<Home

Alle informatie over bevallen, je baby en kraamzorg

Zwanger? Bij kraamzorg Het Groene Kruis ben je aan het goede adres! Kraamzorg Het Groene Kruis is al meer dan 100 jaar nummer 1 in kraamzorg en een begrip in Noord-Nederland. Wij hebben inmiddels vele generaties baby’s tijdens hun eerste levensdagen liefdevol en deskundig verzorgd.

Wij zijn er niet alleen voor jou en je kindje maar ook voor de rest van het gezin. Elk gezin is weer anders: jullie wensen staan centraal tijdens de kraamweek. Wij staan 24/7 voor je klaar!

Aanmelden

Meld je hier aan voor kraamzorg! Kraamzorg Het Groene Kruis heeft een contract met alle zorgverzekeraars. Vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice: 050 366 64 22.

Samenwerking met verloskundigen

Wij hebben de drie noordelijke provincies als verzorgingsgebied. Voor een perfect geregelde kraamzorg werken we samen met verloskundigenpraktijken. Deze samenwerking zorgt ervoor dat je bent verzekerd van de beste kwaliteit kraamzorg. Onze kraamverzorgenden zijn ingedeeld in teams rond verloskundigenpraktijken. Dat betekent dat wij altijd zorg bieden rondom een verloskundigenpraktijk bij jou in de buurt.

Wat is kraamzorg?

Kraamzorg begint bij de geboorte. De kraamverzorgster assisteert de verloskundige of huisarts bij de bevalling. Ze is er dus vanaf het eerste moment om je te begeleiden en te adviseren. Je baby zelfstandig kunnen verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakken is het doel van kraamzorg. Maar genieten van je kindje, lekker tot rust komen en een beetje verwend worden is volgens ons minstens zo belangrijk! Maar wat doet de kraamverzorgende nog meer?

Uren

Wanneer je borstvoeding geeft, dan krijg je standaard 49 uren kraamzorg vergoed. Deze uren zijn verdeeld over acht dagen. Geef je kunstvoeding, dan zijn dit 45 uren. Meer informatie over het aantal kraamzorguren? Lees verder.

Kraamzorg

Vergoeding

Kraamzorg wordt in Nederland door de zorgverzekeraar vergoed en je mag zelf je kraamzorgorganisatie kiezen. Als je je bij ons aanmeldt, zorgen wij ervoor dat alles geregeld wordt met je zorgverzekeraar. Kraamzorg Het Groene Kruis heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Iedereen kan dus bij ons terecht voor kraamzorg.

Kraamzorg valt onder de basisverzekering. In deze basisverzekering geldt een wettelijke eigen bijdrage.

Checklist

Als je (voor het eerst) zwanger bent kom je ook voor de vraag te staan: wat moet ik allemaal in huis halen? Wat heb ik nodig voor tijdens de bevalling thuis of in het ziekenhuis? We helpen je dan ook graag op weg met onze babyuitzet checklist .

Voorlichtingen: méér dan kraamzorg alleen

Bij Kraamzorg Het Groene Kruis kun je ook terecht voor allerlei cursussen en voorlichtingen. Kijk in de agenda voor ons aanbod en check of en wanneer er een voorlichting of cursus bij jou in de buurt is.

O Wee! Zwangerschapscursus

De allerleukste zwangerschapscursus voor jou en je partner
De O Wee! zwangerschapscursus helpt je bij de voorbereiding op je bevalling en de komst van jullie kindje. De cursus volg je vanaf de 27ste week van je zwangerschap.

Borstvoeding Expertisecentrum

Kies je voor borstvoeding, dan ben je bij Kraamzorg Het Groene Kruis aan het juiste adres. Vanuit het Borstvoeding Expertisecentrum bieden we lactatiekundige begeleiding in de kraamtijd of daarna. Je kunt al tijdens de zwangerschap bij de borstvoedingscoaches en lactatiekundigen terecht voor advies. Ook voor een los consult, de verhuur of verkoop van kolven  en de verkoop van andere borstvoedingshulpmiddelen kun je bij het Borstvoeding Expertisecentrum terecht.

Na de kraamtijd

Sta je er na de kraamtijd alleen voor? Zeker niet. We hebben een aantal tips en adviezen voor na de kraamtijd voor je op een rijtje gezet.

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan