<Home

O Wee! Zwangerschapscursus

O Wee! De allerleukste zwangerschapscursus voor jou en je partner

De O Wee! zwangerschapscursus helpt je bij de voorbereiding op je bevalling en de komst van jullie kindje. De cursus volg je vanaf de 27ste week van je zwangerschap. Samen met een zwangerschapsdocente van Kraamzorg het Groene Kruis behandel je de volgende onderwerpen:

De zwangerschapscursus O Wee! bestaat uit zes lessen: vijf tijdens de zwangerschap en de zesde een aantal weken nadat je bent bevallen. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met onder andere verloskundigen, lactatiedeskundigen, fysiotherapeuten, kraamverpleegkundigen en kraamverzorgenden.

Partners zijn van harte welkom tijdens les 3, 4 en 5.

Zwangerschapscursus van zes lessen

In de eerste les maak je kennis met de andere dames van je groep. Daarnaast bespreekt de docent de invloeden van de zwangerschap op het lichaam, ongemakken die je ervaart en maakt ze een begin met tips rondom een goede houding en oefeningen.

In de tweede les gaat ze hiermee verder en is er ook aandacht voor ademhaling en ontspanning.

Vanaf de derde les is je partner welkom. Tijdens de derde en de vierde les wordt de bevalling besproken. Hoe verloopt deze, wat kun je doen tijdens de weeën en wat kan je partner doen om je te ondersteunen. Maar ook zaken als pijnbestrijding en medisch ingrijpen komen aan bod. Verder is er aandacht voor wat je kunt verwachten ná de bevalling, tips voor de partner (tijdens, voor en na de bevalling) en praktische oefeningen van ademhaling en massage. Op een aantal locaties verzorgt de verloskundige de derde les.

Lees ook: symptomen begin bevalling

Les vijf  gaat over de tijd met je kindje in de kraamtijd en de periode daarna. Aan de hand van stellingen gaan jullie in gesprek over keuzes waarvoor je na de komst van je kindje komt te staan. Keuzes over voeding, opvoeding, rolverdeling, werk en vrije tijd enzovoort.

De zesde les is na de bevalling. Met je medecursisten en de docent praat je na over de bevalling. Als de groep dit wil, zijn ook de baby’s welkom. De ervaring leert dat deze avonden erg veel herkenning oproepen en zo een leuke afsluiting van de cursus vormen.

O Wee! zwangerschapscursus

Cursuslocaties en tarieven O Wee!

De zwangerschapscursus wordt op drie verschillende locaties in de provincie Groningen gegeven, op verschillende avonden. Kijk voor exacte locaties, data en tijdstippen onder agenda.

Let op! De tarieven voor de O Wee! zwangerschapscursus zijn per 1 januari 2023 verhoogd. 

De cursus wordt aangeboden voor € 150,- (inclusief materialen en consumptie). Ben je klant van Kraamzorg Het Groene Kruis, dan betaal je € 125,-.

Aanmelden voor de cursus

Je kunt je opgeven via onze klantenservice. Zij zijn tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 050 – 36 66 422. Aanmelden kan ook via het aanmeldingsformulier dat je vindt in de agenda bij elke cursus.

 

Cursuslocaties

  • Groningen (De Wijert)
  • Stadskanaal
  • Veendam

Kosten

€ 125,-

Niet Klanten betalen € 150,-

Bekijk cursusdata
Waar en wanneer?
Bekijk alle activiteiten

Ontdek onze andere cursussen

Bekijk alle cursussen