<Home

Medewerker Babythuiszorg

Ben jij een kraamverzorgende, verzorgende IG-er of verpleegkundige en op zoek naar een nieuwe uitdaging in de kraamzorg? Vind jij het leuk om je te blijven ontwikkelen? Dan hebben wij goed nieuws! Wij starten met het opleiden van medewerkers BabythuisZorg. Tijdens dit traject werk je als kraamverzorgende en krijg je alle tools aangereikt om je te ontwikkelen tot een medewerker BabythuisZorg.

Wat ga je doen?
Jij hebt als medewerker BabythuisZorg een coachende en ondersteunende rol in het (aanstaand) ouderschap. BabythuisZorg wordt ingezet bij gezinnen in een kwetsbare situatie waar volledige zelfredzaamheid om wat voor reden dan ook (nog) niet haalbaar is. Je biedt tijdelijke ondersteuning in het gezin. Samen met de ouder(s) bespreek je waar hun krachten liggen en waar zorgen zijn. Dit vertaal je samen met hen naar ontwikkelbehoeften van de ouder(s) en de daarbij passende zorgdoelen. Tijdens de zorg evalueer je de ontwikkeling en groei in het ouderschap. Je versterkt de krachten en zet acties uit als dat nodig is. Je werkt hierin nauw samen met de jeugdgezondheidszorg, casemanager en andere betrokken ketenpartners.

Wat kun je verwachten?
Ben jij een verzorgende IG-er of verpleegkundige, dan volg je eerst een scholing van ongeveer vijf maanden. Meestal komt dit neer op twee gezinnen per maand en een dag in de week naar school. In deze periode ontwikkel je tot kraamverzorgende.

Heb je het keuzedeel Verdieping Kraamverzorgende behaald, dan kun je starten met de trainingen voor medewerker BabythuisZorg. Je blijft nog steeds werken als kraamverzorgende, waarvan je minimaal 100 uur per jaar wordt ingezet als medewerker BabythuisZorg. Je volgt dan de Basistraining BabythuisZorg om als medewerker BabythuisZorg aan de slag te kunnen. Dit gaat in totaal om vier modules. In de tijd dat je deze trainingen volgt, kom je te werken in een regioteam binnen de kraamzorg, daarnaast kom je in het flexteam van BabythuisZorg. Na het afronden van de trainingen stroom je vanuit je regioteam door naar het vaste team BabythuisZorg.

Wanneer je in het vaste team komt streven wij er naar om medewerkers BabythuisZorg volledig in te zetten in BabythuisZorg. Wanneer er in jouw regio tijdelijk onvoldoende uren beschikbaar zijn in BabythuisZorg kan het zijn dat je tijdelijk in de kraamzorg ingezet wordt. Inzet in kraamzorg gaat altijd in overleg met de medewerker BabythuisZorg. Voor het behouden van jouw KCKZ-registratie dien je in 100 uur kraamzorg per jaar te draaien, dit komt neer op twee reguliere kraamgezinnen.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden jou een unieke kans om je verder te ontwikkelen. We bieden scholingen op het gebied van het begeleiden van ouders met psychiatrische problematiek, licht verstandelijke beperking, GIZ-methodiek, omgaan met slaap-waakritmeproblematiek en huilgedrag van pasgeborenen;
 • Meer regie over jouw werkrooster. BabythuisZorg is niet volledig planbare zorg, maar maakt het wel meer mogelijk om te werken op de voor jou geschikte momenten. We hebben bijvoorbeeld regelmatig diensten die onder schooltijd vallen. De werktijden blijven echter wel onregelmatig en nachtdiensten kunnen voorkomen;
 • Salaris conform CAO Kraamzorg (FWG 40, min € 2.573,13 –  max € 3.583,33) en voor de gewerkte uren in de kraamgezinnen (FWG 35, min € 2.421,78 – max € 3.413,87)
 • 40% onregelmatigheidstoeslag, 7,7% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld;
 • Goede pensioenregeling bij PFZW.

Wie ben jij?

 • Je bent in het bezit van het diploma Kraamverzorgende, Verzorgende IG of Verpleegkunde en bent KCKZ-geregistreerd of bereid het keuzedeel tot kraamverzorgende te volgen. Heb je een andere achtergrond, bekijk dan onze website voor onze opleidingsmogelijkheden;
 • Je hebt ervaring of affiniteit met het verlenen van zorg aan gezinnen met een ondersteuningsvraag op sociaal, psychisch en medisch gebied (kwetsbare situaties);
 • Je hebt oog voor de wensen, belangen en verwachtingen van het gezin en stelt deze centraal binnen je werk;
 • Je staat sterk in je schoenen en bent toe aan meer verdieping in je vak;
 • Je krijgt er energie van om samen met ons dit unieke product verder in de markt te zetten;
 • Je vindt het fijn zelfstandig te werken en kunt daarin goed communiceren met andere collega’s en zorgverleners;
 • Je bent flexibel inzetbaar;
 • Je bent in het bezit van een auto en rijbewijs.

Enthousiast?
Word jij net zo blij van deze vacature als wij? Stuur ons dan jouw cv en motivatiebrief via de knop “solliciteren’. Wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan gerust contact op ons op via 050-3666422 en vraag naar één van onze coördinatoren BabythuisZorg.

Solliciteren

Wat onze klanten zeggen

 • Viën

  “Wij, Erwin, Marianne & Kian, willen Debby bedanken voor haar fijne ondersteuning die zij...”

  - Trotse ouders van Viën

 • Hendrik

  “Einde van onze kraamweek. We kijken terug op een hele leuke, gezellige en leerzame...”

  - Trotse ouders van Hendrik

 • Niels

  “15 juni zijn wij trotse ouders geworden van Niels. ' S morgens geboren na...”

  - Trotse ouders van Niels