<Home

Kraamzorg Menzis

Kraamzorg Menzis bij Kraamzorg Het Groene Kruis

Bij Menzis verzekerd? Dan moet je voor kraamzorg bij Kraamzorg Het Groene Kruis zijn. Wij hebben een contract met Menzis waardoor je kraamzorg vergoed krijgt uit je basisverzekering. In de drie noordelijke provincies zijn wij een begrip in op het gebied van kraamzorg en bieden meer dan alleen kraamzorg, bijvoorbeeld cursussen, voorlichtingen, inloopspreekuren en advies op het gebied van (borst) voeding. Check bijvoorbeeld eens onze O Wee! zwangerschapscursus, de leukste cursus voor jou en je partner.

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact op met onze klantenservice als je meer wilt weten over onze kraamzorg. Natuurlijk kun je je ook meteen snel en eenvoudig inschrijven via onze website.

Menzis kraamzorg: vergoeding en eigen bijdrage

Wanneer je je aanmeldt voor onze kraamzorg, zorgen wij ervoor dat de aanmelding geregeld wordt met je Menzis. Daar hoef je zelf niet meer achteraan. In Nederland krijg je kraamzorg vergoed door de basisverzekering. Wanneer je borstvoeding geeft, dan krijg je standaard 49 uren vergoed, verdeeld over acht dagen. Geef je kunstvoeding, dan zijn dit 45 uren. Wel geldt er een eigen bijdrage per uur.

Kraampakket aanvragen Menzis

Kan ik een kraampakket aanvragen bij Menzis? Bij Menzis  kun je een gratis medisch kraampakket aanvragen. Dit zit in je basisverzekering: Uw gratis medisch kraampakket van Menzis. In het kraampakket vind je medische artikelen die nodig zijn tijdens de bevalling en bij de verzorging na de bevalling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een matrasbeschermer, watten, gaasjes, zoogcompressen en kraamverband.

Kraamzorg Het Groene Kruis, de specialisten op het gebied van kraamzorg

Een geboorte en kraamperiode is een unieke gebeurtenis. Kraamzorg Het Groene Kruis, doet er alles aan om jouw kraamtijd zo goed en ontspannen mogelijk te laten verlopen. We hebben meer dan 100 jaar ervaring in de kraamzorgbranche en beschikken over het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding. Onze lactatiekundigen kunnen moeders complete ondersteuning en begeleiding bieden als het gaat om borstvoeding. Hoe zit het met Menzis en lactatiekundige? Wordt dit vergoed? Check daarvoor deze pagina op de website van Menzis: Vergoeding verloskundige zorg en kraamzorg uit de Aanvullende verzekering | Menzis

Jouw/jullie wensen

Jouw/jullie kraamverzorgende houdt de gezondheid van moeder en baby doorlopend in de gaten en geeft voorlichting, tips en adviezen over babyverzorging en -voeding. Uiteraard draait het in de kraamperiode ook om jou/jullie wensen tijdens de kraamweek!

Kraamzorg Menzis

Wat onze klanten zeggen

 • Viën

  “Wij, Erwin, Marianne & Kian, willen Debby bedanken voor haar fijne ondersteuning die zij...”

  - Trotse ouders van Viën

 • Hendrik

  “Einde van onze kraamweek. We kijken terug op een hele leuke, gezellige en leerzame...”

  - Trotse ouders van Hendrik

 • Niels

  “15 juni zijn wij trotse ouders geworden van Niels. ' S morgens geboren na...”

  - Trotse ouders van Niels