Dag en nacht bereikbaar op 050 - 366 64 22
Mijn kraamzorg
<Home

Medewerker Babythuiszorg

Vacature medewerker BabythuisZorg: voor een veilige start!

Ben jij een kraamverzorgende, verzorgende IG, sociaal pedagogisch medewerker, verpleegkundige of heb je een andere relevante achtergrond en/of opleiding in de zorg. Je bent KCKZ-geregistreerd of bent bereid de (verkorte) opleiding tot KV te volgen. Durf jij de uitdaging aan en zoek je meer verdieping? Dan hebben wij goed nieuws! Wij zoeken in Groningen, Drenthe en Friesland medewerkers BabythuisZorg.

Bijzondere rol
Jij krijgt als medewerker BabythuisZorg straks een bijzondere rol als “coach in het (aanstaand) ouderschap” door zowel in de kraamzorg als BabythuisZorg inzetbaar te zijn. De gezinnen die in aanmerking komen voor BabythuisZorg zijn de kwetsbare gezinnen waar volledige zelfredzaamheid om wat voor reden dan ook nog niet haalbaar is.

Als medewerker BabythuisZorg bied je tijdelijke ondersteuning in het gezin. Samen met de ouder(s) bespreek je waar krachten liggen en waar zorgen zijn. Dit vertaal je samen met de ouder(s) naar ontwikkelbehoeften van de ouder(s) en de daarbij passende zorgdoelen. Tijdens de zorg evalueer je de ontwikkeling en groei in het ouderschap. Je versterkt de krachten en zet acties uit als dat nodig is. Je werkt hierin nauw samen met de jeugdgezondheidszorg, casemanager en andere betrokken ketenpartners.

BabythuisZorg is niet volledige planbare zorg, maar maakt het wel meer mogelijk om te werken op de voor jou geschikte momenten. Graag kijken wij wat je mogelijkheden zijn en of jouw inzet passend is bij BabythuisZorg en de kraamzorg.

Wie ben jij?

 • Je hebt ervaring of affiniteit met het verlenen van zorg aan gezinnen met een ondersteuningsvraag op sociaal, psychisch en medisch gebied (kwetsbare situaties).
 • Je hebt oog voor de wensen, belangen en verwachtingen van het gezin en stelt deze centraal binnen je werk.
 • Je staat sterk in je schoenen en bent toe aan meer verdieping in je vak.
 • Je krijgt er energie van om samen met ons dit unieke product verder in de markt te zetten.
 • Je vindt het fijn zelfstandig te werken en kunt daarin goed communiceren met andere collega’s en zorgverleners.
 • Je bent flexibel inzetbaar. Nachtdiensten zijn ook een onderdeel van je werk.
 • Je bent in het bezit van het diploma Kraamverzorgende, Verzorgende IG, Verpleegkunde, Sociaal Pedagogisch Werk of een andere relevant diploma en bent KCKZ-geregistreerd of bent bereid de (verkorte) opleiding tot KV te volgen.
 • Je bent in het bezit van een auto en rijbewijs.

Wat kun jij van ons verwachten?
Wij bieden jou een unieke kans om je verder te ontwikkelen! Op termijn mag je scholingen gaan volgen op het gebied van het begeleiden van ouders met psychiatrische problematiek, licht verstandelijke beperking, GIZ methodiek en omgaan met slaap-waakritmeproblematiek en huilgedrag van pasgeborenen. Als medewerker BabythuisZorg word je ingeschaald in FWG 35. Daarnaast kennen wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ORT, eindejaarsuitkering en wachtdienstvergoedingen.

Word jij net zo blij en nieuwsgierig van deze vacature als wij?

Ben je nieuwsgierig en/of enthousiast geworden? Neem gerust contact op met 050-3666422 en vraag naar één van onze coördinatoren BabythuisZorg en/of stuur ons snel je motivatiebrief en CV via onderstaande knop ‘Solliciteren’.

Solliciteren

Wat onze klanten zeggen

 • Tess

  “Wat hebben wij een ontzettend fijne kraamweek gehad. Marylin kwam in het ziekenhuis om...”

  - Trotse ouders van Tess

 • Juliette

  “Wij hebben een hele fijne kraamweek gehad met onze kraamverzorgster en tevens naamgenoot Angelique....”

  - Trotse ouders van Juliette

 • David

  “We zijn in de kraamweek fantastisch geholpen door Miranda. Ze was heel lief voor...”

  - Trotse ouders van David

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen