<Nieuws

Combinatiebanen in de kraam- en thuiszorg

27-02-2024

De start van een innovatief zorgproject – De bestuurders en projectleiders van Zonnehuisgroep Noord en Kraamzorg Het Groene Kruis, hebben de aftrap gegeven voor een innovatieve pilot in de regio Groningen. In een pilot van één jaar gaan de organisaties samen onderzoeken of verzorgenden-IG zowel in de thuiszorg, als in de kraamzorg ingezet kunnen worden. Deze unieke combinatiebanen moeten een positieve bijdrage gaan leveren aan de duurzame inzetbaarheid van zorgmedewerkers en aan de continuïteit van zorg.

Een kansrijke samenwerking
Beide zorgorganisaties hebben te maken met een en het opvangen van de steeds complexere en groter wordende zorgvraag. Het aantrekkelijk houden van het werken in de zorg is een uitdaging. Dit vraagt om nieuwe samenwerkingen en plannen. De organisaties hebben daarom besloten om de krachten te bundelen en op een innovatieve manier een boost te geven aan de wijkverpleging en kraamzorg.

Combinatiebanen creëren
Anneleen Pera, projectleider van de pilot geeft aan: “Het doel is om combinatiebanen te creëren, waarbij medewerkers uit de thuiszorg opgeleid en ingezet worden in de kraamzorg en andersom. Dit zorgt ervoor dat expertise optimaal benut wordt en de medewerkerstevredenheid wordt vergroot.” Beide organisaties kijken erg uit naar de pilot en gaan zich inzetten voor mooie resultaten!

Wat onze klanten zeggen

  • Viën

    “Wij, Erwin, Marianne & Kian, willen Debby bedanken voor haar fijne ondersteuning die zij ons geboden heeft in de...”

  • Hendrik

    “Einde van onze kraamweek. We kijken terug op een hele leuke, gezellige en leerzame week!! Janny en jolien super...”

  • Niels

    “15 juni zijn wij trotse ouders geworden van Niels. ' S morgens geboren na een snelle bevalling en einde...”

Ontdek onze cursussen