<Kraamzorg in jouw regio

De beste kraamzorg in Groningen

Met ruim 100 jaar aan ervaring is Kraamzorg Het Groene Kruis gerust specialist op het gebied van kraamzorg te noemen. In die tijd hebben we al voor vele (jonge) gezinnen een belangrijke rol in de kraamtijd mogen spelen.

Bij ons ben je in goede, deskundige en vertrouwde handen. Niet voor niets krijgen we gemiddeld een waardering voor onze zorg van een dikke 9. Hierbij heb je dus de juiste kraamzorg in Groningen en omgeving gevonden.

Meer dan alleen kraamzorg

Onze kraamverzorgenden verzorgen niet alleen jouw kraamzorg en staan je bij tijdens de bevalling, ze houden continu jouw gezondheid en die van je kindje nauwlettend in de gaten. Daarnaast geeft de kraamverzorgende voorlichting, tips en adviezen over babyverzorging en –voeding. De kraamverzorgenden van Kraamzorg Het Groene Kruis nemen jou zorgen uit handen.

In vertrouwde handen

Ons doel is om jou en je partner een onbezorgde en fijne kraamtijd te bezorgen. Als grote kraamzorgorganisatie biedt Kraamzorg Het Groene Kruis zorggarantie, zodat je onder alle omstandigheden op kraamzorg kunt rekenen. Ook in de vakantieperiode of tijdens een onverwachte geboortepiek.

Verschillende cursussen, voor en tijdens je kraamtijd

Zoals we al aangaven: wij bieden meer dan alleen kraamzorg. We staan ook graag al tijdens je zwangerschap voor je klaar met verschillende soorten cursussen en voorlichtingen. Een mooi voorbeeld daarvan is de O-Wee cursus, de allerleukste zwangerschapscursus voor jou en je eventuele partner.

Deze zwangerschapscursus bestaat uit 6 lessen waarvan 5 lessen tijdens de zwangerschap en een nog een les een aantal weken na de bevalling. Tijdens de zwangerschapscursus worden oefeningen uitgevoerd omtrent houdingen, ontspanning en andere zwangerschap bijkomstigheden. Na de bevallingen staan we stil bij het oefenen van bekkenbodemspieroefeningen en het bespreken van ervaringen met de andere cursisten.

Meer weten?

Naast onze uitgebreide zwangerschapscursus organiseren we meer activiteiten om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het ouderschap. Hieronder zie je een overzicht van onze overige cursussen en voorlichtingen:

Kraamzorg aanvragen

Ben je enthousiast geworden over Kraamzorg Het Groene Kruis? Dat is goed om te horen. We geven je graag wat meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen. Neem gerust contact op voor meer informatie of meld je aan.

Zwangerschapsmail

Wij bieden een leuke extra service: de Zwangerschapsmail. Via deze wekelijkse mail die vanaf week 9 in de zwangerschap start, ontvang je de belangrijkste informatie rondom jouw zwangerschap.

Meer dan alleen kraamzorg?
Meld je aan

Wat onze klanten zeggen

 • Noëlle

  “Op 1 mei is Noëlle geboren en na een nachtje in het ziekenhuis te...”

  - Trotse ouders van Noëlle

 • Noud

  “Wij hadden Marjanne als kraamverzorgster en we hadden geen betere kunnen wensen. Ze is...”

  - Trotse ouders van Noud

 • Mitchel

  “Het is inmiddels alweer een tijd geleden want mijn zoontje Mitchel is op 10...”

  - Trotse ouders van Mitchel

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen