<Home

Cursussen en voorlichtingen

Bij Kraamzorg Het Groene Kruis kun je terecht voor allerlei cursussen en voorlichtingen. Wie bieden meer dan kraamzorg alleen. Hieronder vind je een overzicht van de cursussen en voorlichtingen die wie aanbieden of waarvoor we je kunnen doorverwijzen naar externe aanbieders:

 • O Wee! Zwangerschapscursus  voor jou en je eventuele partner. De cursus helpt je bij de voorbereiding op je bevalling en de komst van jullie kindje. De cursus volg je vanaf de 27ste week van je zwangerschap en bestaat uit zes lessen: vijf tijdens de zwangerschap en de zesde een aantal weken nadat je bent bevallen. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met onder andere verloskundigen, lactatiedeskundigen, fysiotherapeuten, kraamverpleegkundigen en kraamverzorgenden.
 • Online cursus babymassage:  in de online cursus babymassage van Leonie Winkel  leer je in 7 modules alle technieken van de Shantala babymassage aan én ontvang je een bonusmodule: Wat te doen bij krampjes. De cursus bestaat uit instructievideo’s en een ondersteunend e-book. De cursus babymassage is geschikt voor kindjes tussen de 6 weken en 9 maanden.
 • Babymassage: voor fysieke babymassages, kun je terecht bij diverse aanbieders. Kijk voor een overzicht van babymassage-aanbieders, elders op deze website.
 • Centering Pregnancy: in samenwerking met verloskundigen bieden we een vernieuwende vorm van prenatale zorg aan: Centering Pregnancy. je krijgt tien sessies in een groep van tien tot twaalf zwangeren die allemaal ongeveer even ver zwanger zijn. Zwangerschapscontroles worden  gecombineerd met interactieve sessies en gesprekken over verschillende onderwerpen.
 • Voorlichting borstvoeding: Interactieve informatieavonden over het geven van borstvoeding in de eerste dagen na de geboorte van je baby, verzorgd door een borstvoedingscoach van Kraamzorg Het Groene Kruis.
 • Aanstaande oudervoorlichtingen: in samenwerking met regionale ziekenhuizen en verloskundigen, organiseren we regelmatige voorlichtingen voor aanstaande ouders  over zwangerschap, bevalling en de kraamperiode.

Cursussen en voorlichtingen zwangerschap

Wat onze klanten zeggen

 • Viën

  “Wij, Erwin, Marianne & Kian, willen Debby bedanken voor haar fijne ondersteuning die zij...”

  - Trotse ouders van Viën

 • Hendrik

  “Einde van onze kraamweek. We kijken terug op een hele leuke, gezellige en leerzame...”

  - Trotse ouders van Hendrik

 • Niels

  “15 juni zijn wij trotse ouders geworden van Niels. ' S morgens geboren na...”

  - Trotse ouders van Niels