Dag en nacht bereikbaar op 050 - 366 64 22
Mijn kraamzorg
<Home

Kraamverzorgende gezocht!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste kraamverzorgende of verzorgende IG’er, die een uitdaging niet uit de weg gaat. Ben jij een echte aanpakker en word je er vrolijk van een gezin te ondersteunen en te begeleiden in een bijzondere en kwetsbare periode? Dan is dit precies wat voor jou. Lees gauw verder!

Een dag van een kraamverzorgende
Als kraamverzorgende is elke dag weer anders. Zo help je elke keer opnieuw acht tot tien dagen bij een gezin om hen bij te staan in de meest bijzondere tijd van hun leven. Zo kan het zelfs zo zijn dat je aanwezig bent bij de bevalling, waar je de verloskundige assisteert; thuis of in het ziekenhuis. Daarna richt jij je op de kraamtijd waarbij je de kraamvrouw en de baby verzorgt. Daarbij is het jouw taak het gezin te informeren en adviseren over de verzorging van de baby. Omdat elk gezin anders is, stem je de zorg die je levert af op de wensen van het gezin. Daarnaast heb je een belangrijke signalerende en observerende functie en verricht je huishoudelijke taken. Oftewel: door jou kunnen de kersverse ouders onbezorgd genieten van hun kraamtijd.

BabythuisZorg
Naast kraamzorg bieden wij ook BabythuisZorg. BabythuisZorg is uniek in Nederland en richt zich op het eerste levensjaar van de pasgeborene. Zo bieden we met BabythuisZorg ook de na de kraamtijd de allerbeste zorg in kwetsbare gezinnen waar volledige zelfredzaamheid om wat voor reden dan ook nog geen realiteit is. Als je hier enthousiast van wordt, kun je ook hier een rol in spelen!

En waar ga ik dat dan doen?
Kraamzorg Het Groene Kruis is al meer dan 100 jaar de kraamzorgspecialist van het Noorden. Ons doel voor elk kraamgezin is een onbezorgde kraamtijd.

Wie ben jij?

 • Jij wordt er blij van elke keer op zoek te gaan naar de wensen en behoeften van de klant en weet je hierop aan te passen, elke keer weer
 • Jij hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doet er alles aan om een onbezorgde kraamtijd na te streven;
 • Jij vindt het fijn zelfstandig te werken en kunt goed communiceren met andere collega’s en zorgverleners;
 • Jij bent in het bezit van het diploma kraamverzorgende of verzorgende IG;
 • Jij bent in het bezit van een rijbewijs en een eigen auto.

Wat wij bieden
De kwaliteit van onze kraamverzorgenden staat altijd voorop. Daarom zorgen wij voor een inwerkperiode op maat en bieden we allerlei vormen van bijscholing aan zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. En als je wilt, kun je ook een speciaal samengestelde scholing volgen voor BabythuisZorg. Omdat je zelfstandig werkt, overleg je regelmatig met collega’s, zodat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen en op de hoogte blijft van de ontwikkelingen binnen de organisatie. Ook kun je bij ons andere rollen in het team vervullen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van voorlichtingen of het begeleiden van stagiaires.

Daarnaast bieden wij:

 • Een goed overleg samen met jou voor de best passende contractgrootte, waarbij je de werktijden samen met het planbureau bepaald;
 • De mogelijkheid om op rooster te werken en in duobanen;
 • De gelegenheid om drie weken zomervakantie op te nemen;
 • In eerste instantie een tijdelijk contract waarbij de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld middels de cao-kraamzorg;
 • Een indeling in FWG 35, wat staat voor een bruto fulltime salaris van maximaal €2.874,08   per maand;
 • Een onregelmatigheidstoeslag van 40 procent en wachtgeldvergoedingen.

En nu?
Kun je niet wachten om ons te helpen de gezinnen in het Noorden te laten genieten van een onbezorgde (kraam)tijd? Klik dan snel op de link solliciteren hieronder! We ontvangen dan graag  je cv en motivatiebrief. Wil je eerst checken of werken voor Kraamzorg Het Groene Kruis écht zo leuk is of heb jij andere vragen? Ook dat kan! Neem dan contact met ons op via 050-366 64 22 en vraag naar een manager kraamzorg.

Hopelijk tot snel!

Solliciteren

 

Wat onze klanten zeggen

 • Milou

  “Eerlijk gezegd zagen we een beetje op tegen kraamzorg en een “vreemde” in huis....”

  - Trotse ouders van Milou

 • Maaike

  “Via deze weg willen wij onze kraamverzorgende Esmee bedanken!

  Lieve Esmee, bedankt voor...”

  - Trotse ouders van Maaike

 • Fay

  “Anita hebben wij als eerste ontmoet bij de intake. Toen ik was bevallen van...”

  - Trotse ouders van Fay

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen