<Home

Wanneer innestelingsbloeding

Als je zwanger wilt worden of tijdens je zwangerschap, wil je vanzelfsprekend geen bloed zien omdat dit er soms op kan wijzen dat je niet (meer) zwanger bent. Maar een bloeding kan ook betekenen dat je net zwanger bent. We hebben het dan over een innestelingsbloeding, één van de eerste zwangerschapssymptomen. Niet alle zwangere vrouwen krijgen een dergelijke bloeding. Het gaat om ongeveer 20-30% van de zwangeren. Maar als ik dan een innestelingsbloeding krijg, wanneer vindt deze dan plaats? De innestelingsbloeding is een paar dagen na de innesteling van de bevruchte eicel. De eicel nestelt zich in de baarmoederwand, tussen de zes en twaalf dagen na je ovulatie. Wanneer je in deze periode een bloeding krijgt, is de kans groot dat het om een innestelingsbloeding gaat.

Wanneer je inderdaad een innestelingsbloeding hebt gehad en je blijkt zwanger te zijn, dan is dat natuurlijk ontzettend goed nieuws! Een spannende tijd breekt aan. Uiteraard bezorgen wij je graag een fijne kraamtijd. Inschrijven voor onze kraamzorg doe je snel en eenvoudig via deze website. Eerst meer weten? Onze klantenservice staat je graag te woord.

Hoe lang duurt de innesteling en de bloeding?

Om te bepalen wanneer de innestelingsbloeding precies plaatsvindt, vraag je je wellicht af hoe lang de innesteling duurt. De innesteling duurt ongeveer een week en is dan 10-12 dagen na de bevruchting klaar. De bloeding kan maar een paar uur duren maar er zijn ook zwangere vrouwen die een paar dagen bloeden. Echter, het gaat van vaak om een bloeding van maximaal twee dagen.

Wat is het verschil tussen een innestelingsbloeding en een menstruatie?

We kunnen ons voorstellen dat je het lastig vindt onderscheid te maken tussen een innestelingsbloeding en een menstruatie. We leggen hieronder uit wat het verschil is en hoe je een innestelingsbloeding kunt herkennen. Bij een innesteling hecht de toekomstige embryo zich aan de baarmoederwand. Het kan hierbij gebeuren dat een bloedvaatje geraakt wordt met als gevolg een lichte bloeding.

Hoe kun je een innestelingsbloeding herkennen en hoe ziet innestelingsbloed eruit?

In innestelingsbloeding duurt van een paar uur tot een paar dagen. Het verschil met een menstruatie is dat je in de meeste gevallen niet heel veel bloed verliest, meestal een paar druppels. De bloeding lijkt op een lichte menstruatie. Vaak is het bloed donker, een beetje een bruinachtige kleur, al kan het ook wat rozig of rood kleuren De reden voor de bruinachtige kleur is, dat het om oud bloed gaat. Sommige zwangere vrouwen voelen de innesteling: denk bijvoorbeeld aan een bloedneus of kramp. Wanneer je de dagen na de kramp bloedverlies krijgt, is het heel goed mogelijk dat het om de innesteling gaat. De kramp van een innestelingsbloeding is vaak ook een stuk minder hevig dan menstruatiekramp meestal is. Daarnaast duurt een menstruatie langer: drie tot acht dagen. Een innestelingsbloeding duurt maximaal twee dagen. Bedenk wel dat niet alle zwangere vrouwen de innesteling voelen. Je kunt bijvoorbeeld ook alleen wat bloedverlies hebben zonder dat je kramp voelt.

Wanneer innestelingsbloeding?

Is een innestelingsbloeding rond je menstruatie?

Het tijdstip van een innestelingsbloeding en de menstruatie verschilt. Een innestelingsbloeding begint meestal tussen de zes en twaalf dagen na je ovulatie. Dat is dus normaal gesproken eerder dan je menstruatie. De menstruatie begint gemiddeld namelijk veertien dagen na je ovulatie. Wanneer je deze termijnen aanhoudt, kun je meestal voor jezelf wel berekenen of het om een innestelingsbloeding of om je menstruatie gaat.

 

Al ingeschreven voor kraamzorg?
Inschrijven kraamzorg

Wat onze klanten zeggen

 • Viën

  “Wij, Erwin, Marianne & Kian, willen Debby bedanken voor haar fijne ondersteuning die zij...”

  - Trotse ouders van Viën

 • Hendrik

  “Einde van onze kraamweek. We kijken terug op een hele leuke, gezellige en leerzame...”

  - Trotse ouders van Hendrik

 • Niels

  “15 juni zijn wij trotse ouders geworden van Niels. ' S morgens geboren na...”

  - Trotse ouders van Niels