<Home

Centering Pregnancy bij verloskundige

De Verloskundige Stadspraktijk (VSP) In Groningen, Fiere Verloskundigen, Verloskundigenpraktijk De Geboortegolf in Drachten, Verloskundigenpraktijk Ma Lune in Roden en verloskundigenpraktijk Veendam bieden, in samenwerking met onder andere Kraamzorg Het Groene Kruis, een vernieuwende vorm van prenatale zorg aan; Centering Pregnancy.

Wat is Centering Pregnancy?
In plaats van individuele controles tijdens de zwangerschap, krijg je tien sessies aangeboden aan een groep van tien tot twaalf zwangeren die allemaal ongeveer even ver zwanger zijn. Tijdens deze sessies van twee uur, worden de zwangerschapscontroles gecombineerd met interactieve sessies over verschillende onderwerpen, gesprekken over wat iedereen bezighoudt en voorlichting. Dit onder begeleiding van een vaste verloskundige en een kraamverzorgende. De laatste weken van de zwangerschap kom je wekelijks terug op individuele controle bij de verloskundige. De laatste sessie is samen met de baby.

Onderzoek
De groepssessies beginnen met de medische controles. Afgeschermd van de groep doet de verloskundige het uitwendig onderzoek; voelen van de buik en hartje luisteren met de doptone. De bloeddruk en het gewicht meet je zelf. Vervolgens ga je verder in groepsverband; tijdens iedere sessie wordt één of meerdere onderwerpen die aansluiten op de fase van de zwangerschap besproken. Je partner is welkom tijdens het eerste half uur van de sessie. Ze zijn uiteraard ook welkom als het onderwerp ‘de bevalling’ aan bod komt.

Centering Pregnancy Kraamzorg Het Groene Kruis

Ondersteuning vanuit de groep
Door de groepsdynamiek haal je veel informatie en ervaringen uit de groep. De verloskundige en de kraamverzorgende zijn goed op elkaar ingespeeld. Er is aangetoond dat deze groepsbijeenkomsten bijdragen aan meer vertrouwen in jezelf, de zwangerschap, de bevalling en je rol als moeder. Ook is aangetoond dat Centering Pregnancy bijdraagt aan het voorkomen van vroeggeboorte, mogelijk door de toegankelijkheid die deze vorm biedt, maar ook doordat je meer prenatale kennis hebben en beter voorbereid bent op de bevalling. Centering Pregnancy biedt dus tijdens de zwangerschap een goede voorbereiding op de periode die gaat komen. Na verloop van tijd, als je elkaar beter kent en iedereen vertrouwd is in de groep, biedt de groep ook veel ondersteuning.

Aanmelden
Wil je graag meer weten over je zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode en vind je het fijn om andere zwangere vrouwen te ontmoeten? Dan is Centering Pregnancy wellicht iets voor jou!

Aanmelden kan bij:
De Verloskundige Stadspraktijk (050-3610500);
Verloskundigenpraktijk De Geboortegolf (0512-515570);
Verloskundigenpraktijk Ma Lune (050-5017030);
Verloskundigenpraktijk Veendam (0598-620230).

 

Cursuslocaties

  • Roden
  • Groningen
  • Drachten
  • Veendam
Waar en wanneer?
Bekijk alle activiteiten

Ontdek onze andere cursussen

Bekijk alle cursussen