<Home

Wat doet kraamzorg?

Zwanger, gefeliciteerd! Een spannende tijd breekt aan waarin je veel moet regelen. Een van de dingen die je moet regelen is kraamzorg.

Kraamzorg op maat

Wij gaan nooit uit van een standaard situatie, elk gezin en elk kindje zijn weer anders. We geven daarom kraamzorg op maat, afgestemd op jouw/jullie situatie. Onze kraamverzorgende doet er alles aan om jullie hele gezin een ontspannen en fijne kraamtijd te bezorgen.

Wat doet kraamzorg-baby slaapt

Wat doet kraamzorg

Kraamzorg begint al tijdens de geboorte. Iedere kraamverzorgende heeft een medische achtergrond en wordt continu bijgeschoold. Waar mogelijk assisteert jouw kraamverzorgende bij de bevalling. Ze is er dus vanaf het eerste moment bij om je te begeleiden en te adviseren over hoe je jouw kindje kunt verzorgen.

Maar wij vinden het ook belangrijk dat je kunt genieten van je kindje en lekker tot rust kunt komen. Je laten verwennen hoort er dan ook zeker bij.

Medische taken kraamzorg

De medische zorg is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de taken van de kraamzorg. Ze houdt de gezondheid van de jou en je kindje goed in de gaten, doet de dagelijkse medische controles en overlegt indien nodig met jou, je verloskundige en/of huisarts als er problemen zijn: een signaleringsfunctie.

Overige taken kraamzorg

De kraamverzorgster geeft tijdens de kraamtijd heel veel voorlichting over babyverzorging, borst- en flesvoeding. Ook helpt ze je met het geven van borstvoeding en/of flesvoeding aan jullie kindje. Ook zorg voor een goede hygiëne ter voorkoming van infecties is onderdeel van het takenpakket (bedden en sanitair verschonen) evenals enkele huishoudelijke taken (denk aan stofzuigen, afstoffen etc.) die de kraamverzorgende in overleg met jullie doet zodat jullie tijd en rust hebben voor herstel en genieten. Gezonde voeding is ook heel belangrijk voor herstel na de bevalling. De kraamverzorgende zorgt dan ook dagelijks voor een gezonde portie fruit en lunch.

Inschrijven voor onze kraamzorg?

Graag begeleiden we jou voor, tijdens en na jouw bevalling! . Meld je nu aan  voor onze kraamzorg en je krijgt ook nog eens een prachtig cadeau voor jou en je baby.

 

Wat onze klanten zeggen

 • Morres Noud

  “Bevalling in het ziekenhuis gehad. We mochten op dezelfde dag 's avonds naar huis....”

  - Trotse ouders van Morres Noud

 • Danee

  “Op 25 september is ons derde kindje, Danee, geboren. Ze proberen rekening met je...”

  - Trotse ouders van Danee

 • Julan

  “Wij hebben nu voor de 3e keer kraamzorg van het groene kruis gehad &...”

  - Trotse ouders van Julan

Ontdek onze cursussen

pijl icoon
Bekijk alle cursussen