<Kraamzorg

Eigen bijdrage kraamzorg

In Nederland krijg je zorg tijdens de kraamtijd vergoed door de basisverzekering. Het maakt dus niet uit bij welke zorgverzekeraar je zit. Daarnaast mag je zelf een organisatie kiezen. Er geldt echter wel een wettelijke eigen bijdrage kraamzorg per uur. In dit artikel lees je precies hoe dat zit en hoeveel je moet betalen.

Wat is je eigen bijdrage voor kraamzorg?

Een kraamverzorgster valt dus onder de basisverzekering. In deze basisverzekering geldt voor 2024 een wettelijke eigen bijdrage/eigen risico voor kraamzorg van € 5,10 per uur voor kraamzorg. Deze eigen bijdrage geldt alleen voor de zorg na de bevalling. Het is mogelijk je aanvullend bij te verzekeren om ook je eigen bijdrage vergoed te krijgen. Voor een overzicht van de zorgverzekeringen (waaronder Zilveren Kruis, Ohra ,Univé, Menzis en VGZ) de eigen bijdrage voor kraamzorg vergoeden via een aanvullende verzekering, kun je de website van zorgwijzer.nl checken.

Eigen bijdrage kraamzorg

Contract met alle zorgverzekeraars

Kraamzorg Het Groene Kruis heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Iedereen kan dus bij ons terecht. Wij vinden graag een passende kraamverzorgster voor je. Als je je bij ons aanmeldt, zorgen wij ervoor dat alles geregeld wordt met je zorgverzekeraar. Je hoeft zelf dus niets te doen om een vergoeding te krijgen.

Inschrijven kraamzorg

Aantal uren kraamzorg

Voor je bevalling bespreekt jouw kraamverzorgster samen met je verloskundige of huisarts hoeveel uren kraamzorg er in jouw kraamtijd nodig zijn. Op basis van bijzondere omstandigheden kunnen hier uiteindelijk meer uren bijkomen.

Tarieven bijkoopuren

Als je buiten de vastgestelde uren en afgezien van bijzondere omstandigheden behoefte hebt aan meer kraamzorg, dan kun je extra uren kraamzorg bij ons kopen. Deze uren betaal je zelf en krijg je niet vergoed door de verzekering. Je kan bijvoorbeeld voor de bevalling al  extra uren regelen. Maar ook na de bevalling is één telefoontje genoeg om extra uren te kopen. Het tarief van deze uren is € 64,00 per uur.

Meer informatie eigen bijdrage kraamzorg

Voor het kopen van extra uren bij Kraamzorg Het Groene Kruis of voor meer informatie over de eigen bijdrage kraamzorg kun je contact opnemen met ons. Wil je meer weten over jouw eigen polisvoorwaarden? Dan raden we je aan contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan