Spoed? Bevallingslijn 050-3666428
<Borstvoeding Expertisecentrum

Borstvoedingscoaches

Borstvoeding geven is een leerproces voor jou en je baby. Een leuk en liefdevol proces, waar wij je graag in willen ondersteunen. Mede daarom heeft Kraamzorg Het Groene Kruis als eerste kraamzorgorganisatie in Nederland in 2015 een groep kraamverzorgenden laten opleiden tot borstvoedingscoach. Deze achttien kraamverzorgenden zijn officieel gecertificeerd tot borstvoedingscoach en daar zijn we trots op!

Vanuit ons Borstvoeding Expertisecentrum is in elk team van kraamverzorgenden een gecertificeerde borstvoedingscoach werkzaam die, naast haar werk als kraamverzorgende, aanspreekpunt is voor haar collega’s en voor je verloskundige wanneer er vragen zijn omtrent borstvoeding in en rond jouw kraamtijd. Onze borstvoedingscoaches worden tevens ondersteund door onze lactatiekundige.Een geruststellend idee.

De borstvoedingscoaches zijn een onderdeel van ons Borstvoeding Expertisecentrum en opgeleid om bij te dragen aan een goede voorbereiding op de borstvoedingsperiode. Dit doen zij door het geven van borstvoedingsvoorlichting tijdens de zwangerschap. Deze voorlichting gaat over het op gang brengen en houden van borstvoeding. Een goede voorbereiding draagt immers bij aan een succesvolle en plezierige borstvoedingsperiode.

Borstvoedingscoaches geven antwoord op al je borstvoeding vragen

Onze kraamverzorgenden zijn in teamverband aangesloten bij één of meerdere verloskundigenpraktijk(en). Dit zijn onze zelfstandige teams. Elk zelfstandig team heeft nu haar eigen borstvoedingscoach en jij dus ook! De borstvoedingscoach helpt je met de antwoorden op al je vragen over borstvoeding. Ook alle directe collega`s kunnen met vragen rondom de borstvoeding bij hun borstvoedingscoach terecht.

Naast de collega`s kunnen ook de verloskundigen op de borstvoedingscoaches terugvallen. Op die manier is er een nauwe samenwerking tussen de verloskundige, kraamverzorgende en borstvoedingscoach waardoor we je snel en eenduidige informatie kunnen geven. Dit draagt bij aan een geslaagde start en voortgang van je borstvoedingsperiode zodat je borstvoeding kunt geven zolang jij dat zelf wilt.

De signaleringsrol van de borstvoedingscoach

Ook heeft de borstvoedingscoach een signaleringsrol. Wanneer zij afwijkende situaties signaleert, verwijst ze je door naar andere beroepsgroepen zoals huisarts, verloskundige of onze lactatiekundigen.

Groepsfoto

Wat onze klanten zeggen

 • Ilse

  “Nadat we 9 dagen in het ziekenhuis moesten blijven was het heerlijk thuiskomen met...”

  - Trotse ouders van Ilse

 • Cela

  “We zagen kraamzorg eigenlijk niet zo zitten… Maar toen kwam Karina van Kraamzorg Het...”

  - Trotse ouders van Cela

 • Yentl

  “Wat hebben wij genoten van de eerste week van onze lieve kleine meid Yentl....”

  - Trotse ouders van Yentl

Ontdek onze cursussen

Bekijk alle cursussen