Dag en nacht bereikbaar op 050 - 366 64 22
Mijn kraamzorg
<Home

Zilveren Kruis kraamzorg

Zilveren Kruis kraamzorg bij Kraamzorg Het Groene Kruis

Zilveren Kruis kraamzorg? Dan ben je bij Kraamzorg Het Groene Kruis aan het juiste adres. Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars, dus ook met Zilveren Kruis. Dit betekent dat je de kraamzorguren vergoed krijgt uit je basisverzekering. In Nederland krijg je standaard 49 uren kraamzorg vergoed als je borstvoeding geeft, verdeeld over acht dagen. Dit zijn 45 uren als je kunstvoeding geeft. Wel betaal je een eigen bijdrage per uur. Wanneer je je bij ons aanmeldt, zorgen wij ervoor dat alles geregeld wordt met je verzekeraar zodat je bij Zilveren Kruis zelf geen kraamzorg hoeft aan te vragen

Zilveren Kruis kraamzorg: meer dan kraamzorg alleen

Kraamzorg Het Groene Kruis biedt meer dan kraamzorg alleen. We bieden ook cursussen, voorlichtingen, inloopspreekuren en advies op het gebied van (borst) voeding. Bijvoorbeeld onze eigen zwangerschapscursus waar jij en je eventuele partner aan deel kunnen nemen: de O-Wee! zwangerschapscursus.  Deze interactieve cursus heeft zes lessen, vijf tijdens je zwangerschap en een les na je bevalling. Tijdens de cursus is er aandacht voor houding en ontspanning tijdens de bevalling, bekkenbodemspieroefeningen en ademhalingsoefeningen. Je werkt bovendien in een groep waardoor je met andere cursisten ervaringen kunt uitwisselen.

 

Zilveren Kruis Kraamzorg

Kraamzorg van Kraamzorg Het Groene Kruis

Kraamzorg het Groene Kruis richt zich bij de kraamzorg op het hele gezin. Ons streven is jou en je eventuele partner en andere kinderen een plezierige kraamtijd te bezorgen.
En wist je bijvoorbeeld dat?:

 • Wij jarenlange ervaringen hebben in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe?
 • Onze kraamverzorgende continu bijgeschoold worden?
 • Kraamzorg Het Groene Kruis een eigen Borstvoeding Expertisecentrum hebben met lactatiekundigen en borstvoedingscoaches op wiens deskundigheid je altijd een beroep kunt doen?
 • Onze organisatie beschikt over het HKZ-kwalifiteitscertificaat en het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding
 • Wij onderdeel zijn van en nauw samenwerking met het Martini Ziekenhuis in Groningen
 • Onze kraamverzorgenden rondom verloskundigenpraktijken werken zodat er altijd wel een kraamverzorgende bij jou in de buurt woont?

Direct aanmelden voor onze kraamzorg?

Dat kan! Meld je dan eenvoudig en snel aan via onze website. Vragen? Bel dan onze klantenservice op (050) 366 64 22. Zij staan je graag te woord!

Wat onze klanten zeggen

 • Suus

  “Voor de derde keer mochten wij ons laten onderdompelen in een heerlijke kraamweek met...”

  - Trotse ouders van Suus

 • Emma

  “Op 16-01 is onze dochter Emma geboren. Bij thuiskomst stond er een super lieve...”

  - Trotse ouders van Emma

 • Bram

  “Op 15-01-23 is onze zoon Bram geboren. Vanaf het begin zijn we goed begeleid...”

  - Trotse ouders van Bram

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen