<Lactatiekundige

Tarieven en vergoedingen

Iedereen die (langdurige) begeleiding bij borstvoeding wenst, kan zich op elk willekeurig moment hiervoor aanmelden bij het Borstvoeding Expertisecentrum.

Je hebt de keuze uit de volgende begeleidingsvormen van een lactatiekundige:

Keuzemenu consulten

Telefonisch consult à € 35,00
Daar waar de vraag telefonisch beantwoord kan worden, bestaat de mogelijkheid voor een uitgebreid telefonisch consult door de lactatiekundige.

Beeldondersteund telefonisch consult à € 75,00
Een telefonisch consult met ondersteuning van beeldbellen, foto`s of filmpjes door de lactatiekundige. De begeleiding start op jouw verzoek in de zwangerschap, kraamtijd of na de kraamtijd met aansluitend aan het consult onbeperkt mail of telefonisch advies  tot en met twaalf weken na de bevalling.

Consult in de consultruimte à € 90,00
Consult in de consultruimte van het Borstvoeding Expertisecentrum met aansluitend aan het consult een kortdurende telefonische opvolging (in principe twee keer telefonisch contact).

Consult in de consultruimte met telefonische begeleiding tot en met twaalf weken na de bevalling à € 140,00
Consult in de consultruimte van het Borstvoeding Expertisecentrum. De begeleiding start op jouw verzoek in de zwangerschap, kraamtijd of na de kraamtijd met aansluitend aan het consult onbeperkt mail of telefonisch advies, op jouw  initiatief, tot en met twaalf weken na de bevalling.

Consult aan huis à € 150,00 (inclusief reistijd en reiskosten)
Consult bij je thuis met aansluitend aan het consult een kortdurende telefonische opvolging (in principe twee keer telefonisch contact).

Consult aan huis met telefonische begeleiding tot en met twaalf weken na de bevalling à € 200,00 (inclusief reistijd en reiskosten)
Consult  bij je thuis. De begeleiding start op jouw verzoek in de zwangerschap, kraamtijd of na de kraamtijd met aansluitend aan het consult onbeperkt mail of telefonisch advies,  op jouw initiatief, tot en met twaalf weken na de bevalling.

Kolfconsult in de consultruimte (bij aankoop kolf) à € 35,00
Los consult van een half uur in de consultruimte van het Borstvoeding Expertisecentrum bij aankoop van een kolf, inclusief schriftelijke informatie over kolven, opbouwen voorraad gekolfde melk, bewaren, invriezen enz. Let op: Steeds meer verzekeringen stellen voor vergoeding van een kolf de voorwaarde dat er contact geweest is met een lactatiekundige.

Tarieven consulten borstvoeding

Vergoeding van je zorgverzekeraar

Lactatiekundige begeleiding wordt tegenwoordig door veel zorgverzekeraars vergoed via de aanvullende verzekering. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor vergoeding van lactatiekundige begeleiding. Let op: als je  informeert bij je zorgverzekeraar, vraag dan wel specifiek naar vergoeding voor lactatiekundige hulp, want dat is wat zorgverzekeraars vergoeden. Kijk voor meer informatie over vergoedingen en verzekeringen op de website van de NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen).

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan