<Home

Over ons

Kraamzorg Het Groene Kruis is in Noord-Nederland al generaties lang nummer 1 in kraamzorg. Wij hebben de drie noordelijke provincies als verzorgingsgebied. Van onze kraamverzorgenden woont er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Voor een perfect geregelde kraamzorg maken we daarnaast afspraken met samenwerkingspartners zoals huisartsen, verloskundigen, ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en consultatiebureaus. Kraamzorg Het Groene Kruis is een BV van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Daarnaast is Kraamzorg Het Groene Kruis aangesloten bij brancheorganisatie Bo Geboortezorg.

Inschrijven kraamzorg

Wie zijn wij?

Hart voor de kraamzorg: dat hebben onze medewerkers. Niet alleen al onze kraamtoppers die jou als klant een fijne kraamweek mogen bezorgen, maar ook de collega’s op kantoor. Of het nu gaat om de planning van de inzet van de kraamverzorgenden in de gezinnen, het plannen van de intakes, of het beantwoorden van al jouw vragen. Hieronder stellen we een aantal collega’s kort aan je voor:

Arnoud van het planbureau
Ons planbureau  zorgt voor een optimale inzet en planning van onze kraamverzorgenden, leerlingen en stagiaires. Hierbij houden ze zoveel mogelijk rekening met de wensen en behoeften van jou als klant.

Marlon van de klantenservice
De medewerkers van onze klantenservice zitten voor je klaar om al je vragen over onze kraamzorg te beantwoorden. Ze helpen je graag!

Rianne borstvoedingscoach van ons Borstvoeding Expertisecentrum
Vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum bieden we lactatiekundige begeleiding in de kraamtijd of daarna.Vanuit ons Borstvoeding Expertisecentrum is in elk team van kraamverzorgenden een borstvoedingscoach werkzaam die aanspreekpunt is voor haar collega’s en voor je verloskundige wanneer er vragen zijn omtrent borstvoeding in en rond jouw kraamtijd.

Sandra, intake coördinator
De coördinatoren intake zorgen ervoor dat al onze klanten op tijd een intake krijgen en alle intakers dus goed ingepland worden. Tijdens het intakegesprek komen allerlei praktische zaken aan de orde over zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Maar we willen vooral ook van jou als klant horen wat je van de kraamzorg verwacht en wat je belangrijk vindt, zodat we jou en je gezin de kraamzorg kunnen geven die bij jullie past.

Kwaliteit

Bij ons draait alles om de persoonlijke wensen van de klant. Daarom mag je heel wat van onze mensen verwachten. Natuurlijk: deskundigheid, klantgericht, flexibel en betrokken. Maar ook vriendelijkheid, inlevingsvermogen en professionele inzet. Onze dienstverlening is er helemaal op gericht om jou een plezierige en onbezorgde kraamtijd te bezorgen.

Kwaliteit is voor ons even belangrijk als voor jou. We zijn in het bezit van het HKZ kwaliteitscertificaat. Dit certificaat bewijst én waarborgt de kwaliteit van de door ons geleverde zorg. ook beschikken we over het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding. Dit is de officiële erkenning van onze jarenlange ervaring met de begeleiding van moeders die kiezen voor borstvoeding. Voor jou betekent het dat we alles in het werk stellen om de borstvoeding te laten slagen. Onze kraamverzorgenden ondersteunen en begeleiden je, vanuit ons Borstvoeding Expertisecentrum, hier volledig in.

Missie en visie

Missie
De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van gezondheid – zowel fysiek als mentaal – op latere leeftijd. Wij begeleiden gezinnen met een baby en dragen bij aan een veilige omgeving om baby en ouder(s)1 de beste start te bieden.

Visie
De beste kraamzorg wordt integraal geleverd in een keten van geboortezorg. Onze kraamzorg is gericht op autonomie van moeder/verzorger van het kind in deze wereld. Ieder mens is uniek en waardevol. Elke medewerker draagt bij aan het succes van Kraamzorg Het Groene Kruis. Wij geloven in de ontwikkeling van het potentieel van onze klanten en onze medewerkers. Medewerker en klant waarderen elkaar om wie ze zijn en wat ze doen. Hierin staan respect, veiligheid, betrokkenheid, openheid en betrouwbaarheid centraal.

Organogram jaarverslagen en jaarrekeningen

Organogram

Wil je een jaarverslag en/of jaarrekening inzien? Dat kan. Stuur dan een mail naar info@kraamzorghetgroenekruis.nl

Je kunt ons ook volgen op instagram:

BBL leerwerkplekken beschikbaar vanaf september!

In september starten we weer met een BBL-opleiding voor kraamverzorgende. Is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden? Solliciteer dan op één van onze BBL-leerwerkplekken.

Als kraamverzorgende help jij een gezin in de meest bijzondere tijd van hun leven en zorg jij ervoor dat de kraamperiode zo optimaal mogelijk verloopt. Bij Kraamzorg Het Groene Kruis heb je de mogelijkheid om met een BBL-opleiding een toekomst als kraamverzorgende op te bouwen. Je komt als leerling kraamverzorgende bij ons in dienst en wordt ingedeeld bij een team bij jou in de buurt.

Naast dat je in de praktijk werkt, volg je het theoretische gedeelte van de opleiding bij ROC Menso Alting Groningen. De branche erkende opleiding duurt 15 maanden.

**Wil je eerst meer informatie?** 📅

Kom dan naar onze informatieochtend op ons kantoor in Groningen. Deze staat gepland op dinsdag 18 juni van 10.00 tot 12.00 uur. Je kunt je hiervoor aanmelden via poo@kraamzorghetgroenekruis.nl

Alle informatie over de vacature vind je op onze website: https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/vacature-kraamverzorgende-in-opleiding-najaar-2024/

#solliciteren #vacature #werkenenleren #kraamzorg #mensoalting #kraamzorghetgroenekruis
...

ERVARING🥰

Alle ervaringen die jullie met ons delen zijn bijzonder maar soms krijg je een ervaring binnen die extra speciaal is. Zoals deze van Cis, waar wij al vele malen kraamzorg hebben mogen geven!

"Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar hartje centraal stonden. Een prachtige bevalling volgde en Selyn werd bij 37 weken gezond geboren met een apgar score van 3x10! Om 14 uur startte de inleiding, om 16.41 geboren en om 19 uur waren wij thuis. Om 20 uur stond kraamverzorgende Mariska er en hielp ze ons op weg. Ondanks dat we al 10x eerder kraamzorg hebben ontvangen en van Kraamzorg Het Groene Kruis, gaf ze ons informatie en ook de rust om samen de 1e nacht in te gaan.

We hebben 10 dagen kraamzorg gekregen van Mariska en Sylfana (Kio). Ze brachten rust in ons gezin, hielpen waar ze konden en kookten heerlijk! Vooral alle steun, adviezen en de warme lieve teksten rondom de borstvoeding zullen mij bijblijven. Een prachtige kraamweek waarin ik weer op kracht kon komen en Selyn maar ook alle andere kinderen vollop aandacht kregen. Nogmaals ontzettend bedankt!! Liefs Wout, Sis, Roxy, Ben, Ilse, Boaz, Lex, Tess, Tirza, Wout, Sem, Miloud en Selyn."

Dankjewel voor het delen en het vertrouwen in ons. Heel veel geluk met jullie gezin!

#kraamzorg #kraamzorghgk #kraamzorghetgroenekruis #kraamweek #kraamtijd #baby #grootgezin #vertrouwen #kraamverzorgendeinopleiding #kraamverzorgende
...

GEFELICITEERD!❤️

Afgelopen week is de kolf door lactatiekundige Ellen langs gebracht bij de winnaar van de beursactie van de Huisje Boompje Baby Beurs! 😍 Er zaten 77 snoepjes in de pot. Ze zat er met haar gok maar eentje vanaf. Super knap!

#winactie #huisjeboompjebabyevent #kolf #kraamzorghetgroenekruis #kraamzorg
Van harte gefeliciteerd met kolf!🌸
...

"2 kraamweken in 1 week"💚🙏

"Onze zoon Anco is geboren op 15 april, bij een termijn van 36 weken omdat ik zwangerschapscholestase had. Gelukkig mochten wij 2 dagen later naar huis en kwam Maaike bij ons. Onze dochter is in 2021 geboren bij een termijn van 32 weken omdat ik doen pre-eclampsie, hellp, en eclampsie had. Zij moest een maand in het ziekenhuis blijven en toen hebben we geen kraamzorg gehad.

Maaike nam de tijd voor ons alle vier en gaf ons 2 kraamweken in 1 week tijd. Het is niet in woorden uit te drukken hoe veel ze voor ons betekend heeft en we zijn haar heel erg dankbaar. Leafs en in dikke tút fan Marcel, Aniëlle, Wytske en Anco."

Dankjewel dat jullie dit met ons wilden delen en wat een lieve fotocollage. Veel gelukt met jullie gezin!

#kraamweek #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis #kraamverzorgster #gezin #zoon #dochter #baby #babyboy #kraamtijd
...

 

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan