Dag en nacht bereikbaar op 050 - 366 64 22
Mijn kraamzorg
<Home

Over ons

Kraamzorg Het Groene Kruis is in Noord-Nederland al generaties lang nummer 1 in kraamzorg. Wij hebben de drie noordelijke provincies als verzorgingsgebied. Jaarlijks verlenen wij in duizenden gezinnen kraamzorg. Van onze kraamverzorgenden woont er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Voor een perfect geregelde kraamzorg maken we daarnaast afspraken met samenwerkingspartners zoals huisartsen, verloskundigen, ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en consultatiebureaus. Kraamzorg Het Groene Kruis is een BV van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Missie

Samen zorgen wij voor de beste start van moeder en kind en integratie van de baby in het gezin. Kraamzorg Het Groene Kruis is toonaangevend en levert de beste kraamzorg in de keten van geboortezorg in Noord-Nederland, gebaseerd op de ideale balans tussen professionaliteit en de wensen van de interne & externe klant.

Visie

De beste kraamzorg wordt integraal geleverd in een keten van geboortezorg. Onze kraamzorg is gericht op autonomie van moeder/verzorger van het kind in deze wereld. Ieder mens is uniek en waardevol. Elke medewerker draagt bij aan het succes van Kraamzorg Het Groene Kruis. Wij geloven in de ontwikkeling van het potentieel van onze klanten en onze medewerkers. Medewerker en klant waarderen elkaar om wie ze zijn en wat ze doen. Hierin staan respect, veiligheid, betrokkenheid, openheid en betrouwbaarheid centraal.

Kwaliteit

Bij ons draait alles om de persoonlijke wensen van de klant. Daarom mag je heel wat van onze mensen verwachten. Natuurlijk: deskundigheid, klantgericht, flexibel en betrokken. Maar omdat we graag nummer 1 in kraamzorg willen blijven, hebben we je méér te bieden. Vriendelijkheid, inlevingsvermogen en professionele inzet, om maar een paar eigenschappen te noemen. Onze dienstverlening is er helemaal op gericht om jou een plezierige en onbezorgde kraamtijd te bezorgen.

Kwaliteit is voor ons even belangrijk als voor jou. We zijn uiteraard in het bezit van het HKZ kwaliteitscertificaat. Dit certificaat bewijst én waarborgt de kwaliteit van de door ons geleverde zorg. Deze kwaliteit wordt nog eens bevestigd door de hoge score van gemiddeld een 9,56 in ons permanente klanttevredenheidsonderzoek. Bovendien zijn we in het bezit van het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding. Dit is de officiële erkenning van onze jarenlange ervaring met de begeleiding van moeders die kiezen voor borstvoeding. Voor jou betekent het dat we alles in het werk stellen om de borstvoeding te laten slagen. Onze kraamverzorgenden ondersteunen en begeleiden je, vanuit ons Borstvoeding Expertisecentrum, hier volledig in. Daarnaast hebben we lactatiekundigen in dienst om je net even dat stukje extra begeleiding te bieden wanneer het nodig is.

Over Kraamzorg Het Groene Kruis

Zorggarantie

Als grote en flexibele kraamzorgorganisatie bieden we je uiteraard zorggarantie. Dit betekent dat je onder alle omstandigheden op kraamzorg kunt rekenen, ook in de vakantieperiode of tijdens een onverwachte geboortepiek.

Organogram

Hier vind je het organogram van Kraamzorg Het Groene Kruis.

Jaarverslagen

Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2021

Kraamzorg Het Groene Kruis is aangesloten bij brancheorganisatie Bo Geboortezorg.

 BO Geboortezorg - Lid van Bo Geboortezorg

 

Wat onze klanten zeggen

 • Suus

  “Voor de derde keer mochten wij ons laten onderdompelen in een heerlijke kraamweek met...”

  - Trotse ouders van Suus

 • Emma

  “Op 16-01 is onze dochter Emma geboren. Bij thuiskomst stond er een super lieve...”

  - Trotse ouders van Emma

 • Bram

  “Op 15-01-23 is onze zoon Bram geboren. Vanaf het begin zijn we goed begeleid...”

  - Trotse ouders van Bram

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen