<Home

Hoe regel je kraamzorg?

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Wij helpen je graag om van deze spannende tijd een hele bijzondere periode te maken. Dankzij onze kraamverzorgenden is er altijd iemand bij jou in de buurt die je bijstaat tijdens en na de bevalling. Maar hoe regel je kraamzorg? Kraamzorg regelen doe je gemakkelijk binnen 2 minuten bij Kraamzorg Het Groene Kruis.

Hoe regel je kraamzorg?

Door online je gegevens in te vullen, meld je je aan voor kraamzorg van Kraamzorg Het Groene Kruis. Zodra je deze hebt ingevuld, ontvang je binnen een week een schriftelijke bevestiging van ons. Vervolgens regelen wij alles met je zorgverzekeraar. Daar hoef je zelf geen acties voor te ondernemen. Ook hebben wij een contract met alle zorgverzekeraars zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de vergoeding.

Hoe regel je kraamzorg?

Wanneer kraamzorg regelen?

Vanaf wanneer vraag ik kraamhulp aan? We raden je aan om je rond de twaalfde week van je zwangerschap kraamzorg te regelen. Eerder is natuurlijk ook mogelijk.

De kraamverzorgende en je verloskundige of huisarts beoordelen, uiteraard samen met jou, hoeveel zorg er in jouw kraamtijd nodig is. Wanneer je borstvoeding geeft, dan krijg je standaard 49 uren kraamzorg vergoed, verdeeld over acht dagen. Geef je kunstvoeding, dan zijn dit 45 uren. Als je de negende en tiende dag van je kraamtijd nog zorg nodig hebt, dan kan dat in overleg met de verloskundige/huisarts.

Kraamzorg Het Groene Kruis is een organisatie met deskundige kraamverzorgenden. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars en garanderen altijd volledige zorg. Onze klanten geven onze zorg gemiddeld een 9,5.

Vragen & meer informatie

Ben je nog niet klaar om kraamzorg te regelen maar wil je meer informatie? Dat kan. Neem even contact met ons op, dan helpen we je zo snel mogelijk. Dit kan natuurlijk ook als je andere vragen hebt die niet over aanmelden gaan.

Wat onze klanten zeggen

 • Selyn

  “Selyn is geboren op 7 mei na een pittige zwangerschap waar zorgen rondom haar...”

  - Trotse ouders van Selyn

 • Anco

  “2 kraamweken in 1 week.

  Onze zoon Anco is geboren op 15...”

  - Trotse ouders van Anco

 • Nathan

  “Een hele fijne kraamweek gehad dankzij Jeannet! Ondanks dat het onze derde is, nog...”

  - Trotse ouders van Nathan