<Home

De beste kraamzorg in Drenthe

Kraamzorg Het Groene Kruis Drenthe, de specialisten op het gebied van kraamzorg

Een kraamperiode is een unieke gebeurtenis. Wij, Kraamzorg Het Groene Kruis, doen er alles aan om jouw kraamperiode zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij bieden kraamzorg aan in de provincie Drenthe waaronder Assen, Meppel, Hoogeveen, Vries, Eelde, Rolde, Zuidlaren, Norg, Roden, Annen, Gieten, Emmen, Dalen, Westerbork, Hooghalen en Smilde. Naast het verzorgen van jouw kraamperiode, bieden wij ook diverse cursussen en voorlichtingen aan in Drenthe.

Meer dan 100 jaar ervaring in meer dan alleen kraamzorg!

Met meer dan 100 jaar ervaring in de branche zijn de kraamverzorgenden van Kraamzorg Het Groene Kruis de professionals die jij zoekt in jouw regio! De kraamverzorgende houdt de gezondheid van moeder en kind doorlopend in de gaten en geeft voorlichting, tips en adviezen over babyverzorging en -voeding. Bij Kraamzorg Het Groene Kruis draait het om de persoonlijke wensen van de klant.

De beste kraamzorg in Drenthe

Onze speerpunten zijn dan ook al meer dan 100 jaar:

 • Kwaliteit
 • Persoonlijk
 • Deskundigheid
 • Klantgericht
 • Flexibiliteit

De dienstverlening van Kraamzorg Het Groene Kruis in Drenthe

De kwaliteit van onze dienstverlening wordt door onze klanten beoordeeld met een gemiddelde waardering van een dikke 9 in ons klanttevredenheidsonderzoek. Dat zegt toch genoeg? Wil je lezen waarom? Lees dan de ervaringen van onze klanten.

Overtuigd van onze expertise en mogelijkheden? Schrijf je dan nu in voor onze kraamzorg. Natuurlijk kun je ook eerst altijd even contact met ons opnemen als je meer informatie wilt over wat wij als kraamzorgorganisatie te bieden hebben.

Wat doet mijn kraamverzorgster

Een veelgestelde vraag. Je hebt waarschijnlijk wel om je geen gehoord dat je na de bevalling recht hebt op kraamzorg. Maar wat doet mijn kraamverzorgster eigenlijk allemaal? Kraamzorg begint eigenlijk al bij de bevalling. Je kraamverzorgster assisteert de verloskundige bij de bevalling thuis of in het ziekenhuis. Ze is er vanaf het eerste moment dus bij om je te begeleiden en te adviseren. Na de bevalling houdt e kraamverzorgende jouw gezondheid en die van je kindje goed in de gaten. Ze doet de dagelijkse medische controles en geeft daarna veel voorlichting en tips over babyverzorging en borst- en flesvoeding. De kraamverzorgster is er niet alleen voor jou en je kindje maar ook voor de rest van het gezin. Zo is ook zorg voor een goede hygiëne ter voorkoming van infecties onderdeel van het takenpakket: denk aan het schoonmaken van het sanitair en het verschonen van de bedden van jou/jullie en je kindje. Daarnaast geeft ze, in overleg met jou/jullie ook aandacht aan eventuele oudere kinderen en betrekt ze deze ook bij de zorg voor het nieuwe broertje of zusje.

Begeleiding bij borstvoeding

Kraamzorg Het Groene Kruis is in het bezit van het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding. Onze borstvoedingscoaches en lactatiekundigen, kunnen onze klanten die kiezen voor borstvoeding, ondersteunen en begeleiden.

Samenwerking

Onze kraamverzorgende werken samen in teams rond verloskundigenpraktijken. Zo ben je verzekerd van de beste geboortezorg. Daarnaast bieden wij bevallingsassistentie in de diverse ziekenhuizen in de regio waaronder het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, het UMCG in Groningen, het Martini Ziekenhuis in Groningen, Bethesda Hoogeveen en Scheper Emmen. Na de bevalling gaat de kraamverzorgende in de meeste gevallen direct met jullie mee naar huis zodat de overgang van de zorg in het ziekenhuis naar de kraamzorg thuis soepel verloopt.

Zwangerschapscursussen, voorlichtingen en activiteiten in Drenthe

Ben je op zoek naar een zwangerschapscursus in Drenthe of wil je informatie inwinnen omtrent andere zwangerschapszaken en alles wat hier mee te maken heeft? Hieronder zie je een greep uit ons aanbod:

Ga voor een rustgevende kraamperiode
Meld je aan voor onze kraamzorg

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan