<Home

Borstvoeding Expertisecentrum

Kies je voor borstvoeding, dan ben je bij Kraamzorg Het Groene Kruis aan het juiste adres. Vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum bieden we lactatiekundige begeleiding in de kraamtijd of daarna. Het Borstvoeding Expertisecentrum is er voor iedereen, niet alleen voor klanten van Kraamzorg Het Groene Kruis.

Je kunt al tijdens de zwangerschap bij de borstvoedingscoaches en lactatiekundigen terecht voor advies. Ook voor een los consult, de verhuur of verkoop van kolven  en de verkoop van andere borstvoedingshulpmiddelen kun je bij het Borstvoeding Expertisecentrum terecht.

Naast hulp aan moeders die borstvoeding (willen gaan) geven, verzorgen we vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum ook scholing aan zorgverleners.

Borstvoeding Expertisecentrum

Telefonisch spreekuur

Onze klantenservice, borstvoedingscoaches en lactatiekundigen staan zeven dagen per week voor je klaar. Dagelijks is er een telefonisch spreekuur van 08.30- 17.00 uur. Je kunt het Borstvoeding Expertisecentrum bereiken op: (050) 366 64 26, of per e-mail: lactatiekundige@kraamzorghetgroenekruis.nl.

BE logo

 

 

 

Wist je dat...

'Je bij ons kolven kunt huren en kolven en borstvoedingshulpmiddelen bij ons kunt kopen?'

'Je een individueel (kolf)consult naar keuze kunt aanvragen op ons kantoor of bij je thuis?'

'We borstvoedingvoorlichtingsavonden op meerdere plaatsen organiseren?'

Inschrijven kraamzorg

Je kunt ons ook volgen op instagram:

BBL leerwerkplekken beschikbaar vanaf september!

In september starten we weer met een BBL-opleiding voor kraamverzorgende. Is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden? Solliciteer dan op één van onze BBL-leerwerkplekken.

Als kraamverzorgende help jij een gezin in de meest bijzondere tijd van hun leven en zorg jij ervoor dat de kraamperiode zo optimaal mogelijk verloopt. Bij Kraamzorg Het Groene Kruis heb je de mogelijkheid om met een BBL-opleiding een toekomst als kraamverzorgende op te bouwen. Je komt als leerling kraamverzorgende bij ons in dienst en wordt ingedeeld bij een team bij jou in de buurt.

Naast dat je in de praktijk werkt, volg je het theoretische gedeelte van de opleiding bij ROC Menso Alting Groningen. De branche erkende opleiding duurt 15 maanden.

**Wil je eerst meer informatie?** 📅

Kom dan naar onze informatieochtend op ons kantoor in Groningen. Deze staat gepland op dinsdag 18 juni van 10.00 tot 12.00 uur. Je kunt je hiervoor aanmelden via poo@kraamzorghetgroenekruis.nl

Alle informatie over de vacature vind je op onze website: https://www.kraamzorghetgroenekruis.nl/vacature-kraamverzorgende-in-opleiding-najaar-2024/

#solliciteren #vacature #werkenenleren #kraamzorg #mensoalting #kraamzorghetgroenekruis
...

ERVARING🥰

Alle ervaringen die jullie met ons delen zijn bijzonder maar soms krijg je een ervaring binnen die extra speciaal is. Zoals deze van Cis, waar wij al vele malen kraamzorg hebben mogen geven!

"Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar hartje centraal stonden. Een prachtige bevalling volgde en Selyn werd bij 37 weken gezond geboren met een apgar score van 3x10! Om 14 uur startte de inleiding, om 16.41 geboren en om 19 uur waren wij thuis. Om 20 uur stond kraamverzorgende Mariska er en hielp ze ons op weg. Ondanks dat we al 10x eerder kraamzorg hebben ontvangen en van Kraamzorg Het Groene Kruis, gaf ze ons informatie en ook de rust om samen de 1e nacht in te gaan.

We hebben 10 dagen kraamzorg gekregen van Mariska en Sylfana (Kio). Ze brachten rust in ons gezin, hielpen waar ze konden en kookten heerlijk! Vooral alle steun, adviezen en de warme lieve teksten rondom de borstvoeding zullen mij bijblijven. Een prachtige kraamweek waarin ik weer op kracht kon komen en Selyn maar ook alle andere kinderen vollop aandacht kregen. Nogmaals ontzettend bedankt!! Liefs Wout, Sis, Roxy, Ben, Ilse, Boaz, Lex, Tess, Tirza, Wout, Sem, Miloud en Selyn."

Dankjewel voor het delen en het vertrouwen in ons. Heel veel geluk met jullie gezin!

#kraamzorg #kraamzorghgk #kraamzorghetgroenekruis #kraamweek #kraamtijd #baby #grootgezin #vertrouwen #kraamverzorgendeinopleiding #kraamverzorgende
...

GEFELICITEERD!❤️

Afgelopen week is de kolf door lactatiekundige Ellen langs gebracht bij de winnaar van de beursactie van de Huisje Boompje Baby Beurs! 😍 Er zaten 77 snoepjes in de pot. Ze zat er met haar gok maar eentje vanaf. Super knap!

#winactie #huisjeboompjebabyevent #kolf #kraamzorghetgroenekruis #kraamzorg
Van harte gefeliciteerd met kolf!🌸
...

"2 kraamweken in 1 week"💚🙏

"Onze zoon Anco is geboren op 15 april, bij een termijn van 36 weken omdat ik zwangerschapscholestase had. Gelukkig mochten wij 2 dagen later naar huis en kwam Maaike bij ons. Onze dochter is in 2021 geboren bij een termijn van 32 weken omdat ik doen pre-eclampsie, hellp, en eclampsie had. Zij moest een maand in het ziekenhuis blijven en toen hebben we geen kraamzorg gehad.

Maaike nam de tijd voor ons alle vier en gaf ons 2 kraamweken in 1 week tijd. Het is niet in woorden uit te drukken hoe veel ze voor ons betekend heeft en we zijn haar heel erg dankbaar. Leafs en in dikke tút fan Marcel, Aniëlle, Wytske en Anco."

Dankjewel dat jullie dit met ons wilden delen en wat een lieve fotocollage. Veel gelukt met jullie gezin!

#kraamweek #kraamzorg #kraamzorghetgroenekruis #kraamverzorgster #gezin #zoon #dochter #baby #babyboy #kraamtijd
...

Referenties

Op 16 oktober 2018 is mijn 2de zoontje geboren na een week ontdekte de kraamverzorger dat ik spruw had. We zijn eerst begonnen met creams. Na tien dagen heeft mijn kraamverzorger de lactatiekundige gebeld en ze is langs geweest. De ene keer ging het goed, een andere keer was de…
“Op 22 mei 2016 ben ik bevallen van onze prachtige zoon Midas. Midas wist niet goed wat hij met mijn borst aan moest, dus ben ik meteen gaan kolven en kreeg hij moedermelk met een pipet. En na verloop van tijd met een fles. Ik had met verschillende deskundigen contact…
“Op 22 mei 2016 ben ik bevallen van onze prachtige zoon Midas. Midas wist niet goed wat hij met mijn borst aan moest, dus ben ik meteen gaan kolven en kreeg hij moedermelk met een pipet. En na verloop van tijd met een fles. Ik had met verschillende deskundigen contact…
“Op 22 mei 2016 ben ik bevallen van onze prachtige zoon Midas. Midas wist niet goed wat hij met mijn borst aan moest, dus ben ik meteen gaan kolven en kreeg hij moedermelk met een pipet. En na verloop van tijd met een fles. Ik had met verschillende deskundigen contact…

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan