Dag en nacht bereikbaar op 050 - 366 64 22
Mijn kraamzorg
<Home

Wanneer moet ik kraamzorg bellen?

Het is zover, de bevalling begint. Ineens moet je heel veel regelen. Wanneer bel ik de verloskundige? Staat alles klaar voor het ritje naar het ziekenhuis? En wanneer moet ik kraamzorg bellen?

Symptomen begin bevalling
Bij welke symptomen die op het begin van een bevalling wijzen, moet ik kraamzorg bellen? De vliezen kunnen breken voordat de weeën beginnen maar dat kan ook pas tijdens de bevalling gebeuren. Bel eerst je verloskundige als je vliezen breken en/of als je weeën eenmaal op gang komen. Zij geeft dan aan wanneer ze bij je komt voor een thuisbevalling of wanneer ze met jou/jullie mee naar het ziekenhuis gaat bij een ziekenhuisbevalling

Wanneer bel ik de kraamverzorgende als de bevalling begint?
Je verloskundige geeft vervolgens  aan wanneer je de kraamverzorgende moet bellen. In sommige gevallen neemt de verloskundige contact op. Het telefoonnummer voor onze bevallingslijn is: (050) 366 64 28. Je krijgt dan een medewerker van ons planbureau aan de telefoon die contact opneemt met je kraamverzorgende.

Wanneer kraamzorg bellen: kraamverzorgende help kraamvrouw
Bevallingsassistentie
Onze kraamverzorgenden zijn goed opgeleid voor het begeleiden van (thuis) bevallingen en hebben daarmee veel ervaring. Onze kraamverzorgenden verlenen bevallingsassistentie in het WZA in Assen, UMCG in Groningen, Martini Ziekenhuis in Groningen, Scheper in Emmen, OZG in Scheemda en Nij Snellinghe in Drachten. Tijdens een poliklinische bevalling ondersteunt de kraamverzorgende jou, je eventuele partner en de verloskundige tijdens de bevalling en gaat ze, zodra het kindje eenmaal geboren is, met je mee naar huis.

Samenvattend:
Wanneer moet ik kraamzorg bellen? Begint je bevalling? Bel dan eerst je verloskundige en daarna pas Kraamzorg Het Groene Kruis.

Wat onze klanten zeggen

 • Yesse

  “Op 26 november zijn wij trotse ouders geworden van ons tweede zoontje, Yesse. Na...”

  - Trotse ouders van Yesse

 • Thijs

  “Op 11 december zijn wij voor de eerste keer troste ouders geworden van Thijs.....”

  - Trotse ouders van Thijs

 • Nikki

  “Wij willen Askin bedanken voor de goede kraamzorg. Ze heeft ons goed geholpen met...”

  - Trotse ouders van Nikki

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen