<Kraamzorg

E-consult

Naast onze fysieke kraamzorg, bieden wij ook e-consulten aan.

Het e-consult is een afspraak via beeldbellen met een kraamverzorgende, dit kan zijn:

 • In plaats van een fysieke opstart, een digitale opstart door middel van een e-consult
 • Als aanvulling op de fysieke zorg, een extra checkmoment

Wat is een e-consult?

Het e-consult is een afspraak via beeldbellen met jouw/jullie kraamverzorgende in de kraamweek. Je moet het zien als een aanvulling op de fysieke zorg bij jou thuis waar nodig. Wat doen wij tijdens een e-consult? Je kraamverzorgende checkt hoe het met jou en je/jullie kindje gaat. Je krijgt advies en instructies en je kunt al je vragen stellen. Je kunt t/m de tiende dag van je kraamweek een e-consult krijgen.

Wat bespreken we tijdens het e-consult?

Tijdens het e-consult kun je bespreken waar jij behoefte aan hebt, over welke onderwerpen je meer informatie wilt, waar je extra ondersteuning bij kunt gebruiken etc. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen over de voedingen, hoeveelheid poep- en plasluiers, het huilen van je kindje etc. En niet onbelangrijk, onze kraamverzorgende biedt een luisterend oor voor al je zorgen, je twijfels en dingen waar je tegenop zit.

Krijg ik altijd een e-consult en zo ja, hoe gaat dat verder in zijn werk?

Niet alle klanten krijgen een e-consult. Of en zo ja hoeveel en wanneer je een e-consult/e-consulten krijgt, stemmen we met jou/jullie af in de kraamweek. Via de mail ontvang je vervolgens alle gegevens inclusief de link voor de e-consult afspraak. Deze link staat ook in je digitale dossier in Atermes.  Op het afgesproken tijdstip klik je op de link en krijg je verbinding met je kraamverzorgende. Achteraf kun je alle afspraken, adviezen etc. teruglezen in je dossier in Atermes.

Praktische zaken over het e-consult

Ook niet onbelangrijk om te melden: een e-consult krijg je via je verzekeraar vergoed als één uur kraamzorg. Je betaalt hiervoor geen eigen bijdrage. Het enige wat je verder nodig hebt voor het consult zijn een internetverbinding (wifi) en een apparaat met camera en microfoon, zoals smartphone, tablet of laptop

Meer weten?

Heb je vragen over het e-consult? Aarzel dan niet en neem contact op met onze Klantenservice via 050-3666422 of klantenservice@kraamzorghetgroenekruis.nl

 

e-consult kraamzorg

Wat onze klanten zeggen

 • Viën

  “Wij, Erwin, Marianne & Kian, willen Debby bedanken voor haar fijne ondersteuning die zij...”

  - Trotse ouders van Viën

 • Hendrik

  “Einde van onze kraamweek. We kijken terug op een hele leuke, gezellige en leerzame...”

  - Trotse ouders van Hendrik

 • Niels

  “15 juni zijn wij trotse ouders geworden van Niels. ' S morgens geboren na...”

  - Trotse ouders van Niels