<Nieuws

“Vaker minder kraamzorg voor zwangere vrouwen met geldproblemen”

10-10-2022

In een artikel in Het Parool geven kraamzorgorganisaties uit Amsterdam aan, dat gezinnen er steeds vaker voor kiezen geen of minder kraamzorg te nemen. Dit komt omdat ze de eigen bijdrage niet kunnen betalen.

Tenzij je aanvullend verzekerd bent, moet je een eigen bijdrage van €4,70 euro per uur betalen voor kraamzorg. Het minimale aantal uur kraamzorg is 24 uur. Voor zwangeren met geldproblemen is het bedrag van de eigen bijdrage dan ook veel te hoog om zelf op te hoesten.

Juist deze kwetsbare groep heeft veel baat bij kraamzorg, volgens de kraamzorgorganisaties. Gemiste kraamzorg leidt tot een slechtere start voor zowel de ouder(s) als het kind, volgens de Amsterdamse kraamzorgorganisaties. De eerste duizend dagen van een kind zijn zeer bepalend voor de rest van het leven. De basis wordt dan gelegd. Zowel fysiek als mentaal. De kraamverzorgende kan helpen bij een goede start.  Ze geeft uitleg, maar signaleert ook of het goed gaat met moeder en kind.

Meer informatie vind je op de website van de NOS.

Voor meer informatie over de eerste 1000 dagen en het belang ervan, kun je kijken op de website van Kansrijke Start.

Kraamzorg

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar hartje centraal stonden. Een prachtige...”

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15 april, bij een termijn van...”

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog veel geleerd van haar. Ze...”

Ontdek onze cursussen