<Home

VGZ kraamzorg

VGZ kraamzorg bij Kraamzorg Het Groene Kruis

Verzekerd bij VGZ? Voor VGZ kraamzorg moet je bij Kraamzorg Het Groene Kruis zijn. Wij hebben een contract met VGZ waardoor je als verzekerde kraamzorg vergoed krijgt uit je basisverzekering. Wij zijn een begrip in de noordelijke provincies op het gebied van kraamzorg en bieden meer dan alleen kraamzorg. Denk bijvoorbeeld aan cursussen, voorlichtingen, inloopspreekuren en advies op het gebied van (borst) voeding. Kraamzorg Het Groene Kruis: meer dan kraamzorg alleen.

VGZ kraamzorg: vergoeding en eigen bijdrage

Wanneer je je bij ons aanmeldt, zorgen wij ervoor dat alles (de aanmelding) geregeld wordt met je zorgverzekeraar. In Nederland krijg je kraamzorg vergoed door de basisverzekering. Wel geldt er een eigen bijdrage per uur.

VGZ kraamzorg: zwangerschapscursus

Kraamzorg Het Groene Kruis, biedt je, naast deskundige kraamzorg, ook de O-Wee! zwangerschapscursus aan, de allerleukste zwangerschapscursus voor jou en je eventuele partner. De cursus bestaat uit zes lessen: vijf tijdens je zwangerschap en een laatste les, een aantal weken na je bevalling. Tijdens de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:  houdingen en ontspanning, bekkenbodemspieroefeningen en ademhalingsoefeningen. Het mooie aan de cursus is dat je met andere cursisten ervaringen kunt uitwisselen. Zo wordt de cursus erg interactief.

Wat doet mijn kraamverzorgende?

Eenmaal bevallen, komt de kraamverzorgende bij je/jullie voor de ondersteuning tijdens die eerste, belangrijke week. Maar ook tijdens de bevalling staat ze al voor je/jullie klaar waarbij ze de verloskundige ondersteunt. Vervolgens gaat ze met jullie mee naar huis (indien je bevalt in het ziekenhuis) waarna de kraamtijd begint.

Wat doen onze deskundige kraamverzorgenden tijdens de kraamtijd:

 • Medische controles, waarbij ze de gezondheid van jou en je kindje in de gaten houdt en jou en je eventuele partner tips, voorlichting en adviezen geeft over onder andere babyverzorging en -voeding.
 • Ook doet de kraamverzorgende, in overleg met jou/jullie,  enkele huishoudelijke klussen (denk aan stofzuigen, de bedden en het sanitair verschonen en de was doen).
 • Uiteraard is de kraamverzorgende er ook om jou als kraamvrouw in de watten te leggen: denk aan je dagelijkse portie fruit en een lekkere lunch of maaltijd. Uiteraard gaat dit allemaal in overleg met jou/jullie.
 • Meer weten over wat je kraamverzorgende allemaal doet? Lees hier alles over op onze pagina Wat doet een kraamverzorgster?

 

VGZ kraamzorg

Aanmelden voor onze kraamzorg?

Overtuigd van onze deskundige kraamzorg? Meld je dan aan voor onze kraamzorg. Vragen? Natuurlijk kun je ook  eerst even contact met ons opnemen.

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan