<Home

CZ kraamzorg

CZ kraamzorg bij Kraamzorg Het Groene Kruis

Ben je verzekerd bij CZ? Dan ben je voor kraamzorg bij Kraamzorg Het Groene Kruis aan het juiste adres. Wij hebben een contract met CZ. Hierdoor krijg je de CZ  kraamzorg vergoed vanuit je basisverzekering. Kraamzorg Het Groene Kruis biedt meer dan alleen kraamzorg, bijvoorbeeld cursussen en voorlichtingen op het gebied van (borst) voeding. Check bijvoorbeeld eens onze O Wee! zwangerschapscursus, voor jou en je eventuele partner.

CZ kraamzorg: vergoeding en eigen bijdrage

Wanneer je borstvoeding geeft, krijg je standaard 49 uren kraamzorg vergoed vanuit je basisverzekering. Deze uren zijn verdeeld over acht dagen. Geef je kunstvoeding, dan is dit 45 uren. je betaalt een eigen bijdrage per uur voor kraamzorg

CZ kraampakket

Kan ik een CZ kraampakket aanvragen? Bij CZ krijg je een gratis kraampakket bij de basisverzekering van  CZ of CZdirect. In het kraampakket zitten medische artikelen die nodig zijn tijdens de bevalling en bij de verzorging na de bevalling, bijvoorbeeld een matrasbeschermer, watten, gaasjes, zoogcompressen en kraamverband.

CZ kraamzorg bij Kraamzorg Het Groene Kruis: voor een onbezorgde kraamtijd

Wij doen er alles aan om jouw kraamtijd zo goed en ontspannen mogelijk te laten verlopen. We hebben meer dan 100 jaar ervaring in de kraamzorgbranche en hebben een eigen Borstvoeding Expertisecentrum waar onze lactatiekundigen complete ondersteuning en begeleiding bieden als het gaat om borstvoeding. Hoe zit het met CZ en lactatiekundige begeleiding? Krijg je dit vergoed? Check daarvoor de website van CZ over het onderwerp lactatiekundige.

Wat doe een kraamverzorgende?

Jouw/jullie kraamverzorgende checkt de gezondheid van moeder en baby doorlopend en geeft voorlichting, tips en adviezen over babyverzorging en -voeding. Meer weten over wat een kraamverzorgende doet tijdens de kraamweek? Check daarvoor onze webpagina over het onderwerp “wat doet een kraamverzorgster”.

CZ kraamzorg

Maak kennis met ons

Meer weten over wie wij zijn en waar wij voor staan? Check dan de pagina elders op onze website: Waar staan wij voor? – Kraamzorg Het Groene Kruis. Neem ook gerust contact op met onze klantenservice als je meer wilt weten over onze kraamzorg. Natuurlijk kun je je ook meteen snel en eenvoudig inschrijven via onze website.

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan