<Home

Zilveren Kruis kraamzorg

Zilveren Kruis kraamzorg bij Kraamzorg Het Groene Kruis

Zilveren Kruis kraamzorg? Dan ben je bij Kraamzorg Het Groene Kruis aan het juiste adres. Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars, dus ook met Zilveren Kruis. Dit betekent dat je de kraamzorguren vergoed krijgt uit je basisverzekering. In Nederland krijg je standaard 49 uren kraamzorg vergoed als je borstvoeding geeft, verdeeld over acht dagen. Dit zijn 45 uren als je kunstvoeding geeft. Wel betaal je een eigen bijdrage per uur. Wanneer je je bij ons aanmeldt, zorgen wij ervoor dat alles geregeld wordt met je verzekeraar zodat je bij Zilveren Kruis zelf geen kraamzorg hoeft aan te vragen

Direct aanmelden voor onze kraamzorg?

Dat kan! Meld je dan eenvoudig en snel aan via onze website. Vragen? Bel dan onze klantenservice op (050) 366 64 22. Zij staan je graag te woord!

Zilveren Kruis kraamzorg: meer dan kraamzorg alleen

Ben je verzekerd bij Zilveren Kruis en ben je zwanger? Kraamzorg Het Groene Kruis biedt meer dan kraamzorg alleen. We bieden ook cursussen, voorlichtingen, inloopspreekuren en advies op het gebied van (borst) voeding. Bijvoorbeeld onze eigen zwangerschapscursus waar jij en je eventuele partner aan deel kunnen nemen: de O-Wee! zwangerschapscursus.  Deze interactieve cursus heeft zes lessen, vijf tijdens je zwangerschap en een les na je bevalling. Tijdens de cursus is er aandacht voor houding en ontspanning tijdens de bevalling, bekkenbodemspieroefeningen en ademhalingsoefeningen. Je werkt bovendien in een groep waardoor je met andere cursisten ervaringen kunt uitwisselen.

 

Zilveren Kruis kraamzorg

Zilveren Kruis kraamzorg: Kraamzorg Het Groene Kruis

Kraamzorg het Groene Kruis richt zich bij de kraamzorg op het hele gezin. Ons streven is jou en je eventuele partner en andere kinderen een plezierige kraamtijd te bezorgen.
En wist je bijvoorbeeld dat?:

 • Wij jarenlange ervaringen hebben in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe?
 • Onze kraamverzorgende continu bijgeschoold worden?
 • Kraamzorg Het Groene Kruis een eigen Borstvoeding Expertisecentrum hebben met lactatiekundigen en borstvoedingscoaches op wiens deskundigheid je altijd een beroep kunt doen?
 • Onze organisatie beschikt over het HKZ-kwalifiteitscertificaat en het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding
 • Wij onderdeel zijn van en nauw samenwerking met het Martini Ziekenhuis in Groningen
 • Onze kraamverzorgenden rondom verloskundigenpraktijken werken zodat er altijd wel een kraamverzorgende bij jou in de buurt woont?

Kraampakket Zilveren Kruis

Krijg ik een kraampakket bij Zilveren Kruis? Bij Zilveren Kruis kun je een gratis kraampakket aanvragen als je de juiste aanvullende verzekering hebt.  Ben je niet aanvullend verzekerd? Dan kun je een standaard kraampakket Zilveren Kruis aanvragen tegen een vergoeding maar met korting. In het kraampakket zitten medische artikelen die nodig zijn tijdens de bevalling en bij de verzorging na de bevalling.

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan