstuk uit zuiver silicone masseert zacht en actief de tepelhof en stimuleert daardoor de toeschietreflex. Voor aangenaam en efficiënt afkolven van moedermelk.

Optiflow borstmassage inzetstuk (2 stuks) €17,00

Siliconen inzetstuk 22 mm per paar €9,50

Siliconen inzetstuk 22 mm per paar €9,50

Borstschelpen maat 26, 31, 36 per paar €12,50

Borstschelpen maat 26, 31, 36 per paar €12,50

Inzetschilden maat 22, 28 per paar €8,50

Een product dat zich aanpast aan jouw behoefte!

Een borstschelp die niet optimaal past, hindert het efficiënt afkolven en kan pijn en beschadiging van de tepels veroorzaken.

Inzetschilden maat 22, 28 per paar €8,50

Koeltas compleet €25,00

Koeltas met drie koelelementen en beschermingshoezen.

Koeltas compleet €25,00

Borstvoedingstas compleet €67,50

Met de complete Ardo borstvoedingstas inclusief aparte koeltas met koelelementen en beschermingshoezen voor jouw borstkolf, ben je onderweg optimaal uitgerust

Borstvoedingstas compleet €67,50

Algemene voorwaarden verkoop en verhuur
Verhuur en koopovereenkomst

Bij het Borstvoeding Expertisecentrum kun je ook terecht voor andere borstvoeding hulpmiddelen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat onze klanten zeggen

 • Linde

  “Op de geboortedag van Linde kregen we te horen dat Alida onze kraamverzorgster zou...”

  - Trotse ouders van Linde

 • Noa

  “Afgelopen week Anita als kraamzorg bij ons thuis gehad. Ik kan haar aan iedereen...”

  - Trotse ouders van Noa

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn