<Home

Over ons

Kraamzorg Het Groene Kruis is in Noord-Nederland al generaties lang nummer 1 in kraamzorg. Wij hebben de drie noordelijke provincies als verzorgingsgebied. Van onze kraamverzorgenden woont er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Voor een perfect geregelde kraamzorg maken we daarnaast afspraken met samenwerkingspartners zoals huisartsen, verloskundigen, ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en consultatiebureaus. Kraamzorg Het Groene Kruis is een BV van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Daarnaast is Kraamzorg Het Groene Kruis aangesloten bij brancheorganisatie Bo Geboortezorg.

Inschrijven kraamzorg

Wie zijn wij?

Hart voor de kraamzorg: dat hebben onze medewerkers. Niet alleen al onze kraamtoppers die jou als klant een fijne kraamweek mogen bezorgen, maar ook de collega’s op kantoor. Of het nu gaat om de planning van de inzet van de kraamverzorgenden in de gezinnen, het plannen van de intakes, of het beantwoorden van al jouw vragen. Hieronder stellen we een aantal collega’s kort aan je voor:

Arnoud van het planbureau
Ons planbureau  zorgt voor een optimale inzet en planning van onze kraamverzorgenden, leerlingen en stagiaires. Hierbij houden ze zoveel mogelijk rekening met de wensen en behoeften van jou als klant.

Marlon van de klantenservice
De medewerkers van onze klantenservice zitten voor je klaar om al je vragen over onze kraamzorg te beantwoorden. Ze helpen je graag!

Rianne borstvoedingscoach van ons Borstvoeding Expertisecentrum
Vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum bieden we lactatiekundige begeleiding in de kraamtijd of daarna.Vanuit ons Borstvoeding Expertisecentrum is in elk team van kraamverzorgenden een borstvoedingscoach werkzaam die aanspreekpunt is voor haar collega’s en voor je verloskundige wanneer er vragen zijn omtrent borstvoeding in en rond jouw kraamtijd.

Sandra, intake coördinator
De coördinatoren intake zorgen ervoor dat al onze klanten op tijd een intake krijgen en alle intakers dus goed ingepland worden. Tijdens het intakegesprek komen allerlei praktische zaken aan de orde over zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Maar we willen vooral ook van jou als klant horen wat je van de kraamzorg verwacht en wat je belangrijk vindt, zodat we jou en je gezin de kraamzorg kunnen geven die bij jullie past.

Kwaliteit

Bij ons draait alles om de persoonlijke wensen van de klant. Daarom mag je heel wat van onze mensen verwachten. Natuurlijk: deskundigheid, klantgericht, flexibel en betrokken. Maar ook vriendelijkheid, inlevingsvermogen en professionele inzet. Onze dienstverlening is er helemaal op gericht om jou een plezierige en onbezorgde kraamtijd te bezorgen.

Kwaliteit is voor ons even belangrijk als voor jou. We zijn in het bezit van het HKZ kwaliteitscertificaat. Dit certificaat bewijst én waarborgt de kwaliteit van de door ons geleverde zorg. ook beschikken we over het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding. Dit is de officiële erkenning van onze jarenlange ervaring met de begeleiding van moeders die kiezen voor borstvoeding. Voor jou betekent het dat we alles in het werk stellen om de borstvoeding te laten slagen. Onze kraamverzorgenden ondersteunen en begeleiden je, vanuit ons Borstvoeding Expertisecentrum, hier volledig in.

Missie en visie

Missie
Samen zorgen wij voor de beste start van moeder en kind en integratie van de baby in het gezin. Kraamzorg Het Groene Kruis is toonaangevend en levert de beste kraamzorg in de keten van geboortezorg in Noord-Nederland, gebaseerd op de ideale balans tussen professionaliteit en de wensen van de interne & externe klant.

Visie
De beste kraamzorg wordt integraal geleverd in een keten van geboortezorg. Onze kraamzorg is gericht op autonomie van moeder/verzorger van het kind in deze wereld. Ieder mens is uniek en waardevol. Elke medewerker draagt bij aan het succes van Kraamzorg Het Groene Kruis. Wij geloven in de ontwikkeling van het potentieel van onze klanten en onze medewerkers. Medewerker en klant waarderen elkaar om wie ze zijn en wat ze doen. Hierin staan respect, veiligheid, betrokkenheid, openheid en betrouwbaarheid centraal.

Organogram jaarverslagen en jaarrekeningen

Organogram

Wil je een jaarverslag en/of jaarrekening inzien? Dat kan. Stuur dan een mail naar info@kraamzorghetgroenekruis.nl

Je kunt ons ook volgen op instagram:

#wistjedat #werkenbij #specialiseren #vacature #solliciteren #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis #kraamtopper ...

Een hele mooie ervaring mogen ontvangen! 💜

"Wat een goede ervaring hebben wij mogen hebben met Het Groene Kruis. ‘S nachts bevallen, dus we mochten nog naar huis. We belden jullie en er kon zelfs nog iemand langskomen, alle credits voor Esmeralda die in de nacht ons nog zo op weg heeft kunnen helpen. De volgende ochtend kwam Angela en ook wat een topper is dat. Ze heeft ons alles weer opgehelderd en ons een kraamweek gegeven waarin we ons helemaal thuis voelden en veel vertrouwen kregen. Ook was ze super voor ons zoontje Lenn. Wij willen deze toppers bedanken voor de goede opstart en week ! (En net als Liv-Lovae op deze foto, sluiten wij onze kraamweek af met een lach)."

Bedankt voor het delen en we wensen jullie heel veel geluk toe.

#ervaring #waardevol #kraamzorg #kraamtijd #kraamzorghetgroenekruis
...

Een onbezorgde kraamtijd begint bij een goede voorbereiding, ook voor partners! 🤩

Daarom heeft Kraamzorg Het Groene Kruis een samenwerking met Welcome to Mankind. Hierdoor heb je recht op 10 euro korting op dé zwangerschapscursus voor mannen. Welcome to Mankind is een online zwangerschapscursus speciaal voor partners. In 54 video’s word je als aanstaande partner voorbereid op de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Ga snel naar de Welcome to Mankind – Kraamzorg Het Groene Kruis webpagina via: https://welcometomankind.nl/hetgroenekruis/
De korting wordt dan automatisch verrekend!

#partner #welcometomankind #kraamzorg #kraamtijd #voorbereiding #kraamzorghetgroenekruis
...

Medewerkers BabythuisZorg gezocht! 💚

Ben jij een kraamverzorgende en zoek je meer verdieping en uitdaging in jouw baan? Dan hebben wij goed nieuws! Wij zoeken medewerkers BabythuisZorg. Je bent van harte welkom!

Check onze website voor meer informatie > https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/medewerker-babythuiszorg/

#babythuiszorg #vacature #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis
...

 

Wat onze klanten zeggen

 • Liv-Lovae

  “Wat een goede ervaring hebben wij mogen hebben met het Kraamzorg Het Groene Kruis....”

  - Trotse ouders van Liv-Lovae

 • Loan

  “Bedankt voor al jouw hulp lieve Anita, een week onze steun en toeverlaat. Jij...”

  - Trotse ouders van Loan

 • Vera

  “Wij hebben echt een super fijne week gehad met Emma! Ze legde alles rustig...”

  - Trotse ouders van Vera