<Nieuws

Betaald ouderschapsverlof

01-08-2022

Vanaf 2 augustus treedt de wet betaald ouderschapsverlof in werking. Dat betekent dat het dan mogelijk is om negen werkweken betaald ouderschapsverlof aan te vragen. Werknemers hebben recht op ouderschapsverlof als zij kinderen hebben tot 8 jaar.

Ouders kunnen vanaf 2 augustus gedurende 9 weken ouderschapsverlof opnemen en krijgen dan een UWV-uitkering ter hoogte van 70% van hun dagloon (tot 70% van het maximum dagloon). Voorwaarde is wel dat je de 9 weken opneemt in het eerste levensjaar van het kind.

Het grote voordeel van de nieuwe regeling is dat ouders daarmee meer tijd krijgen om te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. En om samen goeie keuzes te maken op het gebied van de verdeling van werk en zorg voor de kinderen.

Kijk voor meer informatie over het betaald ouderschapsverlof en alle voorwaarden op de website van de Rijksoverheid.

Betaald ouderschapsverlof

Wat onze klanten zeggen

  • Jens

    “Wij kijken terug op een hele fijne kraamweek met onze kraamverzorgster Askin! Ze heeft ons enorm goed begeleid en...”

  • Suze

    “Op 6 maart is onze dochter en zusje Suze geboren. Graag willen wij kraamverzorgster Michelle en stagiaire Danique bedanken...”

  • Febe Elin

    “We hebben een heel goede kraamweek gehad. Mede door Angelique, onze lieve nuchtere kraamverzorgster. Wat uitdagingen onderweg door overproductie...”

Ontdek onze cursussen